Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates® introduceert Sniffer® Technologies s6040: de eerste 'blade architected' appliance voor beheer en analyse van high-speed netwerken

Amsterdam, 20 mei 2003 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET) heeft de Sniffer Technologies s6040 geïntroduceerd, de eerste appliance met 'blade' architectuur voor prestatie- en foutbeheer in de kern van high-speed netwerken. De s6040 biedt klanten uitstekende controle en high-speed capturemogelijkheden met run-time aggregatie voor hun netwerken. De s6040 biedt krachtige zichtbaarheid- en prestatieoptimalisatie voor de meest complexe netwerken en applicatie-architecturen in de kern van de onderneming.

De s6040 oplossing is een belangrijke component van het Network Associates Sniffer Network Protection Platform, dat ook vandaag is aangekondigd. Dit platform, dat IT-infrastructuren beschermt tegen bedreigingen en prestatieproblemen, bestaat uit oplossingen voor netwerkbeschikbaarheid en prestatiebeheer van Sniffer Technologies, zodat het hele zakelijke netwerk, van de kern tot en met de buitenste rand beschermd is.

De s6040 appliance is ontwikkeld om in het centrum van het datanetwerk te zitten, zodat het beste inzicht in netwerkverkeer geboden wordt, naast de packet-level details die nodig zijn om problemen met beveiliging en prestaties te isoleren, evalueren en op te lossen. De s6040 biedt verder krachtig en snel fout- en prestatiebeheer, waarmee IT-beheerders toegang hebben tot verborgen gebieden van het netwerk. Hierdoor worden de voordelen van een beschermd netwerk geoptimaliseerd.

"Het beschermen van netwerken tegen prestatie- en beveiligingsproblemen is cruciaal geworden voor bedrijven, maar wordt ook steeds complexer," legt Elisabeth Rainge uit, directeur bij IDC. "Met de introductie van de s6040 biedt Sniffer Technologies een high-performance managementoplossing die specifiek ontwikkeld is voor deze complexe netwerkarchitecturen. Hiermee kunnen organisaties de prestaties en beschikbaarheid van hun netwerken beter garanderen."

De s6040 appliance maakt gebruik van dezelfde softwaremogelijkheden als het Sniffer Distributed Expert product om de volledige netwerkinfrastructuur te beheren. De gemiddelde tijd die het kost om een probleem op te lossen wordt aanzienlijk teruggebracht door effectieve instrumentatie voor de kern van het netwerk, iets dat voorheen niet beschikbaar was.

Belangrijke functionaliteit is onder andere:
High performance controle en analyse: met de hoogste controlesnelheid, real-time expert analyse, en segmentaggregatiemogelijkheden biedt de s6040 uitstekende datacollectie en accurate real-time statistieken over prestatie en verkeerpatronen op kritieke Gigabit Ethernet segmenten. Op full-duplex Gigabit netwerken kan de s6040 tot 75& netwerkgebruik ondersteunen met pieken tot 100%. Met de s6040 oplossing kunnen netwerkprofessionals netwerkprestaties effectief baselinen voor snellere en eenvoudigere probleemidentificatie.

Flexibel modulair ontwerp: de s6040 is de eerste 'single-box' appliance voor netwerkcontrole en analyse in het hart van het netwerk. De s6040 is geschikt voor tot vier onafhankelijke full-duplex Gigabit media modules voor een totale capaciteit van acht Gigabits. Het product biedt flexibele configuratie en beheer, en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden met lagere fysieke opslageisen.

High performance hardware: faciliteert controle en probleemoplossing in het hart van het netwerk door gegevens van iedere mogelijke combinatie van maximaal vier full-duplex of vier mirror port links te verzamelen. Met de s6040 biedt Sniffer Technologies de eerste oplossing voor controle en probleemoplossing van a-symmetrische routing en multi-link trunking problemen.

Compatibel met nPO: de s6040 is volledig compatibel met de Network Performance OrchestratorÔ (nPOÔ) oplossing. De s6040 appliance wordt beheerd door nPO Manager om de beveiliging van gegevensanalyse veilig te stellen. Daarnaast verzamelt nPO Visualizer data van de s6040 appliance voor rapportage over capaciteitsplanning en trendanalyse.

De s6040 hardware appliance is per direct beschikbaar via Network Associates' geautoriseerde kanaalpartners.

Sniffer Technologies
Sniffer Technologies, een divisie van Network Associates, levert oplossingen voor netwerk-, beveiligings- en applicatiebeheer die er op gericht zijn om business uptime en beschikbaarheid te garanderen. De Sniffer Technologies geïntegreerde productsuite ondersteunt een zeer uitgebreide verzameling van netwerktopologieën. Met de geïntegreerde productsuite kunnen kleine, middelgrote en grote bedrijven en service providers hun netwerken en applicaties kosteneffectief draaiende houden tijdens de drukste momenten. De suite is één van de betrouwbaarste oplossingen voor controle, probleemoplossing en netwerkvisualisatie. De suite voldoet aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingsvereisten van zakelijke websites, internetapplicaties, geconvergeerde netwerken voor voice, video en data, draadloze LAN's, en high-speed switched en optische netwerken. Voor meer informatie kunt u de Sniffer website bezoeken op www.sniffer.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van intrusion prevention oplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en netwerkbeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van vernieuwende service managementoplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###



Ingezonden persbericht