Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

21-05-2003
Reconstructie Rijnstraat en Zwarte Paard

Het is de bedoeling om in de 1e helft van 2004 te starten met de reconstructie van de Rijnstraat en Zwarte Paard. Deze wegen maken onderdeel uit van de hoofdwegenstructuur in Alblasserdam en zullen hierdoor ook als zodanig moeten worden ingericht en onderhouden. (50 km/uur, openbaar vervoerroute, hoofdroute nooddiensten etc.). Ook het groen langs deze wegen maakt deel uit van de hoofd groenstructuur en zal hierdoor ook als zodanig worden ingericht. Dit betekent dat, waar het mogelijk is, bomen van de 1e grootte worden gehandhaafd of versterkt.

De werkzaamheden zullen betrekking hebben op de riolering, de verharding, de groenvoorzieningen en de openbare verlichting. De riolering zal, indien nodig, vernieuwd worden. Om eventuele ongelijke zettingen te voorkomen zullen deze werkzaamheden als eerste worden uitgevoerd. Nadat de rioolreconstructie is voltooid zal na een aantal maanden gestart worden met de wegreconstructie.

De reconstructie van de verharding en groenvoorzieningen zullen voor een deel afhankelijk zijn van de wensen die bij de bewoners leven. Om een beeld te krijgen van wat er leeft bij de bewoners kan iedereen zijn wensen of ideeën naar voren brengen. Het is mogelijk om uw reactie via e-mail te geven. Het enquêteformulier vindt u hierna. Vanaf medio juni worden de wensen en/of opmerkingen op een rij gezet zodat ze meegenomen kunnen worden in het ontwerpplan.

Het ontwerpplan zal in het najaar van 2003 via de gebruikelijke weg in de inspraak gebracht worden. Eerst zal het voorlopig ontwerp in het college van B&W worden behandeld. Vervolgens zal het plan gedurende 4 weken ter inzage worden gelegd. Tijdens deze 4 weken zal een informatieavond worden georganiseerd waar het voorlopig ontwerp aan de bewoners wordt gepresenteerd. Na deze periode wordt een definitief ontwerp opgesteld dat in het college van B&W wordt behandeld. Nadat het college het definitieve ontwerp heeft vastgesteld wordt u hiervan op de hoogte gebracht.
Ook zal de raad nog gevraagd worden om de benodigde financiële middelen beschikbaar te stellen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd bellen met Willem Jan Leenhouts, afd. Civiel en Bouw, tel. (078) 692 12 90.

Formulier voor reacties m.b.t. de reconstructie van de Rijnstraat en Zwarte Paard

naam : ........................................

adres : ........................................

telefoon : .....................................

Bovenstaande persoon heeft opmerkingen / klachten / wensen ten aanzien van de volgende onderwerpen:


- verkeer :

---

---
.


---

---
..


- verhardingen :

---

---
.


---

---
.


- waterpartijen :

---

---
.


---

---
.


- riolering :

---

---
.


---

---
.


- openbare verlichting :

---

---
.


---

---
.


- openbaar groen :

---

---
.


---

---
.


- openbaar vervoer:

---

---
.


---

---
.


- afvalinzameling :

---

---
.


---

---
.


- overige onderwerpen :

---

---
.


---

---
.

(bij gebruik van dit formulier dit graag voor 15 juni 2003 terugsturen aan:
Gemeente Alblasserdam
Afdeling Civiel & Bouw
T.a.v. Willem-Jan Leenhouts
Postbus 2
2950 AA ALBLASSERDAM