Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates® introduceert nieuwe Sniffer Distributed software voor complete netwerkbescherming

Amsterdam, 21 mei 2003 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET) heeft Sniffer Distributed 4.3 geïntroduceerd. Deze software biedt fout- en netwerkprestatiebeheer van het hart van het netwerk tot en met elders gevestigde filialen. Sniffer Distributed 4.3 biedt meer rapportage, analyse en modulariteit, waardoor de Sniffer Distributed oplossing met het netwerk mee kan groeien.

Sniffer Distributed 4.3 is een integraal component van het Sniffer Network Protection Platform, dat ook vandaag is aangekondigd. Het Sniffer Network Protection Platform is ontwikkeld om IT-infrastructuur te beschermen tegen bedreigingen en prestatieproblemen. Het bestaat uit netwerkbeschikbaarheid- en prestatiebeheeroplossingen van Sniffer Technologies die het netwerk van de kern tot en met de uiterste rand beschermen.

Sniffer Distributed 4.3 is een krachtige oplossing voor fout- en netwerkprestatiebeheer en kan in het hele netwerk ingezet worden. De controle en analyse van netwerkverkeer zorgen voor grotere zichtbaarheid en kennis van netwerkproblemen. Op alle lagen van het netwerk kunnen proactief problemen opgelost worden, zodat in het hele bedrijf belangrijke informatie in real-time en op efficiënte wijze geleverd kan worden.

De belangrijkste nieuwe componenten zijn:
Software modulariteit: een nieuwe licentiestructuur maakt een kosteneffectieve, flexibele netwerkinstrumentatie mogelijk. Hierdoor kan Sniffer Distributed zich aanpassen aan de veranderende eisen van netwerkmanagers. Klanten kunnen controlesoftware aanschaffen voor kleine of elders gevestigde kantoren waar alleen controle is vereist. Rijkere software, inclusief Expert Analysis, kan ingezet worden voor de kern van het netwerk en voor belangrijke netwerksegmenten.

Sniffer Distributed software is beschikbaar in twee initiële configuraties: Sniffer Distributed Expert, dat foutbeheer en netwerkprestatiebeheer biedt, en Sniffer Distributed RMON+ dat robuuste controle biedt, bijvoorbeeld voor filialen waar Expert Analysis niet nodig is. Hierdoor kan de klant de configuratie kiezen die het beste aansluit bij zijn behoeften.

Sniffer Distributed ondersteunt ook softwareopties zoals Sniffer Voice, Sniffer Mobile en een Expert Analysis upgrade voor Sniffer Distributed RMON+ waarmee gebruikers eenvoudig via een licentieupgrade de waarde en functionaliteit van hun netwerkinstrumentatie kunnen uitbreiden. Hierbij is geen installatie of hardware upgrade nodig.

Management- en rapportageverbeteringen: Sniffer Distributed 4.3 bevat verschillende verbeteringen op het gebied van de integratie met de Network Performance Orchestrator (nPO) oplossing. Sniffer Distributed biedt verder verbeterde toegangscontrole, rapportageopties en beveiliging.

Ondersteuning voor multi-trace analyse: er wordt gebruik gemaakt van nPO Manager's multi-trace analyse om gedetailleerde applicatieflows vanaf instrumentatie op strategische punten van het netwerk te vrezamelen en analyseren. Hierdoor kunnen latentiebronnen geïdentificeerd worden en kan bepaald worden of problemen zich op het niveau van de client, het netwerk of de applicatie bevinden.

Belangrijke security en management features zijn verder verbeterd met eenvoudigere configuratie, beter centraal alarmbeheer en verhoogde security features voor instrumentatietoegang.

"Het niveau van kwaadwillende bedreigingen en compexe netwerkprestatieproblemen neemt toe. Het is dan ook essentieel dat bedrijven ook hun strategie voor netwerkbescherming verbeteren," aldus Ray Smets, president van Sniffer Technologies, een productgroep van Network Associates. "Met de nieuwe verbeteringen biedt Sniffer Distributed de mogelijkheid om netwerkproblemen te anticiperen, isoleren en om diagnoses vast te stellen. Hierdoor kunnen problemen opgelost worden voordat ze schade toebrengen aan de bedrijfsvoering."

Sniffer Distributed 4.3 is per direct beschikbaar via Network Associates' geautoriseerde kanaalpartners.

Sniffer Technologies
Sniffer Technologies, een divisie van Network Associates, levert oplossingen voor netwerk-, beveiligings- en applicatiebeheer die er op gericht zijn om business uptime en beschikbaarheid te garanderen. De Sniffer Technologies geïntegreerde productsuite ondersteunt een zeer uitgebreide verzameling van netwerktopologieën. Met de geïntegreerde productsuite kunnen kleine, middelgrote en grote bedrijven en service providers hun netwerken en applicaties kosteneffectief draaiende houden tijdens de drukste momenten. De suite is één van de betrouwbaarste oplossingen voor controle, probleemoplossing en netwerkvisualisatie. De suite voldoet aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingsvereisten van zakelijke websites, internetapplicaties, geconvergeerde netwerken voor voice, video en data, draadloze LAN's, en high-speed switched en optische netwerken. Voor meer informatie kunt u de Sniffer website bezoeken op www.sniffer.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van intrusion prevention oplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en netwerkbeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van vernieuwende service managementoplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###