Federatie van Ouderverenigingen

Persbericht: Campagne De Uitdaging voor Nederland in Den Bosch

20 mei 2003

Gehandicaptencampagne m.m.v. Hockeyclub Den Bosch en Herman Kruis

Woensdag 21 mei is De Uitdaging voor Nederland in Den Bosch. Deze campagne is bedoeld om de beeldvorming van mensen met een handicap of chronische ziekte te verbeteren. Ontmoetingen tussen mensen met en zonder handicap of ziekte staan centraal. In Den Bosch vindt een wel heel speciale ontmoeting plaats: jonge hockeyers met en zonder handicap zullen gezamenlijk spelen met het eerste dameselftal van Hockeyclub Den Bosch.

Vanaf 16.00 uur ontmoeten in totaal 55 hockeyers uit het hele land elkaar op de velden van het Bossche sportcomplex Oosterplas voor een sportieve ontmoeting. Coach Herman Kruis van het eerste dameselftal van Hockeyclub Den Bosch (Nederlands en Europees Kampioen) verzorgt een clinic voor in totaal 55 jonge hockeyers, rolstoelhockeyers en G-hockeyers. Aansluitend vindt een reeks wedstrijden plaats tussen teams bestaande uit hockeyers met en zonder handicap. Na afloop van de wedstrijden volgt een nabespreking in het clubhuis.

De Uitdaging voor Nederland
'De Uitdaging voor Nederland' is bedoeld om de beeldvorming van mensen met een handicap of chronische ziekte te verbeteren. Ontmoetingen tussen mensen met en zonder handicap staan centraal. Voor beide partijen een uitdaging. Aan de basis van iedere ontmoeting ligt een gemeenschappelijke interesse. Muziek, mode, of sport bijvoorbeeld. Bij een echte ontmoeting verdwijnen immers de vooroordelen om plaats te maken voor een gelijkwaardiger en realistischer beeld van de ander. De campagne is een initiatief van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) en Vereniging Somma en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voor meer informatie over 'De Uitdaging voor Nederland' kunt u terecht op www.deuitdagingvoor.nl.