Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 21 mei 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: mishandeling
Een 22-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht mishandeld in de Poelestraat in Groningen. De man werd om nog onbekende redenen door een groep jongeren belaagd. Hij zette het op een lopen maar werd in de buurt van de Grote Markt achterhaald en op de grond gegooid. Hij werd geshopt en geslagen en liep verwondingen op aan het hoofd. Hij vluchtte opnieuw en door tussenkomst van politiemensen die de vechtpartij tijdens de surveillance zagen kon worden voorkomen dat de man opnieuw werd mishandeld. Agenten konden een korte tijd later een 24-jarige man uit Groningen aanhouden. Hij was betrokken bij de mishandeling van het slachtoffer. De verdachte is ingesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de achtergrond van de vechtpartij.

Groningen: openlijke geweldpleging
De politie heeft dinsdagavond aan de Kraneweg in Groningen twee mannen in de leeftijd 26-jaar, beiden uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Getuigen zagen dat de verdachten fietsen omgooiden en tegen autos en fietsen schopten. Politiemensen troffen enkele beschadigde fietsen aan. Een omwonende werd door de verdachten bedreigd nadat hij opmerkingen maakte over hun gedrag. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.

Groningen: vernielingen
In de Oude Ebbingestraat in Groningen heeft de politie dinsdagavond een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man vernielde een ruit van een bakkerij, richtte vernielingen aan een loempiaverkooppunt aan en gooide fietsen tegen gevels. De man bleek dronken en is door de door getuigen gewaarschuwde politie meegenomen. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Groningen: man vernielt ruit van woning ex
De politie heeft dinsdagavond in de Asingastraat in Groningen een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wilde de woning van zijn ex-vrouw binnen om enkele persoonlijke spullen op te halen. De vrouw liet hem echter niet binnen. Daarop werd de verdachte zo kwaad dat hij een ruit van de woning insloeg. Zijn ex belde de politie. De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal voor vernieling heengezonden.

Groningen: agressieve man aangehouden
Een inwoner van Assen (leeftijd nog onbekend) is dinsdagavond door de politie aangehouden op de Nieuwstad in Groningen. De man dreigde om nog onbekende reden een ruit van een werkpand van een prostituee in de trappen. Bij een herhaalde poging werd de man door omstanders vastgepakt en aan de politie overgedragen. Na aanhouding verzette de man zich hevig. Hij moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Daar is hij ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: zakkenroller aangehouden
De politie heeft dinsdagavond op het hoofdstation NS in Groningen een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stal in de trein naar Nieuweschans een portemonnee uit de tas van een 41-jarige vrouw uit Sappemeer, terwijl zij door de trein liep op zoek naar een zitplaats. De vrouw merkte de diefstal en sprak de verdachte aan. Die gooide daarop de portemonnee op de grond. De vrouw merkte op de politie te zullen bellen en nam de verdachte, samen met haar dochter, mee naar buiten. Toen de verdachte in gaten kreeg dat de politie werkelijk gebeld werd wilde hij er vandoor. Dat werd hem echter belet door omstanders. Daarbij ontstond een worsteling waarbij een 47-jarige inwoner van de gemeente Reiderland, die meehielp de verdachte het vluchtten te beletten, ten val kwam. De man liep daarbij enkele botbreuken aan een been op en moet enkele weken worden opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte kon worden overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden na mishandeling echtgenote Een 54-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij zijn vrouw had mishandeld in haar zaak aan de Pottebakkersrijge in Groningen. De vrouw vluchtte de zaak uit en zocht een heenkomen in een andere zaak. Ze liet de politie waarschuwen. Agenten konden haar echtgenoot korte tijd later aanhouden in de Brugstraat. De man is meegenomen en in het kader van het project huiselijk geweld ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man mishandeld
Politiemensen werden dinsdagnacht op de Grote Markt aangesproken door een man die gewond was aan het gelaat. Het slachtoffer verklaarde zonder enige aanleiding door een andere man in het gezicht te zijn geslagen. Hij kon de verdachte aanwijzen. Die werd door agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor mishandeling heengezonden. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.

Groningen: bromfietser overleden na ongeval
Op de Zuiderweg in Hoogkerk is dinsdagavond bij een ernstig verkeersongeval een 16-jarige jongen uit Groningen overleden. Hij zat samen met een 16-jarige vriend op een bromfiets die in botsing kwam met een tegemoetkomende personenauto. Deze sloeg komende van de richting van de A7 ter hoogte van de Jan Ensinglaan linksaf. De bromfietsers waren toen al zo dicht genaderd dat ze frontaal op de auto botsten. De andere 16-jarige raakte daarbij zwaar gewond. De 23-jarige automobilist, een inwoner van Groningen, raakte licht gewond. Alle drie zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd de door van de 16-jarige jongen vastgesteld. De automobilist kon na behandeling weer naar huis. De vriend is opgenomen in het ziekenhuis. Uit het onderzoek kon nog niet worden vastgesteld wie de bestuurder van de bromfiets is geweest. De bromfietsers droegen geen helm.

Schildwolde: inbraak woningbouwstichting
In het kantoor van de woningbouwstichting aan de Hoofdweg in Slochteren is maandagnacht ingebroken. Men is binnengekomen door de achterdeur open te breken. Er worden een aantal computers vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontrole
Op de N33 bij Wildervank op een weggedeelte waar 50 km/u van kracht is in verband met wegwerkzaamheden zijn dinsdagmiddag 1307 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 84 te hard. De hoogst genoteerde reed 85 km/u.

Hoogezand: hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal werden 573 plantjes, een aantal TL-lampen en andere kleine attributen meegenomen en vernietigd. Tegen de 30-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: glas op rijbaan
De rijbaan van de Provincialeweg N360 bij Appingedam is dinsdagmorgen enige tijd afgesloten geweest doordat de weg bezaaid lag met kapot glas van flessen frisdrank en bierflesjes. Dit betrof een deel van een lading van een vrachtauto die in een bocht van de oprit vanaf de N33 was gaan schuiven en vervolgens via de opengebroken zijkant op de weg terechtkwam. De vrachtauto belandde in de berm en kon er niet meer op eigen kracht uitkomen. Een bergingsbedrijf schoot te hulp. Het glas is door de Provincie opgeruimd. Dit heeft enkele uren in beslag genomen. Het verkeer werd omgeleid en later via 1 rijstrook geleid. De 51-jarige Duitse chauffeur kreeg een proces-verbaal.

Thesinge: inbraak school
Inde school aan de Kerkstraat in Thesinge is maandagnacht ingebroken. Een lerares merkte dinsdagmorgen dat de deur was opengebroken. In de school trof ze een ravage aan. Enkele kasten waren opengebroken. De kluis is meegenomen. Het is niet bekend of er geld weg is.

Stadskanaal: bromfietser gewond
Een 33-jarige bromfietser uit Ter Apel is dinsdag gewond geraakt toen hij op de kruising Hoofdstraat met de Koningdwarsstraat in zijn woonplaats in botsing kwam met een personenauto. Hij is met buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene verleende vanaf de Hoofdstraat geen voorrang aan de automobilist die over de Koningdwarsstraat reed. Dit betrof een 42-jarige dorpsgenoot. De bromfiets raakte totaal vernield. De auto liep flinke schade op.

Snelheidscontrole
Op de Oostervalge in Warffum is dinsdag een snelheidscontrole gehouden op een weggedeelte waar 50 km/u van kracht was. Van de 360 gecontroleerde voertuigen reden er 80 te hard. De hoogst genoteerde reed 84 km/u.

Winschoten: inbraak fotozaak
Uit een fotozaak aan de Langestraat in Winschoten is dinsdagnacht voor duizenden euros aan fotoapparatuur gestolen. Men is vrij brutaal te werk gegaan Nadat het rolluik omhoog gewerkt was zijn er een paar stene door de ramen gegooid en diverse cameras uit de vitrine gehaald. Daardoor zijn een aantal cameras ook nog vernield. De schade is groot.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)