Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie van de gemeenteraad

Datum Nummer persbericht
20 mei 2003 2


Raadswerkgroep stelt nieuwe kaders voor Integrale Veiligheid in Nijmegen

De gezamenlijke fracties in de gemeenteraad van Nijmegen hebben het onderwerp "integrale veiligheid" hoog op de politieke agenda van de gemeenteraad gezet. De raad wil nieuwe beleidskaders voor integrale veiligheid opstellen. Een werkgroep uit de raadscommissie Algemeen Bestuur gaat dit in de komende maanden oppakken. Door middel van een interactief proces zal er in het najaar een nieuwe koers aan de gemeenteraad worden aangeboden. Het college van B&W zal daarna een uitvoeringsplan opstellen.

Het proces kent een aantal stappen. Zo zal de werkgroep na het zomerreces interviews houden met verschillende groepen en organisaties, die zich bezig houden met veiligheid. Deze ronde zal naar verwachting afgesloten worden met een hoorzitting. Na deze fase van oriëntatie en verkenning zal de werkgroep de nieuwe beleidskaders voor de jaren 2004 en verder ontwikkelen. De betrokken organisaties en instellingen zullen hierover geconsulteerd worden. Dan wordt de definitieve koers bepaald en aan de gemeenteraad aangeboden.

Alle fracties doen mee; A.Beck (PvdA), technisch voorzitter en woordvoerder van de werkgroep.
Leden zijn: R.Preijers (CDA), R.Zwart (PvdA), H.v.Hooft jr (SP), H.Roorda (GL), P.P. Leferink op Reinink (VVD), E. Melis (SLN), M.Hulskorte (VSP), M. van Nieuwenhuijzen (NN), R.Ulijn (D66).

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie, doorkiesnummer 3299030


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.