Gemeente Borsele

Sportief ouder worden in de gemeente Borsele

Heinkenszand, 14 mei 2003

Wethouder overhandigt boekje sportaanbod 55+

Op woensdag 21 mei aanstaande overhandigt wethouder mevrouw mr. M.M.D. Vermue-Vermue als portefeuillehouder Sportzaken aan de Seniorenraad Borsele het eerste exemplaar van het boekje `Sportief ouder worden in de gemeente Borsele'. Deze gebeurtenis vindt om 10.00 uur plaats in het gemeentehuis in Heinkenszand.

Het boekje is samengesteld in het kader van het breedtesportproject Borsele Beweegt. Dit project stimuleert onder andere 55-plussers tot actieve deelname aan sportactiviteiten. In het boekje staan zowel activiteiten die door deze doelgroep op elk gewenst moment ontplooid kunnen worden, als ook activiteiten die op vaste dagen en tijdstippen plaatsvinden. Daarnaast is er ook een overzicht in terug te vinden van sportieve activiteiten die in de zomermaanden in de gemeente Borsele en daarbuiten plaatsvinden.

Het boekje dient mede als opwarmertje voor het GALM-SCALA-project, dat op 11 november 2003 van start zal gaan met een fitheidstest. Dit is een landelijk project dat specifiek is ontwikkeld voor mensen in de leeftijd 55-65 jaar. Ook mensen met een chronische aandoening kunnen aan dit project deelnemen. In oktober 2003 zullen mensen in deze leeftijdscategorie persoonlijk benaderd worden met de vraag of zij aan het GALM-SCALA-project willen deelnemen.

Mensen die gratis in het bezit willen komen van dit boekje, kunnen contact opnemen met het sportloket (0113) 238324. Persbericht