Gemeente Nieuwegein

Werkconferentie Veiligheid

Op woensdag 21 mei houdt de gemeente Nieuwegein een werkconferentie over veiligheid. Samen met alle veiligheidspartners wil de gemeente met deze conferentie de basis leggen voor het veiligheidsbeleid in 2003 en daarna.

De gemeente Nieuwegein ziet veiligheid als een belangrijk onderwerp en is daar voortvarend mee bezig. Inmiddels heeft ze een integrale Veiligheidsrapportage opgesteld. Veiligheid wordt daarin breed opgepakt: fysieke veiligheid en criminaliteit maken deel uit van de rapportage evenals (jeugd)overlast, veiligheid op scholen en nog vele andere thema's.

In het jaar 2003 wil de gemeente een start maken met een herijking van dit Veiligheidsplan. Een en ander is ook het gevolg van een verhoogde aandacht voor Veiligheid vanuit de regionale en landelijke overheden en de impulsen die daar uit Voortkomen. Een belangrijke doelstelling voor de komende periode is dat de gemeente samen met de veiligheidspartners de basis te legt voor het veiligheidsbeleid in 2003 en daarna, en zich richt op integrale doelstellingen, die gedragen worden door alle partners. Hierdoor zal er meer samenhang in het beleid ontstaan.

Door middel van een werkconferentie op 21 mei, wil de gemeente Nieuwegein gezamenlijke uitgangspunten, prioriteiten en globale doelstellingen formuleren om zo de partners meer te betrekken bij het gemeentelijk veiligheidsbeleid.

De conferentie begint met een plenair deel waarna er vijf workshops worden gegeven die in totaal twee en een half uur duren. Ze behandelen de volgende thema's:
· Criminaliteit en burgers.

· Criminaliteit en ondernemers.

· Overlast, leefbaarheid en veiligheidsbeleving.
· Verkeersveiligheid.

· Fysieke veiligheid.

Aan het eind van de workshops stellen de deelnemers een soort intentieverklaring op waarbij ze een aantal vooraf gestelde vragen moeten beantwoorden. Vervolgens komt iedereen weer bij elkaar om de uitkomsten te bespreken en erover te discussiëren.

Invoerdatum 16-5-2003