Gemeente Dongen


Vrijwilligerswerk, das voor elkaar 15/5/2003 14:00 Steunpunt Vrijwilligerswerk gaat officieel van start Op woensdag 21 mei 2003 opent wethouder Panis op ludieke wijze het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Vanaf 1 februari 2003 wordt al gewerkt aan de inrichting van het punt. Inmiddels zijn alle belangrijke zaken op touw gezet en is het tijd het steunpunt officieel te starten.

Wethouder Panis: De afgelopen maanden is alles op alles gezet om het Steunpunt Vrijwilligerswerk vorm te geven. Ik ben verheugd dat de officiële opening plaats gaat vinden. Nu zijn we wéér een stapje verder in de richting om vrijwilligerswerk een gedegen ondersteuning te bieden.

Toen de VN 2001 uitriepen tot het jaar van de vrijwilliger besteedde de gemeente Dongen extra aandacht aan vrijwilligers. Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten en overleggen heeft de gemeente geïnformeerd naar de wensen en verlangens van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Daaruit bleek dat er behoefte bestaat aan extra ondersteuning.

Dienstenaanbod
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk gaat vrijwilligers deze ondersteuning bieden. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen er terecht voor alle vragen en deskundig advies omtrent vrijwilligerswerk. Zaken die hierbij aan de orde kunnen komen zijn: onkostenvergoedingen, vrijwilligersbeleid, mogelijkheden voor cursussen of trainingen en werving van vrijwilligers.

De medewerker van het Steunpunt verzorgt de werving van vrijwilligers. Organisaties, bijvoorbeeld uit de ouderenzorg, gezondheidszorg, amateursport of vluchtelingenwerk, die op zoek zijn naar geschikte vrijwilligers geven dat door aan de medewerker van het steunpunt. Mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen melden dat ook. Daarna vindt een koppeling plaats.

Setting
De locatie van het Steunpunt is in het Open huis, Gasthuisstraat 19. De vacaturebank is op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur geopend. Inwoners en verenigingen kunnen ook buiten deze tijden terecht, nadat zij een afspraak hebben gemaakt.

Noot voor de pers
U bent van harte uitgenodigd om op 21 mei uur bij de officiële opening van het Steunpunt Vrijwilligerswerk aanwezig te zijn. Deze is om 15.00 en vindt plaats in het Open Huis, Gasthuisstraat 19.