Politie IJsselland

Dagrapport Pers Deventer e.o.1

van Dinsdag20-mei-2003 07:00 uur tot Woensdag21-mei-2003 06:59 uur

Door Wim Rabelink



---




GEWAPENDE OVERVAL





Vond rond middernacht, 19 op 20 mei een gewapende overval plaats op een bewoner van een woning aan de J P Sweelinckstraat.Toen de 45 jarige bewoner na aanbellen open deed, drongen twee onbekende mannen de woning binnen en bedreigden hem met een vuurwapen. Terwijl hij onderschot gehouden werd doorzocht de tweede man de woning. Het is momenteel nog niet bekend of er wat gesloten is.

Nadat beide mannen verlieten het pand, waarop het slachtoffer alarm kon slaan.



Vermoedelijk hebben de mannen gebruik gemaakt van een auto.



OPROEP GETUIGEN:



Getuigen die op maandagavond, tussen 23.00 en 24.00 uur iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie 0900 8844 of (anoniem) Bel M 0800 7000.



03-061813



---




OPENLIJK GEWELDOPLEGING



Vond er 21 mei omstreek 02.05 uur een behoorlijke vechtpartij plaats tussen twee groepjes jongeren. Toen een drietal personen uit een horecagelegenheid op de Brink kwamen werden ze aangesproken door een groepje van zeven jongeren. Dit groepje daagde hen uit en wilde men hen in gevecht.

Uiteindelijk kwam het tot een handgemeen en raakten drie personen gewond. Na behandeling kon men huiswaarts keren.



Een van de kameraden (uit de groep van 3) probeerde de eerst vechtenden te scheiden, doch dit werd door de groep van zeven voorkomen en keerde het onbezonnen geweld zich ook tegen hem. Beide slachtoffers vielen op de grond en de jeugdgroep schopte op hen in. Uiteindelijk bleef één slachtoffer bewegingsloos liggen. De groep van zeven schopte door, ook toen men op de grond lag.

Toen de agressie door ging, heeft de resterend persoon uit de groep van 3 zich over de anderen heen geworpen om erger te voorkomen. Ook dit 19 jarige meisje werd geschopt en geslagen.



Toen de politie ter plaats kwam waren de daders gevlogen.



Drie verdachten, van hen werden aansluitend aan de vechtpartij aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het zijn verdachten van 18 en 19 jaar, afkomstig uit Deventer en Schalkhaar.



De aangiftes moeten nog werden opgenomen.



03-062301



---




INSLUIPING IN WONING





Op dinsdag 20 mei omstreeks 18.15 uur kwam een man en een vrouw met een smoes bij een echtpaar aan de van Boecholtstraat aan de deur. De onbekende man vroeg naar de buurvrouw, die niet thuis was, en wilde een briefje achterlaten. In eerste instantie werden ze binnen gelaten, doch de beide 75 jarige bewoners kregen argwaan en wilden dat de man en vrouw de woning verlieten. Ze treuzelden nogal en ondanks het feit dat de bewoners hun goed in de gaten hielden, hebben ze kans gezien ¬ 70 weg te nemen. Dat bemerkten de bewoners pas nadat de insluipers vertrokken waren.



Reeds eerder werden bejaarde bewoners de dupe van dit soort insluipingen. Ook toen hebben we gewaarschuwd voor soortgelijke insluipingen, waarbij onbekenden met een smoes (proberen) binnen komen. Advies: Niet binnen laten en alles aan de deur afhandelen. Wanneer u toch bij deur weg loopt om iets op te halen, sluit de deur dan en open deze pas weer als u terug bent. Misschien dat u ondertussen de buren kunt alarmeren of de politie kunt waarschuwen. In veel gevallen zal de vogel al gevlogen zijn, maar heeft u een insluiping voorkomen.



SIGNALEMENTEN



De vrouw was ongeveer 25 jaar oud, 1.75 meter lang, met een llicht getinte gelaatskleur.

Zij had zwart lang tot op de schouders en droeg een gekleurde jurk en een korte jas.



De man was tussen de 35 en 40 jaar, ongeveer 1.70 lang met donker achterovergekamd haar.

Men sprak gebrekkig Nederlands.



03-062247



---




DIEFSTALLEN VAN FIETSEN UIT SCHUURTJES ACTUEEL





De laatste weken zijn er meerdere aangifte binnen gekomen van diefstal van fietsen. Deze werden in de avond en nachturen gepleegd vanuit schuurtje/garageboxen bij woningen aan de A.J. Duymaer van Twiststraat, de Maasstraat en de Oude Holterweg. Fietsen werden uit de schuurtjes / boxen gestolen.



03-061932, 03-061973, 03-061978, 03-062068




Piket 038 - 4963891