Politie IJsselland

Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Dinsdag 20-mei-2003 07:00 uur
tot Woensdag 21-mei-2003 06:59 uur
Rein kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

INBRAAK IN AUTO'S



BELT SCHUTSLOOT - Tussen maandag 19 mei 2003 te 16.45 uur en dinsdag 20 mei 2003 te 06.45 werd ingebroken in een bedrijfsauto die stond geparkeerd aan de Wilgenlaan. Het rechter "driehoeksruitje" naast de buitenspiegel werd ingeslagen. Er werd een GSMtoestel weggenomen.
(03-061843)


BELT SCHUTSLOOT - Uit een bestelauto, die stond geparkeerd aan de Kerklaan werd een telefoon van het merk Nokia weggenomen. De portierruit werd vernield.
(03-061844)



---

WINKELDIEVEGGE AANHGEHOUDEN



GENEMUIDEN - Een 40-jarige vrouw uit Genemuiden werd dinsdag 20 mei 2003 omstreeks 12.05 uur door het personeel van een supermarkt aan de Prinses Irenestraat betrapt op winkeldiefstal. Weggenomen goederen: kaas & gehakt met een waarde van EURO 9,59. De vrouw kreeg een transactie van EURO 130,- aangeboden.
(03-062001)



---

Afval verbranden

PUNTHORST - Politiemensen zagen maandagavond een grote hoeveelheid zwarte rook aan de Puntweg. Het bleek dat een 21-jarige man uit Staphorst doende was een groot vuur te stoken. De vuurhaard bestond uit spoorbiels, plastic, geperst hout een boerenwagen met rubberen banden en ander niet nader te definieren afval, totaal ongeveer 5 m3. Hij werd gesommeerd het vuur uit te maken. Waaraan werd voldaan. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
(03-061767)



---

Basisschool Het Kompas wint verkeersveiligheidsprijs.

De Gereformeerde basisschool Het Kompas in Steenwijk heeft de verkeersveiligheidsprijs 2002 in de Kop van Overijssel gewonnen.

De verkeersveiligheidsprijs is een initiatief van het project Duurzaam Veilig in de Kop van Overijssel. De prijs, groot 250 Euro en een mooie beker, is ontstaan naar aanleiding op initiatief van het projectbureau Duurzaam Veilig Kovo. De prijs is ingesteld in het kader van de eindejaarsbijeenkomst van de projectorganisatie.
De verkeersveiligheidsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de school die het beste idee levert om verkeersproblemen rond de school aan te pakken. Dit gebeurt in het kader van het zogenaamde "haal en brenggedrag" rond de scholen door de ouders/verzorgers van de kinderen.
Afgelopen jaar werd de prijs voor de 1e keer uitgereikt.
Ruim 100 scholen, uit Staphorst, Zwartewaterland en Steenwijkerland, werden aangeschreven om hun ideeën over het "haal en brenggedrag" in te dienen.
Een aantal scholen heeft gereageerd.

Volgens de jury, bestaande uit de leden van het projectbureau en een onafhankelijk deskundige, was de inzending van Het Kompas het meest compleet.
De school had een goede analyse van het probleem gemaakt en letterlijk in beeld gebracht met een fotoreportage. Het probleem werd bij de wegbeheerder, de gemeente Steenwijkerland, schriftelijk ingediend. In de brief werd de oplossing van het problemen uitgebreid omschreven.

Op donderdagmorgen 22 mei 2003 wordt het behalen van de prijs gevierd op de school Het Kompas. Wethouder Boxum van de gemeente Steenwijkerland zal om 09.00 ur het startsein voor de feestelijkheden geven. Op het schoolplein en in de Oostwijkstraat kunnen de scholieren deelnemen aan allerlei spelletjes. Voor deze gelegenheid wordt donderdagmorgen, tussen 08.00 en 12.00 uur de Oostwijkstraat ter hoogte van de school voor alle verkeer afgesloten.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben in de afgelopen week in de omgeving van de school een enquête gehouden over de verkeersveiligheid in de buurt van de school. De uitslag van de enquête wordt donderdagmorgen aan wethouder Boxum overhandigd.
Het feest op school wordt aan het eind van de morgen afgesloten met een ballonnenwedstrijd.

De school mag de prijs, het geldbedrag van 250 euro, besteden aan een educatieproject verkeersveiligheid.

---

Noot voor de pers.
Voor nader informatie kunt u contact opnemen met het project Duurzaam Veilig KOVO , telefoon 0521 - 538244.
---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Dinsdag 20-mei-2003 07:00 uur
tot Woensdag 21-mei-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---

CONTROLE OP RIJDEN DOOR ROOD LICHT



ZWOLLE - Dinsdag werd er tijdens de ochtendspits (van 07.45 tot 08.45 uur) gecontroleerd op het rijden door rood licht op de kruising Ceintuurbaan/Dokter van Heesweg. In totaal werden 6 bekeuringen uitgeschreven.

(03-061879)


---

INBRAAKPOGING BIJ HORECAGELEGENHEID



ZWOLLE - In de nacht van maandag op dinsdag is er geprobeerd in te breken in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Drijbersingel. Men heeft geprobeerd een deur te forceren. Daarbij is een ruit gesneuveld en is de deur zwaar beschadigd geraakt. Het is echter niet gelukt binnen te komen.

(03-061913)


---

OP DE VUIST NA STELEN EMBALLAGEBONNEN



ZWOLLE - Dinsdagmiddag rond 14.00 uur zagen getuigen in een supermarkt aan de Dobbe dat twee jongens emballagebonnen uit een doos pakten. De bonnen in de doos waren bestemd voor een goed doel. Eén van de jongens liep vervolgens naar de infobalie en probeerde de bonnen in te wisselen. Een inmiddels gewaarschuwde medewerker liep achter hem aan en sprak hem aan. Toen de jongen in de gaten kreeg dat hij het geld van de bonnen niet terug zou krijgen werd hij boos en ontstond er een duw- en trekpartij tussen hem en de medewerker. De laatste kwam daarbij te vallen en kreeg een klap. Te hulp geschoten collega's konden daarop de jongen aanhouden. De 19-jarige Zwollenaar werd overgedragen aan de politie. De andere jongen is er in de consternatie tussen uit geknepen. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-062095)


---

VROUW DENKT WEG TE KOMEN MET TWEE VOLLE TASSEN GESTOLEN GOEDEREN



ZWOLLE - Dinsdag rond 17.30 uur werd in een supermarkt aan het Klein Grachtje een 19-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden. Ze wilde de winkel verlaten met twee tassen met goederen zonder deze te betalen. De vrouw is overgedragen aan de politie. Die heeft haar na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

(03-062206)


---

PORTEMONNEE WEGGENOMEN AAN DE TAS



ZWOLLE - Van een 53-jarige vrouw uit Zwolle is dinsdag tussen 13.00 en 13.45 uur een portemonnee weggenomen in een supermarkt aan het Kleine Grachtje. De portemonnee zat in een tas die stond in een winkelwagentje. Bij de kassa merkte de vrouw dat haar portemonnee was verdwenen. In de portemonnee zat geld en diverse pasjes.

(03-062089)


---

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Dinsdag rond 10.00 uur kreeg personeel van een winkel aan de Diezerstraat bezoek van een beschonken meneer. De man werd op een bepaald moment zeer vervelend en begon het personeel te slaan en te schoppen toen ze hem de winkel uit wilden werken. Toen de politie arriveerde was de man verdwenen. Op de Burg. van Royensingel werd even later een man aangetroffen die aan het signalement voldeed. De man, een 37-jarige Zwollenaar, is daarop aangehouden voor mishandeling en openbare dronkenschap. Hij is na het uitslapen van zijn roes en verhoor later op de dag met een dagvaarding heengezonden.

(03-061935)


---

MAN MET COCAÏNE OP ZAK AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Naar aanleiding van een melding dat er gedeald werd is de politie dinsdag rond 11.15 uur gaan kijken in de Eikenstraat. Daar werden inderdaad twee verdachte personen aangetroffen. Bij fouillering bleek één van hen inderdaad een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. Hierop is de man, een 35-jarige Zwollenaar, aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

(03-061990


---

Einde


---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Dinsdag 20-mei-2003 07:00 uur
tot Woensdag 21-mei-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN



KAMPEN - Een buurtbewoner meldde omstreeks 03.30 uur dat er een auto met Duits kenteken op het Penningkruid stond. De melder vond dit verdacht. Ter plaatse troffen politiemensen inderdaad een Duitse auto aan zonder personen erin. Even later zat er 1 persoon in de auto. Hij vertelde dat hij met twee vrienden de weg kwijt was. Weer later zagen de politiemensen twee personen lopen bij de Wederiklaan met twee dozen in de hand (bleken later geldtelmachines te zijn). Zij konden niet verklaren waar ze de dozen vandaan hadden. Hierop de drie mannen, 33, 24 en 36 jaar uit Berlijn, aangehouden terzake diefstal. De drie mannen zijn overgebracht naar Zwolle en daar voor nader onderzoek ingesloten. Bij onderzoek bleek er te zijn ingebroken in een winkel aan de Lovinkstraat. De eigenaar mist in ieder geval twee geldtelmachines.
(03-062308)



---

VERKEERSEXAMEN



IJSSELMUIDEN - Op dinsdag 20 mei werd in IJsselmuiden het praktisch school
verkeersexamen afgenomen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen te IJsselmuiden. Tevens deed dit jaar de van de Wendeschool van Kampereiland mee.
In totaal deden dit jaar 219 kandidaten mee met dit examen. 19 kandidaten waren gezakt voor het praktijkexamen.
Evenals vorig jaar zijn veel fouten te wijten aan het achter elkaar fietsen. Kijken wat de voorganger doet waardoor men zelf ook vaak de fout in gaat.
Verder blijkt toch ook de kennis van de verkeersborden een probleem voor kinderen.
Mede dankzij de vele vrijwilligers en ook de stadswachten was het, ondanks de fikse regenbui in de middag, een geslaagde dag.
(03-062187)



---

INBRAAK IN AUTO



KAMPEN - Tussen 18-05-2003 tussen 23:30 uur en 19-05-2003 te 07:50 uur werd ingebroken in de auto van een 41-jarige Kampenaar. De auto stond geparkeerd aan de Wilhelminalaan. Een autoradiocassettespeler, een zendontvanger en 2 brillen werden ontvreemd. De ruit bestuurdersportier werd vernield.
(03-061259)



---

BRAND IN SCHUURTJE



IJSSELMUIDEN - Op 20 mei omstreeks 09.15 uur werd een brand gemeld in een schuur aan de Grafhorsterweg. Ter plaatse bleek er inderdaad een klein schuurtje achter de supermarkt in brand te staan. Brandweer was snel ter plaatse en kon het vuurtje snel onder controle krijgen. De oorzaak is niet duidelijk.
(03-061886)



---

AANTREFFEN HENNEPKWEKERIJ



KAMPEN - Naar aanleiding van een vermoeden van een hennepkwekerij in een woning aan de Zeebies werd op dinsdagmorgen een onderzoek ingesteld. Op de zolderverdieping werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit 280 planten en was professioneel opgezet. De eigenaresse, een 44 jarige vrouw, werd in de woning aangehouden. De aangetroffen goederen alsmede de planten werden vernietigd. De vrouw werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(03-055211)



---

AUTOGORDELCONTROLE



KAMPEN - Op dinsdag werd van 11.00 uur tot 12.00 uur aan de IJsselkade ter hoogte van de Koornmarktpoort een gordelcontrole gehouden. Ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd. Voor 2 inzittenden werd een mini-pv uitgeschreven voor het niet dragen van deze gordel.
( 03-062041)



---

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van dinsdag 20-mei-2003 07:00 uur
tot woensdag 21-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers
---


DOORGEREDEN NA AANRIJDING



DEDEMSVAART - De auto van een 33-jarige vrouw uit Dedemsvaart werd dinsdagmorgen rond 11.00 uur op de van Rooyens Hoofdwijk beschadigd door een tegemoetkomende auto, die onvoldoende rechts hield. De spiegels van beide auto's raakten elkaar. Haar tegenligger, de bestuurder van een kleine rode auto, reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


---


TRACTOR MET GIERTANK IN WATER



DE KRIM - Dinsdagmiddag raakte een landbouwtractor + giertank aan de Hoofdweg (bij de kruising met de Beukenlaan) te water. De 17-jarige bestuurder uit Heemserveen verklaarde dat hij moest uitwijken voor een afslaande tegemoet rijdende auto. De beschoeiing van het kanaal raakte beschadigd. In het water werd en ringband aangebracht om mogelijk verspreiding van olie en drijfmest in het water tegen te gaan. Deze lekkages bleven nagenoeg uit. De 20 ton mest moest worden overgepompt om de te water geraakte combinatie te bergen.


---


ONDER INVLOED



SCHUINESLOOT - Bij een controle op de Herenstraat blies een 50-jarige vrouw uit de gemeente Hardenberg dinsdagavond 230 ug./l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod van 1 uur.


---


ZAKKENROLLERIJ



OMMEN - Een 72-jarige vrouw uit Zwolle werd dinsdag rond het middaguur in de Brugstraat het slachtoffer van zakkenrollerij. Terwijl zij bij een kledingrek stond te kijken werd haar portemonnee uit haar schoudertas gerold. Hierin zaten enkele tientallen euro's en een bankpas. De bakpas werd op advies van de politie z.s.m. geblokkeerd om oneigenlijke afschrijvingen tegen te voorkomen.


---


CONTROLE PARKEERGEDRAG



OMMEN - In het centrum werd dinsdagmiddag gecontroleerd op het parkeergedrag van autobestuurders. Op het 11 Aprilplein, de Markt, de Tuinstraat en de Varsenerstraat werden 9 personen bekeurd omdat zij geen parkeerschijf hadden aangebracht. Daarnaast hadden 2 bestuurders de toegestane parkeertijd overschreden en op de Haghen stonden twee auto's op de groenstrook geparkeerd. Ook deze vier bestuurders werden bekeurd.


---




---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Dinsdag 20-mei-2003 07:00 uur
tot Woensdag 21-mei-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-4963891)
---

DIEFSTAL UIT BESTELBUS



RAALTE - Vanmorgen omstreeks 06.00 uur deed een 33-jarige man uit Raalte aangifte van inbraak en diefstal uit zijn geparkeerde bestelbus aan De Maten. Uit de bus is divers elektrisch gereedschap weggenomen, dat bij een onderzoek in de buurt deels werd teruggevonden in de struiken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-062313)


---

VERKEERSTOEZICHT IN RAALTE



RAALTE - Gistermiddag heeft de politie enige tijd verkeerstoezicht gehouden op de motor in en rondom Raalte. Tijdens dit toezicht werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
- Overschrijding max. constructiesnelheid bromfiets (2x 1,1 kw en 1x 1,8 kw)
- Zonder autogordel voorin (2x)
- Parkeren i.s.m. parkeerverbod (2x stationsstraat)
- Kind vervoeren op achterbank zonder autogordel
- Onvoldoende rechts houden als fietser
- Negeren rood verkeerslicht als bromfietser

(03-062100)


---

Einde


---- --