Gemeente Zwolle

Verhuizen binnen Zwolle? Melden aan gemeente kan nu elektronisch!!

De gemeente Zwolle verbetert haar dienstverlening stap voor stap, door steeds meer zaken via het internet mogelijk te maken. De meest recente ontwikkeling is dat u uw verhuizing binnen de gemeente Zwolle vanachter uw PC aan de gemeente kunt doorgeven.

Publiekszaken heeft op haar website een digitaal formulier waarmee een verhuizing binnen de gemeente Zwolle simpel via de computer doorgegeven kan worden. U vult het formulier in via uw PC en verzendt het elektronisch naar de gemeente. Deze controleert uw identiteit aan de hand van uw SoFi-nummer, dat u samen met het nummer van een officieel legitimatiebewijs moet invullen. Als dat allemaal klopt, dan is daarmee uw aangifte van verhuizing binnen Zwolle geregeld.

Als er nog aanvullende stukken nodig zijn, kunt u de aangifte helaas niet digitaal verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een kamerhuurcontract of toestemming van de hoofdbewoner van het adres waar u bij in gaat wonen. In dat geval dient u het formulier thuis uit te printen en met de betreffende bijlagen naar de gemeente op te sturen.

Ook als u vanuit een andere gemeente naar Zwolle bent verhuisd, kunt u de aangifte thuis regelen. Het verschil is, dat u het formulier via de post naar de gemeente moet opsturen omdat hierbij de identiteitsvaststelling moet gebeuren aan de hand van de meegestuurde kopie(ën) van een legitimatiebewijs. De gemeente heeft uw gegevens immers nog niet in haar administratie zitten.

E-loket
De gemeentelijke homepage bevat een schat aan informatie over producten, diensten en procedures. Deze informatie is allemaal ondergebracht onder het e-loket (elektronisch loket). Daarnaast zijn er via het e-loket verschillende formulieren beschikbaar die in elk geval thuis geprint en per post toegestuurd kunnen worden naar de gemeente. Er komen echter ook steeds meer digitale formulieren. Deze kunnen na invulling als e-mail verstuurd worden naar de gemeente. Voorbeelden daarvan zijn: aanvraag uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie aanvraag afschrift / uittreksel van de geboorteakte aangeven verhuizingen binnen Zwolle

Het e-loket is direct bereikbaar onder www.eloketzwolle.nl of via deze site. Met de knop "formulieren" zijn de verschillende formulieren direct te benaderen. U kunt ze ook vanuit de productencatalogus vinden; dan zoekt u eerst het betreffende product en daar treft u het gewenste formulier aan. Voor vragen kunt u maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bellen met nummer (038) 498 22 00.


---