Gemeente Zwolle

Een goede buur...

Dit voorjaar is in de Diezerpoort het project 'Een goede buur?' gestart. Onderdeel van dit project is buurtbemiddeling. De organisatie van het project ligt in handen van TRAVERS. De gemeente levert in het kader van Onze Buurt Aan Zet een financiële bijdrage aan het project.

In een buurt waar men prettig met elkaar omgaat, buren elkaar kennen en groeten is het prettiger wonen. Maar niet in elke straat of buurt gaat dat zo. Om hier verbetering in aan te brengen bestaat er 'Een goede buur?', een project van TRAVERS. Een onderdeel van dit project is buurtbemiddeling. Wanneer buren in conflict met elkaar zijn, kunnen zij een beroep doen op buurtbemiddeling. Vrijwillige buurtbemiddelaars helpen mensen om weer met elkaar te praten en samen een oplossing voor de ruzie te vinden. De buurtbemiddelaars geven geen oordeel, ze spelen niet voor rechter en ze zijn er ook niet om oplossingen voor te stellen.

Buurtbemiddelaar in de Diezerpoort... iets voor u? TRAVERS is op zoek naar vrijwillige buurtbemiddelaars in de Diezerpoort. Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen en culturen? Dan bent u wellicht een geschikte kandidaat. De buurtbemiddelaars krijgen begeleiding, ondersteuning en een training in conflictbemiddeling om het werk goed uit te kunnen voeren. Heeft u interesse? Neem dan telefonisch contact op met Marianne Grooten, coördinator Buurtbemiddeling TRAVERS, telefoon: (038) 421 60 50. U kunt ook bellen met Els Rodink, opbouwwerker TRAVERS. Els is telefonisch bereikbaar op het nummer: (038) 452 59 92.

Onze Buurt Aan Zet
Het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) levert een financiële bijdrage aan project 'Een goede buur?'. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.

Houd de Wijzer in de gaten!
In de Wijzer komen om de beurt OBAZ-projecten uit de Diezerpoort en de Kamperpoort aan bod. In de volgende Wijzer, die verschijnt op woensdag 4 juni 2003 is het de beurt aan een project uit de Kamperpoort.


---