Gemeente Maassluis

Persberichten

20-5-2003

Ondertekening overeenkomst HOED Maassluis-West

Op woensdag 21 mei 2003 wordt in het stadhuis aan de Koningshoek de (intentie)overeenkomst voor de huisvesting van een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) in Maassluis West getekend. In deze overeenkomst is voor de gemeente een aantal inspanningsverplichtingen opgenomen om mee te werken aan de totstandkoming van deze HOED-West.

De HOED-West zal zich onder de naam Docwerk vestigen in een nieuw te bouwen pand op de hoek van het Albedacollege en het gezondheidsgebouw De Vloot. In deze nieuwe gezondheidsaccommodatie zullen zich niet alleen huisartsen vestigen, maar ook een tandartspraktijk, een apotheek, een fysiotherapie- en een podotherapiepraktijk. Met de realisatie van deze gezondheidsaccommodatie Docwerk wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van van de kwaliteit van de eerstelijns gezondheidszorg in Maassluis. Naast Docwerk komt er immers ook een HOED-Oost, onderaan de Seringenflat, waar twee huisartsenmaatschappen zich zullen vestigen. In zorgcomplex Parkhof gaan bovendien twee huisartsenmaatschappen binnekort van start met een HOED.

De komst van de HOED-en in Maassluis speelt een belangrijke rol in het oplossen van de knelpunten die er in de eerstelijnszorg in toenemende mate optraden, met name voor huisartsen en tandartsen. Huisvestingsproblemen en gebrek aan opvolgers hebben er voor gezorgd dat niet iedere inwoners automatisch meer een eigen huis- of tandarts had. Begin dit jaar is daarom door de Districts Huisartsen Vereniging Westland/ Schieland/ Delfland een noodvoorziening in de Zwaluwstraat geopend voor patiënten zonder huisarts. De komst van de HOED-en in Maassluis lijkt er voor te gaan zorgen dat deze problemen binnenkort van de baan zijn. Met de realisatie van de HOED-en is de huisvesting gegarandeerd en de samenwerking geoptimaliseerd. Bovendien maakt deze situatie het eenvoudiger op omvolgers te vinden voor stoppende huisartsen en tandartsen, omdat werken in Maassluis aantrekkelijker wordt.
Het gemeentebestuur is zich zeer bewust van het belang van een goede eerstelijnszorg voor haar inwoners. Daarom werkt de gemeente daar waar mogelijk ook actief mee aan het totstandkomen van goede voorzieningen.