Ingezonden persbericht

Kamerlid Kees Vendrik en Gérard Vandôme van Objectweb op MMEvent3.

GroenLinks Tweede-Kamerlid Kees Vendrik die vorig jaar een gedegen stuk schreef over het gebruik van Open Standaarden en Open Source Software en de politiek duidelijk maakte dat Open Source een goed alternatief kan zijn, zal tijdens het MMEvent op 4 juni in de Haagse Hogeschool ingaan op wat zijn initiatief teweeg heeft gebracht. Een lid van het Executive Committee van het belangrijke Open Source consortium Objectweb, Gérard Vandôme, schept aan het einde van de dag het Europese perspectief.

In het rijke programma daar tussenin komen vele sprekers aan het woord, zoals Michael van Wetering (manager TI van Kennisnet), Mark Bressers namens het OSOSS-programma van ICTU, Klaas Wierenga namens Surfnet en Erik Hartman die zijn visie op de ontwikkeling van de markt voor Content Management systemen in Nederland en daarbuiten.

MMBase is in Nederland een van de meest gebruikte Content Management Systemen (CMS) met een snel groeiende groep nieuwe gebruikers en ontwikkelaars. De vorige jaren waren de MMEvents een groot succes en de ontmoetingsplaats voor (potentiële) gebruikers, commerciële dienstverleners, developers, designers of personen en organisaties die in algemene zin geïnteresseerd zijn in actuele webontwikkelingen.

Op het Event zal dit jaar een parallelsessie worden gehouden voor organisaties die zich oriënteren op het inzetten van een (enterprise) web-Content Management Systeem of toe zijn aan vervanging van het huidige systeem. Ervaren developers en gebruikers kunnen zich buigen over de toekomst (road map) van MMBase en in een derde parallelsessie wordt ingegaan op het OSOSS programma van de overheid (Open Standaarden / Open Source Software) en hoe organisaties zich door het afsluiten van goeie contracten kunnen wapenen tegen een te grote afhankelijkheid van softwareleveranciers.

Kortom, een dag die u niet mag missen. Case-presentaties, discussies, de presentatie van een volwaardige set documentatie, verrassende sprekers en de ambiance van de Haagse Hogeschool zullen deze dag ongetwijfeld weer tot een succes maken. Uiteraard is het dagprogramma zo ingedeeld dat er ruime gelegenheid is tot het leggen van contacten en uitwisselen van ideeën. Ook de MMBase partners zullen zich op deze dag aan het publiek presenteren. Waaronder de EO en The Mediator Group, die hun op MMBase gebaseerde e-learning applicatie introduceren.

Jo Lahaye, directeur Stichting MMBase.
T: 035 6288088
F: 035 6859934
Jo@mmbase.org
www.mmbase.org/mmevent3