Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates® garandeert netwerkbeveiliging door verbeterde Sniffer Technologies nPO oplossing

Nieuwe versie van nPO Manager biedt als eerste multi-trace functionaliteit, rol-gebaseerde toegang en nieuwe, eenvoudig te gebruiken interface

Amsterdam, 21 mei 2003 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET) heeft nieuwe functionaliteit aangekondigd voor de Network Performance OrchestratorÔ (nPOÔ) oplossing, de eerste geïntegreerde oplossing voor centraal beheer, visualisatie en garantie van netwerkprestatie en -beveiliging. De nieuwe versie van nPO Manager is de eerste oplossing op de markt die multi-segment analysemogelijkheden, rolgebaseerde toegang en een eenvoudig te gebruiken interface biedt. Met de plug-en-play nPO-oplossing kunnen applicatie-, netwerk, en security managers de groei van hun netwerken en applicaties effectief plannen, beheren en veilig stellen.

Sniffer Technologies' nPO biedt centraal beheer en visualisatie voor het Sniffer Network Protection Platform, dat eerder vandaag is aangekondigd. nPO en het Sniffer Network Protection Platform helpen organisaties bij het beschermen van hun bedrijfsvoering door de prestaties, beveiliging en integriteit van hun netwerk te garanderen. Met het Sniffer Network Protection Platform en nPO kunnen klanten zichzelf beschermen tegen de meeste complexe prestatieproblemen en externe bedreigingen, vanaf het hart van het netwerk tot en met elders gevestigde filialen. Met nPO kunnen organisaties hun netwerkinstrumentatie centraal beheren en visualiseren, inclusief de eerder vandaag aangekondigde Sniffer Technologies' s6040 en de Sniffer Distributed 4.3.

De nPO-oplossing bestaat uit twee verbeterde appliances - nPO Manager(TM) 2.0 en nPO Visualizer(TM) 2.1 - die individueel of samen werken.

nPO Manager 2.0
De nieuwe nPO Manager is een belangrijke appliance waarmee IT-beheerders op een strategische manier hun zakelijke netwerk kunnen beheren vanaf een centraal punt. Met nPO Manager kunnen bedrijven workflow processen aanzienlijk verbeteren, kosten-efficiënter opereren en hun netwerk op een betrouwbare manier draaiende houden, met minimaal risico op menselijke fouten. Nieuwe functionaliteit is onder andere:

Multi-trace analyse: netwerkprofessionals kunnen gedetailleerde applicatieflows gelijktijdig vanaf verschillende netwerksegmenten verzamelen en analyseren. Hierdoor kunnen ze de bron van netwerk-, applicatie- of beveiligingsproblemen identificeren. Voorheen zouden netwerkbeheerders handmatig verschillende trace files voor ieder segment van het netwerk moeten inspecteren en correleren. Met multi-trace analyse kost het aanzienlijk minder tijd om problemen op te lossen, slechts minuten in plaats van dagen.

Rolgebaseerde toegang: netwerkbeheerders kunnen met nPO Manager toegang toewijzen aan verschillende personen. Met een simpele muisklik kunnen security- en netwerkmanagers snel gegevens bekijken en achterhalen die gericht zijn op hun functie.

Eenvoudig te navigeren interface: de nPO Manager 2.0 biedt een eenvoudig te navigeren, browsergebaseerde interface die een slechts een korte trainingstijd vereist. NPO Manager biedt gebruiksgemak voor nieuwe gebruikers zonder de snelle navigatie op te offeren die gevraagd wordt door geavanceerde gebruikers.

Gecentraliseerd alarmbeheer: klanten kunnen efficiënt de prestatie- en beveiligingsalarmen van de Sniffer Distributed software beheren door middel van een centrale console. Met deze nieuwe feature kunnen alarmen 'gede-dupliceerd' worden, en is snelle opsporing van kritieke netwerkproblemen mogelijk.

nPO Visualizer 2.1
Met nPO Visualizer kunnen IT-managers en -beheerders meer dan veertig korte- en lange-termijnrapporten produceren over netwerkprestatieproblemen, bandbreedtegebruik, wereldwijde statistieken, belangrijkste alarmen en gebruikstrends. Net zoals nPO Manager is nPO Visualizer eenvoudig te gebruiken. Data is altijd binnen twee muisklikken te achterhalen. Met nPO Visualizer hebben organisaties beter inzicht in hun netwerkactiviteit en kunnen ze gefundeerde beslissingen maken over bestedingen en besparingen. Nieuwe features zijn onder andere:

Multi-topology rapportage: biedt Layer 3 - 7 data voor ATM VPI/VCI (bijvoorbeeld Protocol Distribution, Top Hosts) en geeft bredere toegang tot de vele analyse- en protocol decodes van de Sniffer Distributed software.

Frame relay DLCI grouping: biedt data link connection (DLCI) grouping voor frame relay, gebaseerd op group similarities.

Multi-Browser ondersteuning: gebruikers kunnen de applicatie gebruiken door middel van Microsoft en Netscape browsers. Hierdoor worden de mogelijkheden voor network operation centra vergroot.

De verbeterde nPO-oplossing, inclusief nPO Manager 2.0 en nPO Visualizer 2.1 is per direct beschikbaar via Network Associates' geautoriseerde kanaalpartners.

Sniffer Technologies
Sniffer Technologies, een divisie van Network Associates, levert oplossingen voor netwerk-, beveiligings- en applicatiebeheer die er op gericht zijn om business uptime en beschikbaarheid te garanderen. De Sniffer Technologies geïntegreerde productsuite ondersteunt een zeer uitgebreide verzameling van netwerktopologieën. Met de geïntegreerde productsuite kunnen kleine, middelgrote en grote bedrijven en service providers hun netwerken en applicaties kosteneffectief draaiende houden tijdens de drukste momenten. De suite is één van de betrouwbaarste oplossingen voor controle, probleemoplossing en netwerkvisualisatie. De suite voldoet aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingsvereisten van zakelijke websites, internetapplicaties, geconvergeerde netwerken voor voice, video en data, draadloze LAN's, en high-speed switched en optische netwerken. Voor meer informatie kunt u de Sniffer website bezoeken op www.sniffer.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van intrusion prevention oplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en netwerkbeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van vernieuwende service managementoplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###