Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.45 uur

Winkeldieven

DE BILT- Dinsdag zijn twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal. Rond 19.50 uur stopten twee mannen een aantal potjes met zoetjes in hun zakken. Winkelpersoneel zag dat via het camerasysteem. Zij hielden de mannen staande en droegen ze over aan de politie.

Op het bureau kwamen agenten er middels onderzoek achter dat de mannen een valse naam hadden opgegeven. Tegen de mannen, 29 en 32 jaar en afkomstig uit Amsterdam, wordt proces-verbaal opgemaakt voor winkeldiefstal en het opgeven van een valse naam.

Hennepkwekerij ontmanteld

BILTHOVEN- Dinsdag heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld. Door de woningbouwvereniging werd contact opgenomen met de politie, omdat een bewoner aan de Schorpioen last had van ernstige lekkage.

Er was contact opgenomen met de bovenburen met de mededeling dat de woningbouwvereniging hun woning wilde bekijken in verband met een lekkage, maar hier reageerden ze niet op. Daarop ontstond het vermoeden van het aanwezig zijn van een hennepkwekerij.

Agenten zijn de woning binnen gegaan en troffen in de slaapkamer een hennepkwekerij aan. Er stonden 176 planten die oogstrijp waren. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en lampen zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Fietser onder vrachtwagen

ZEIST- Dinsdag vond op de Van Renesselaan een ongeval plaats. Rond 15.25 uur reed een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeist over de Van Renesselaan. Hij wilde rechtsaf slaan in de richting van de inrit naar de gemeentewerf.

In verband met filevorming ter plaatse reed de chauffeur rechtsaf via de voor het tegemoetkomende verkeer bestemde rijstrook. Hij zag daarbij een 14-jarige fietser uit Zeist over het hoofd. Hij kwam hierdoor onder de vrachtwagen terecht. De fietser is met een gebroken bekken vervoerd naar het ziekenhuis.