Ingezonden persbericht

Adobe breidt Europees managementteam uit om bedrijfsstrategie te stimuleren

Pierre van Beneden, voormalig staflid van Lotus/IBM, benoemd tot Vice President voor Adobe EMEA

Amsterdam, 21 mei 2003 - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van network publishing, kondigde vandaag de benoeming aan van Pierre van Beneden tot Vice President EMEA (Europe, Middle East and Africa). Dit is een nieuwe functie die in het leven is geroepen om de activiteiten van het bedrijf in deze regio een krachtige stimulans te geven. Naast het maximaliseren van de groeikansen binnen zijn traditionele creatieve markten (professional, digital imaging en digital video), blijft Adobe zijn aanwezigheid op de zakelijke markt versterken met ePaper oplossingen. Van Beneden, met standplaats Londen, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zakelijke kansen, het smeden van strategische partnerschappen en het versterken van Adobe's klantgerichtheid binnen EMEA. Zijn leiderschap zal Adobe's aanwezigheid in het Europese gebied versterken en het bedrijf in staat stellen om door de Europese Commissie ontwikkelde zakelijke en technologische initiatieven te ondersteunen.

"De regio EMEA vertegenwoordigt één van Adobe's grootste zakelijke kansen," aldus Bruce Chizen, CEO van Adobe Systems Incorporated. "Pierre's uitgebreide ervaring op het gebied van internationaal bedrijfsmanagement in combinatie met zijn gedegen zakelijke achtergrond, biedt Adobe het leiderschap dat nodig is om deze kritieke markt te ondersteunen." Als laatste was Van Beneden President van Critical Path, een in de VS gevestigd softwarebedrijf. Van 1995 tot 2000 bekleedde hij verschillende posities op directieniveau bij IBM, waaronder Vice President of Software sales, IBM EMEA en General Manager en Senior Vice President, Lotus EMEA. Voordat hij overstapte naar IBM werkte Van Beneden bijna 10 jaar voor Oracle Corporation in Frankrijk. Hij heeft een doctoraat in bedrijfskunde van de Parijse universiteit, een masterstitel in bedrijfskunde van Paris Dauphine en is een erkend expert op het gebied van internationale economie en bedrijven.
"Adobe's twee belangrijkste troeven, zijn mensen en zijn technologie, trokken mij aan in het bedrijf," aldus Van Beneden. "Ik denk dat Adobe uitstekend is gepositioneerd om zijn strategie in de komende jaren te realiseren en het aanzienlijke potentieel van de zakelijke markt binnen EMEA aan te boren."
Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. ###
© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe en het Adobe logo zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

>



Ingezonden persbericht