Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.25 uur

Mishandeling

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het mishandelen van een vrouw.

Omstreeks 13.55 uur maakte een 57-jarige vrouw uit Utrecht een opmerking tegen een 28-jarige man uit Utrecht. De man zette op de Lichtenberchdreef vuilniszakken naast de container. Omdat dit niet is toegestaan, dacht de vrouw de man een tip te geven en hem te behoeden voor een mogelijke boete.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Ludgerusstraat vond omstreeks 16.15 uur dinsdagmiddag een gewapende overval plaats.

Een 45-jarige medewerkster van de winkel werd kort na sluitingstijd plotseling verrast door een onbekende man in de winkel. De man bedreigde de vrouw met vermoedelijk een vuurwapen. Nadat de man de zaak had doorzocht en een onbekende buit had meegenomen, verliet hij de winkel.

De politie startte een onderzoek en kon kort na de overval een 35-jarige man aanhouden. Na verhoor kon de 35-jarige Utrechter naar huis omdat hij niets met de overval te maken bleek te hebben.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de overval. Met name naar een vrouw van ongeveer 50 jaar oud die omstreeks 16.15 uur in de winkel aanwezig was. Heeft u informatie, belt u dan met de recherche van district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Autos te water

UTRECHT Een 18-jarige man uit Utrecht raakte door onbekende reden dinsdagavond rond 23.15 uur met zijn auto in de slip en verloor de macht over zijn stuur.

De Utrechter reed over de rijksweg A2 richting Amsterdam toen hij bij het knooppunt Ouderijn in de slip raakte, een 27-jarige automobilist uit Vleuten daarbij raakte en beide in een slootje langs de A2 terecht kwamen. Alle inzittenden konden met behulp van omstanders uit de autos komen. Tijdens de aanrijding werd een lantaarnpaal, elektriciteitskastje en vangrail beschadigd. Een inzittende, een 19-jarige man uit Utrecht had last van zijn hand en nek en is voor controle naar het Ouderijn ziekenhuis overgebracht.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Rond 22.45 dinsdagavond werd de politie gestuurd naar de Westerstraat waar de Nederlandse Veiligheidsdienst een man had staande gehouden die in een auto aan het inbreken was. Toen de politie daar aankwam, stond de man te rommelen aan het slot van een geparkeerd staande auto. De agenten zagen dat het slot van de deur aan de bestuurderszijde volledig los was. Bij navraag bleek het voertuig als gestolen gesignaleerd te staan.

De verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het boeien van de man viel het portierslot uit zijn hand. Ook was de verdachte in het bezit van een afgebroken autosleutel. Onder de auto werd een deel van het contactslot aangetroffen. De auto is weggesleept en wordt nader op sporen onderzocht.

Oplichtsters aangehouden
UTRECHT De politie hield dinsdagmiddag rond 13.40 uur op aanwijzen van beveiligingsbeambten twee vrouwen aan in een winkel aan de St. Jacobstraat. De vrouwen probeerden een andere prijs te betalen dan op het prijskaartje vermeld stond. De vrouwen, 19 en 45 jaar uit Utrecht, zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn in verzekering gesteld.