Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Woninginbraken in Ens
ENS Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie woninginbraken gepleegd in woningen aan de Binnnenhof en de Noorderbocht (2x). In de E.P. Seidelstraat werd een voordeurslot geforceerd, maar kwamen de daders niet verder omdat de deur ook op de grendels zat. De daders kwamen binnen door verbreking van het slot van de achterdeur of de garagedeur. Ontvreemd werden portemonnees met inhoud, een laptop, een fototoestel, een videocamera en mobiele telefoons.

Aanhouding na mishandeling
LELYSTAD Een 14-jarig meisje uit Lelystad is dinsdagmiddag op het Stationsplein aangehouden nadat zij in de stationsrestauratie een medewerkster had mishandeld. De verdachte had een woordenwisseling gekregen met een andere klant. Toen de medewerkster tussenbeide kwam, kreeg zij klappen en schoppen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag een bromfietscontrole gehouden bij het Spoorbaanpad. Er werden zestien voertuigen gecontroleerd, waarvan er zes niet in orde bleken. De overtredingen: geen helm (2), opgevoerd (2) en uitlaat die niet aan de eisen voldoet (2).

Aanrijding met gewonde
ALMERE Een 37-jarige automobiliste uit Almere zag dinsdagmiddag op de Koppeldreef te laat dat voor haar twee autos stil stonden. Zij reed achterop de autos, waardoor zijzelf nekletsel opliep. Zij is overgebracht naar het Flevoziekenuis.

Brand in schuurtje
ZEEWOLDE In een schuurtje aan het Eekhoornbos is dinsdagavond brand ontstaan. De 56-jarige bewoner had in het schuurtje vis gebakken en heeft de pan vermoedelijk op de brandende gaspit laten staan. Hij heeft zelf gedeeltelijk geblust met een waterslang en de brandweer heeft het karwei vlot afgemaakt.

Aanrijding onder invloed
DRONTEN Een 41-jarige automobilist uit Swifterbant heeft zichzelf dinsdagnacht bijna gelanceerd, toen hij op de rotonde van de kruising Dronterringweg-Rivierendreef rechtdoor ging. Hij kwam midden op de rotonde tot stilstand en verliet lopend de plaats van het ongeval. Hij is door de politie aangehouden en bleek alcohol gebruikt te hebben. Hij blies 495 ug/l (1,12 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt

Snelle chauffeur onder invloed
EMMELOORD Een 45-jarige automobilist uit Heerenveen trok dinsdagnacht op de A-6 de aandacht van de politie door zijn hoge snelheid. Na een achtervolging, waarbij de snelheid tot boven de 170 km,/h opliep, kon de verdachte worden aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 400 ug/l (0,90 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EO