Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 21-2003
Bedrijvenloket gesloten
Het bedrijvenloket is maandag 26 mei a.s. voor een keer gesloten. Wij zijn er natuurlijk weer de volgende maandagen van 14.00 - 16.00 uur. Zoals altijd kunt u ons iedere werkdag telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481226

Gemeentehuis gesloten in verband met Hemelvaartsdag

Op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei is het gemeentehuis gesloten voor publiek.
Tel. (0413)481220
Proefalarm uitgesteld
Het landelijk proefalarm van woensdag 4 juni wordt uitgesteld in verband met de huidige internationale situatie. Het nieuwe luid alarm wordt gehouden op maandag 1 september om 12.00 uur. En vanaf dit moment zal het herhaald gaan worden op iedere eerste maandag van de maand.
Afdeling Centrale Ondersteuning,
Tel. (0413)481256
Verleende vergunningen / verkeersmaatregelen

Ollands Dorpsfeest
Van vrijdag 23 mei tot en met zondag 25 mei 2003 wordt het Ollands Dorpsfeest georganiseerd in een tent achter het gemeenschapshuis "de Holm" in Olland. Er worden diverse activiteiten georganiseerd.

ELE Rally
Op zaterdag 24 mei a.s. wordt de ELE Rally weer verreden. De volgende wegen zullen worden afgesloten voor verkeer vanaf 16.00 uur tot 24.00 uur;
Broekdijk, Leunestraat, Vogelenzang, Sloef, Hoogstraat, Vernhout, Goeiendonk en Schoorse Hoefstraat.

Kano Slalomwedstrijd HKC
Op zaterdag 24 en zondag 25 mei a.s. organiseert de Hooidonkse Kano Club (HKC) een kano slalomwedstrijd op de Dommel nabij de Klaverpad, Neulstraat en Dommelstraat. Het Hazenpad zal worden afgesloten voor brommers en fietsers.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481313

(Ver)bouw Boskantseweg 78
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor de verbouw van de woning/bouw van de garage/berging aan de BOSKANTSEWEG 78 , V.R.V. DHR. TH. STRIJBOS

Het bouwplan voldoet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied 1997", indien gebruik wordt gemaakt van de vrijstellingsmogelijkheid m.b.t. de minimale afstand tot de as van de weg.
Aangezien het bouwplan met vrijstelling voldoet aan de voorschriften van het bestemmingsplan zijn burgemeester en wethouders zijn in principe bereid medewerking aan het bouwplan te verlenen.

Op grond van artikel 19,20 en 24 van het bestemmingsplan juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het bouwplan met ingang van donderdag 22 mei 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het bouwplan naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481343

A. van Rooij, Den Dries 11, aanbouw woonhuis
R. Meulendijks, Mosbulten 24, vergroten garage
M. van Heertum, Componistenlaan 58, aanbouw woonhuis M. van Erp, Rijsingen 5, uitbreiden woonhuis
Stichting Odendael, plaatsen tijdelijke huisvesting sportpark de Neul M. van den Boom, Willem Alexanderstraat 24, bouw dakkapel W. Koolen, Componistenlaan 35, aanbouw woonhuis

Aavraag sloopvergunning
Woningbouwverening Sint- Oedenrode, sloop woningen Meierij 3,5,7,9 en 11

-Berkstraat 6, herbouw garage/berging

-Lindendijk ong., bouw woning

-Lindendijk 26, aanbouw veranda

-Grote Doelenlaan 8, uitbreiden woning

-Strobolse heidesteeg2, plaatsen dakkapel

-Sterrebos 15, bouw landbouwschuur

-Beatrixstraat 49, uitbreiden woning

-Florisstraat 21, uitbreiden woning

-Clausstraat 21, bouw overkapping

-Julianastraat 22, plaatsen raam in zijgevel
Verleende sloopgunningen

-Donderdonksedijk 8, sloop varkensstal

-Beatrixstraat 49, sloop gedeelte aanbouw

Verleende monumentenvergunning

- Kerkdijk 8, restaureren Knoptoren
burgemeester en wethouders.
Aanleg drainages aan de Rijtvenweg
Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend, dat een verzoek om aanlegvergunning is ingediend voor:

-het aanleggen van drainage, het aanleggen van leidingen in de grond t.b.v. de beregening en het egaliseren ter plaatse van het perceel gelegen nabij Rijtvenweg, door Van Gennip Cultuur B.V.;
-het aanleggen van drainage en het egaliseren ter plaatse van het perceel gelegen nabij Rijtvenweg , door de heer Meulendijks.

De plannen liggen met ingang van donderdag 22 mei 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Ingevolge artikel 46 lid 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is een ieder in de gelegenheid binnen deze termijn schriftelijk zijn zienswijze naar voren te brengen.
Tel. (0413)481341
Wijziging GFT-inzameling route 4
In verband met Hemelvaartsdag wordt de inzameling van GFT (groene container) van donderdag 29 mei verplaatst naar zaterdag 31 mei. Afdeling Bouwen en Milieu,
Inzameling Grof Huishoudelijk Afval vrijdag 6 juni Op vrijdag 6 juni wordt grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen e 0,185 per kilo met een minimum bedrag van e 18,15.

Als u grof afval wilt aanbieden, dient u een machtigingskaart naar Van Kaathoven BV te sturen. Deze kaart kunt u in het gemeentehuis afhalen. Dit kan elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Uiterlijk 3 juni dient deze kaart bij Van Kaathoven binnen te zijn. Op de ophaaldag dient u er voor te zorgen dat het op te halen afval vanaf 07.30 uur duidelijk zichtbaar voor uw huis staat.

Wij wijzen er met nadruk op dat het zelf brengen van afval naar de milieustraat altijd goedkoper is dan het laten ophalen. De openingstijden van de milieustraat zijn als volgt: op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om bruikbare spullen naar de Kringloopwinkel aan de Sluitappel 17a te brengen (na telefonische aanmelding: 0413-490950).
Oude papier
uw papier op tijd buiten staat.
Woensdag 28 mei

- Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur AANLEG A50

Snelheidscontroles
Op de N265 langs Sint-Oedenrode geldt een snelheidsbeperking in verband met de werkzaamheden aan de A50. In de afgelopen weken heeft de regiopolitie een aantal snelheidscontroles gehouden. Bij radarcontroles zijn 101 overtredingen geconstateerd. Bij staande controles zijn nog eens 51 verbalen uitgeschreven, ook voor het rijden over de doorgetrokken streep.
De snelheidsbeperking op de N265 is nog steeds van kracht. Wij maken u er op attent dat de regiopolitie in de toekomst vaker snelheidscontroles zal houden.
Rijkswaterstaat,
Tel. (0413)-420737

- 1 dode iep, staande op het grasveld achter sporthal De Kienehoef, aan de Julianastraat.

- 28 lijsterbessen, staande op het parkeerterrein aan de Pieter Christiaanstraat, in verband met herinrichting van het parkeerterrein, er worden nieuwe bomen geplant.
Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 1 populier, staande in de zijtuin van de woning aan de Sonseweg 7, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Tel. (0413)481380

Klussen in huis? Milieubewust wordt het nog leuker!

Wij zijn een volkje van echte doe-het-zelvers. Meer dan de helft van ons klust tenminste eens per maand. Per huishouden geven we aan het opknappen van huis en tuin jaarlijks zo'n EUR 200 uit. En bij een echte verbouwing zijn de kosten natuurlijk nog veel hoger. Met de juiste voorbereiding en gebruik van goede materialen kunnen we hierop niet alleen veel geld besparen, maar ook meewerken aan het behoud van het milieu. Moet de klus door een bedrijf worden uitgevoerd, dan kunt u vragen om dat zo milieuvriendelijk mogelijk te laten doen.

Aan de slag? Zoek dan eerst uit welke nieuwe en minder milieubelastende materialen er in de handel zijn. Ze zijn van even goede kwaliteit zijn als andere producten. De aanschafprijs is vaak wat hoger, maar op de lange termijn kunt u veel geld besparen. Denkt hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van waterbesparende douchekoppen. Maak vervolgens een lijst met alle maten en benodigdheden en ga op onderzoek uit. Waar u de informatie kunt vinden wordt aan het einde van dit artikel behandeld. U kunt zich ook in de winkel laten informeren over materialen en producten die het milieu minder belasten. Let op de milieukeurmerken.

Schilderen
Voor uw eigen gezondheid, maar ook voor het milieu is het verstandig om verf te gebruiken met zo weinig mogelijk oplos-middel. Schildert u binnen, dan kunt u het beste verven en beitsen op waterbasis gebruiken. Voor buiten is, naast producten op waterbasis, high solid verf het meest geschikt. Verf op waterbasis heeft als voordeel dat het sneller droogt. Door de iets mindere dekking heeft u wel wat meer nodig.
Spoel nooit kwasten af onder de kraan, ook niet bij verf op waterbasis. Als u klaar bent met de verfklus is het vanuit milieu-oogpunt het beste de kwasten en rollers te laten drogen en weg te gooien bij het gewone afval. Of u bewaart ze in een afge-sloten potje in een laagje oplosmiddel. Kwasten met waterverdunbare verf maakt u schoon in een potje met water. Het water laat u verdampen. Het opgedroogde bezinksel, de verf, kan bij het gewone afval. Moet u tussendoor stoppen? Bewaar kwas-ten dan luchtdicht en op een koele plek (het vriesvak van uw koelkast bijvoorbeeld), dan kunt u ze zelfs na een week nog gebruiken.

Keuken, dak en badkamer
Er bestaan keukens en aanrechtbladen die zijn gemaakt van FSC-hout of hout met het logo Stichting Keurhout. Dit hout komt uit een duurzaam beheerd bos. Een Eco-keuken, uit triplex van berken- of populierenhout, is ook een goede keus. Aanschaf van energiezuinige apparaten is niet alleen milieuvriendelijk, maar kan u ook nog een financieel voordeel opleveren via de energiepremie. Hierover verderop meer.
Ook op het dak kan het eerder genoemde hout gebruikt worden voor bijvoorbeeld windveren of boeiboorden. Voor de dak-goot kunt u kiezen uit een goot van kunststof, gecoat staal of hout dat bekleed is met EPDM of polyester. Gebruik voor de regenpijp PVC met hergebruikgarantie. Ook voor isolatie aan het dak bestaan premies. Bij klussen in de badkamer helpt u het milieu vooral met waterbesparende voorzieningen, zoals een waterbesparende dou-chekop, kranen en toiletten. Zulke apparaten zijn te herkennen aan het keurmerk Laag Verbruik.

Afval
Milieubewust klussen houdt niet op als de klus geklaard is. Het vergt ook de nodige nazorg. Want wat doet u met uw afval? Meet alles voordat u gaat klussen goed op, zodat u niet met onnodige resten blijft zitten. Natuurlijk heeft u altijd wat afval. Producten als verf, beits en stopmiddel moeten met het klein chemisch afval worden weggegooid. Kijk voor afvoer van rest-materialen op de Afvalwijzer.

Subsidies
EPA staat voor Energie Prestatie Advies. Dit is een advies van een gecertificeerde adviseur over efficiënter energiegebruik in een woning. In een EPA worden bijvoorbeeld maatregelen als dubbelglas, hoogrendementsketels of spouwisolatie aangera-den. Daarbij wordt op een rijtje gezet wat die maatregelen kosten, wat ze besparen aan gas en elektra en in hoeveel tijd de investeringen kunnen worden terugverdiend. De overheid steunt het EPA en de energiebesparende maatregelen met onder meer energiepremies en EUR 200 vergoeding op de kosten van het EPA. De energiepremie is bedoeld voor particulieren die energiezuinige apparaten aanschaffen of verbeteringen laten aanbrengen in de woning.

Informatie
In het kader van de regionale campagne `Duurzaam wonen en klussen' hebben de samenwerkende gemeenten in Noordoost-Brabant het boekje `Hart voor uw huis' uitgegeven. Het bevat tips voor duurzaam en geldbesparend wonen, in huis en tuin. Het is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Er is ook een speciale folder over EPA uitgebracht. Deze is ook verkrijgbaar op het gemeentehuis en bij diverse bouwmarkten. U kunt hem ook downloaden via de website www.het-rmb.nl. Op deze website van het Regionaal Mileubedrijf is ook veel informatie te vinden over duurzaam bouwen, wonen en klussen.
Kijk ook eens bij `klussen en verbouwen' op www.milieucentraal.nl. Ook voor vragen over aanschaf, gebruik of afvoer van milieubelastende producten, kunt u terecht bij deze organisatie (0900 1719, 15 eurocent/min).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481338

Taxihopper vervoer voor u!
Heeft u al een gratis Taxihopperpas aangevraagd? Vanaf 1 juni 2002 rijdt Taxihopper voor iedereen in Noordoost-Brabant, dus ook in Sint-Oedenrode!! Taxihopper heeft als belangrijk voordeel dat de chauffeur reizigers ophaalt en brengt waar zij willen. Taxihopper is vervoer voor iedereen, dus voor opa en oma die hun kleinkinderen willen bezoeken, voor wie gezellig wil uitgaan, voor de scholier om naar school te gaan, voor de zakenman met een vergadering in het centrum, voor de forens die iedere dag naar het station moet en voor de moeder die met de kinderwagen wil gaan winkelen. Taxihopper biedt een oplossing voor vervoer aan, waar reizigers ook naar toe willen, wie ze ook zijn, jong of oud, met of zonder functiebeperking. Taxihopper is toegankelijk voor rolstoel, scootermobiel, rollator en kinderwagen. Taxihopper vervoert iedereen van deur tot deur, naar een bushalte of een NS station en omgekeerd. Kortom Taxihopper is voor iedereen, makkelijk, comfortabel, betaalbaar en veilig.

Novio NV uit Nijmegen verzorgt Taxihopper. Dit doet zij samen met diverse lokale taxibedrijven.

De Taxihopper-folder ligt op het gemeentehuis voor u klaar. In de folder vindt u informatie over waar en wanneer Taxihopper rijdt, de spelregels, hoe u een reis kunt regelen. Zie ook www.taxihopper.nl.

Taxihopperpas aanvragen en een rit bestellen
Indien u in het bezit bent van de Taxihopperpas reist u een stuk voordeliger.
Vraag de Taxihopperpas dus snel aan via klantenservice 0900-235 66 84 (e 0,10 per minuut).
Ritten kunt u bestellen via de Taxihoppercentrale: 0900-829 44 67 (e 0,10 p/min).
Tarieven per 1 juni 2003:

- In het bezit van een Taxihopperpas e 1,00 per openbaar vervoerzone;
- Zonder Taxihopperpas e 1,35 per openbaar vervoerzone.
- Wvg-indicatie e 0,41 per openbaar vervoerzone.
Opmerkingen of klachten met betrekking tot Taxihopper Heeft u op - of aanmerkingen over Taxihopper, of wilt u een klacht indienen, dan kunt u dit telefonisch of schriftelijk via Klantenservice van Taxihopper doen.
Klantenservice is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur, (0900-2356684,
e 0,10 per minuut).
Schriftelijke klachten kunt u sturen naar Klantenservice Taxihopper, Antwoordnummer 142, 6500 VC, Nijmegen, onder vermelding van "klacht Taxihopper".
U kunt voor al uw reacties, dus ook voor klachten, gebruik maken van de speciaal daarvoor bestemde "klantenreactiekaarten". Klantenreactiekaarten vindt u in de taxi van Taxihopper. De kaarten liggen ook op het gemeentehuis voor u klaar.
Wij wensen u een prettig gebruik toe!

Afdeling WIZ,
Tel. (0413)481285

Verhoging tarief gebruikt Taxihopper

De gemeenteraad van Sint-Oedenrode heeft op 24-04-2003 besloten om de tarieven voor gebruik van Taxihopper met ingang van 01-06-2003 te verhogen.

Waarom een tariefsverhoging?
De gemeenteraad heeft eerder, op 27 september 2001, ingestemd met invoering van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Bij de vaststelling van de tarieven in 2001 is afgesproken, dat Wvg geïndiceerden tegen maximaal het Openbaar Vervoer-tarief (blauwe strippentarief) met Taxihopper moeten kunnen reizen. Inmiddels is het Openbaar Vervoer echter aanzienlijk duurder geworden.De gemeenteraad heeft daarom besloten tot aanpassing van de tarieven per 01-06-2003. De tariefsverhoging, die in alle 14 deelnemende gemeenten zal worden doorgevoerd, is nodig om het Taxihoppertarief weer te laten aansluiten bij het Openbaar Vervoer-tarief en om te kunnen blijven zorgen voor een duurzame financiering van het CVV-vervoerssysteem.

Huidige tarieven per zone

-Wvg'ers met een vervoersindicatie in bezit van Taxihopperpas e 0,35
-overige (OV)-gebruikers met Taxihopperpas e 0,90
-overige (OV)-gebruikers zonder Taxihopperpas e 1,35
Nieuwe tarieven per zone vanaf 01-06-2003

-Wvg'ers met een vervoersindicatie in bezit van Taxihopperpas e 0,41 (= Openbaar Vervoer blauwe strippenkaart tarief)
-overige (OV)-gebruikers met Taxihopperpas e 1,00
-overige (OV)-gebruikers zonder Taxihopperpas e 1,45
Afdeling WIZ,
Tel. (0413)481285

Verhuren sportaccommodaties seizoen 2003-2004

Sportbedrijf Sint-Oedenrode verzorgt de verhuur van de onderstaande overdekte sportaccommodaties in Sint-Oedenrode.

Naast de vaste gebruikers kunnen ook andere belangstellenden zich aanmelden voor gebruik van de ruimtes. Het kan hierbij gaan om een vast verenigingsuur gedurende het hele seizoen of voor incidenteel gebruik. De accommodaties kunnen naast wedstrijdsporters en recreanten ook gebruikt worden voor o.a. dansgroepjes.

Inschrijven voor ruimte om te sporten.
De vaste gebruikers kunnen zich inschrijven voor het nieuwe seizoen door de inschrijfformulieren het in te vullen. Deze heeft u inmiddels ontvangen.
Verenigingen en sporters die geen schrijven van ons hebben gekregen en toch in september aan de slag willen, kunnen zich via onderstaand adres melden.

De accommodaties en kosten per uur daarvan:

-sporthal De Streepen hele hal e 27,00 halve hal e 13,50
-sportzaal De Kienehoef hele zaal e 27,00 halve zaal e 13,50
-Dojo in sportzaal de Kienehoef e 10,95

-gymzaal Armenhoef e 13,50

-gymzaal Nijnsel e 13,50

-gymzaal Eerschot e 10,95
Voor niet plaatselijke verenigingen of voor commerciële activiteiten gelden andere tarieven.
De tarieven gelden voor 2003.

Belangstelling?
Denkt u, dat is iets voor mij, of wilt u meer weten, dan kunt u bellen of mailen. Of u kunt langs komen op het kantoor van het Sportbedrijf. Graag vóór 15 juni reageren.

Sportbedrijf Sint-Oedenrode,
Dommelstraat 20
5492 DX SINT-OEDENRODE
telefoon (0413) 475909 (voor de middag)
E-mail: jlatijnhouwers@sint-oedenrode.nl