Gemeente Amsterdam

Weilandje Vrije Geer wordt Natuurpark Vrije Geer 19 mei 2003 - Osdorp

Acteur Gregor Frenkel Frank en wethouder Milieu van stadsdeel Osdorp openen woensdag 21 mei om 11.00 uur Natuurpark Vrije Geer.

De plaats van handeling is natuurpark Vrije Geer, ingang Vrije Geer nabij de Osdorperweg in het dorp Sloten .

Het voormalige weilandje Vrije Geer was het thema van het eerste referendum op initiatief van burgers in Amsterdam in 1995. De gemeente had het plan om via dat gebied lijn 2 door te trekken naar de nieuwbouwwijk De Aker. Bewoners maakten zich onder leiding van Hans Frankfurther sterk voor het behoud van het groene gebied door het vereiste aantal handtekeningen te verzamelen dat nodig was om tot een referendum te komen.

De uitslag van het Referendum is bekend: Amsterdammers waren voorstanders van het behoud van het weilandje!

Stadsdeel Osdorp heeft samen met betrokken bewoners plannen ontwikkeld voor de inrichting van het weilandje. Nu is het zover: een prachtig gebied waar de roep van de grutto te horen is. Waar de Koekoeksbloemen en klaver volop bloeien. Waar de kikkers kwaken. Een Natuurpark om blij mee te zijn.

Een oase van groen in Osdorp, een rustpunt voor de Amsterdammers én een doorgangsroute voor de amfibieën uit Noord Holland die op weg zijn naar Zuid Holland en Utrecht. Want Natuurpark Vrije Geer maakt onderdeel uit van de Groene AS, een ecologische verbinding tussen Amstelland en Spaarnwoude.

© Gemeente Amsterdam