Provincie Limburg

Uniforme bewegwijzering bedrijventerreinen Parkstad Limburg (119) Provinciale subsidie Grotestedenbeleid

De Regio Parkstad Limburg ontvangt van Gedeputeerde Staten (GS) een subsidie van 340.000,- voor een project bewegwijzering bedrijventerreinen en voor onderhoud van de N281. Na de uitvoering van deze projecten is er een uniforme bewegwijzering naar de industrieterreinen binnen Parkstad Limburg. Dit bevordert de bereikbaarheid en ontsluiting van de bedrijventerreinen en structureert de verkeersstromen. Door beter aangegeven routes wordt sluipverkeer door wijken en buurten vermindert waardoor de leefbaarheid verbetert.

De bewegwijzering geeft een volledige dekking naar alle bedrijven op bedrijventerreinen binnen de regio. Naast de positieve economische effecten draagt de uniforme beweg-wijzering in sterke mate bij aan het verbeteren van het imago en de uitstraling van de regio. Voor het project Industriebewegwijzering ontvangt Regio Parkstad Limburg een provinciale bijdrage van ruim 261.350,- en voor het onderhoud van de N281 een bedrag van ruim 78.360,-.

N281
De provinciale weg N281 Hoensbroek-Nijswiller, gelegen in het Parkstadgebied, is op korte termijn toe aan regulier onderhoud en vervanging van wegmeubilair. GS hebben als wegbeheerder besloten om vanuit doelmatigheid en efficiency beide projecten gecombineerd uit te laten voeren. Bij het onderhoud op de N281 wordt naast de industriebewegwijzering ook de algemene bewegwijzering meegenomen. De ANWB zal beide projecten uitvoeren.

Grotestedenbeleid
De Provincie Limburg en Regio Parkstad Limburg hebben in een Bestuurs-overeenkomst Grotestedenbeleid (GSB) afspraken gemaakt over intensieve samenwerking op het gebied van economie, leefomgeving en zorg. Beide overheden zijn er van overtuigd dat deze krachtenbundeling de regio versterkt.
21-5-2003 12:30