Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Mannen aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 20 mei werden meerdere personen aangehouden na een melding over een bedreiging.

Rond 22.40 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan het Achter de Kamp personen zouden worden bedreigd. Daarbij zou mogelijk een vuurwapen in het spel zijn. Ter plaatse zagen politiemensen twee mensen naar buiten komen. De mannen, 34 en 41 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort en Den Haag, werden gefouilleerd en aangehouden. Zij hadden geen vuurwapens bij zich.

In het pand werden twee mannen aangetroffen. Deze mannen, 22 en 32 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg en Den Haag, werden eveneens gefouilleerd. Ook bij hen werd geen vuurwapen aangetroffen. Zij werden verzocht mee te gaan naar het politiebureau.

Uit de verklaringen van het viertal bleek dat er geen sprake was geweest van een bedreiging. Daarop hebben de 22-jarige man en de 32-jarige man het politiebureau verlaten. De 41-jarige man bleek nog een boete van 272,- (of vervangende hechtenis van 12 dagen) open te hebben staan en zijn visum was verlopen. Hij is in het politiebureau ingesloten. De 34-jarige man stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. Hij is aan de Vreemdelingendienst overgedragen.

Bijna aanrijding

LEUSDEN In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.35 uur reden politiemensen over de Plesmanstraat. Vanuit de Philipsstraat reed een 25-jarige automobilist uit Leusden met hoge snelheid de Plesmanstraat op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de politiewagen. De bestuurder van de politiewagen moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De politiemensen gingen achter de automobilist aan en controleerden hem op de Zwarteweg. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 350 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Daar de man dit jaar al eerder voor het rijden onder invloed van alcohol was aangehouden, kreeg hij geen boete van 190,- maar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zal hij binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. Tevens kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Automobiliste gewond

AMERSFOORT Op dinsdag 20 mei raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 16.50 uur reed een 55-jarige automobiliste uit Hoevelaken over de afrit van de Rijksweg A1 in de richting van de Amersfoortsestraat. Zij zag te laat dat een voor haar rijdende 24-jarige automobiliste uit Barneveld remde, waardoor de vrouw uit Hoevelaken op haar voorligster botste.

De automobiliste uit Barneveld is met nek- en rugklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De vrouw uit Hoevelaken liep geen letsel op.

Automobilist mishandeld

AMERSFOORT Op dinsdag 20 mei werd een automobilist mishandeld door een andere automobilist.

Rond 14.50 uur reed een 62-jarige automobilist uit Amersfoort over de Stellingwerf, komende uit de richting van de Noordewierweg en gaande in de richting van de Soesterweg. Op betreffende weg geldt éénrichtingsverkeer. Toen de Amersfoorter bijna bij de Soesterweg was, reed een andere automobilist tegen het verkeer in de Stellingwerf op. De Amersfoorter maakte met zijn armen een gebaar van dit kan toch niet, kijk naar de verkeersborden.

Daarop stapte de andere automobilist uit zijn auto, liep op de Amersfoorter af en trok hem uit zijn auto. Vervolgens kreeg de man enkele klappen en trappen, waarna de verdachte in zijn auto stapte en wegreed. De Amersfoorter werd ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld.

Aan de hand van het kenteken en getuigenverklaringen stelt de politie een onderzoek in.

Aanrijding
AMERSFOORT Op dinsdag 20 mei raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 14.35 uur vond op de Nijverheidsweg Noord een aanrijding plaats. Een 23-jarige automobiliste uit Ermelo verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 20-jarige automobilist uit Soest. Een aanrijding was het gevolg.

De automobiliste is met klachten aan haar rechteroog en rechterarm per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De Soestenaar liep geen letsel op. Beide autos zijn weggesleept.