Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
21 mei 2003


Nunspeet - Alcoholcontrole
Op 21 mei om 00:19 uur is een 50 jarige man uit Nunspeet aangehouden voor alcohol controle op de Harderwijkerweg. De man blies 1.0 promille en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Putten - Woningbrand

Op 21 mei om 06:43 kwam er een melding binnen dat er woning in de brand stond boven een stoffenzaak aan de Dorpsstraat in Putten. Buiten stond de 34 jarige vrouw en was behoorlijk over de toeren. De vrouw gaf aan dat er niemand meer binnen was behalve een van de drie honden. De vrouw was nog naar binnen geweest in een poging de hond te redden. De brand woede al fel en de hitte was enorm. De 55 jarige moeder van de vrouw was samen met de andere twee honden opgevangen bij een buur. De brandweer had na een half uur de brand meester. De stoffenzaak liep een hoop waterschade op en de woning is uitgebrand. De moeder en dochter zijn naar het ziekenhuis overgebracht met lichte rookvergiftiging. En de honden zijn opgevangen door een buur.


Heerde- Verkeerscontrole

Op maandag 20 mei is er een verkeerscontrole gehouden aan de Zwolseweg in Heerde.
Een 51- jarige vrouw uit Zwitserland kreeg een proces verbaal voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/ per uur. De vrouw reed 75 km/ per uur. Zij moest de bekeuring meteen betalen aangezien zij uit Zwitserland kwam.


Ermelo- Diefstal uit auto

Maandag 20 mei deed een 39- jarige man uit Dordrecht aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Staringlaan in Ermelo. De daders hebben de centrale vergrendeling weten te ontgrendelen en hebben vervolgens een laptop uit de auto weten te ontvreemden. Totale schade onbekend.


Harderwijk- Verkeersongeval met letsel

Een 17- jarige jongen uit Elspeet is maandag 20 mei met zijn fiets over de kop geslagen. Dit feit heeft aan de Deventerweg in Harderwijk plaatsgevonden. De jongen had zijn jas over het stuur van de fiets gehangen, op een gegeven moment was de jas tussen de spaken terechtgekomen waardoor het voorwiel werd geblokkeerd. Het gevolg was dat de fiets over de kop sloeg. De jongen had diverse wonden in zijn gelaat en voelde zich duizelig. De jongen is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Later op de dag bleek dat de jongen geen ernstig letsel aan de val had overgehouden.












038-375 10 50 ---- --