Ingezonden persbericht


Network Associates® introduceert Sniffer Network Protection Platform

Beschermt het hele netwerk tegen bedreigingen en prestatieproblemen

Amsterdam, 21 mei 2003 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET) heeft het Sniffer Network Protection Platform voor bedrijven en service providers geïntroduceerd. Het Sniffer Network Protection Platform beschermt de volledige IT-infrastructuur tegen bedreigingen en prestatieproblemen, en bestaat uit Sniffer Technologies oplossingen voor netwerkbeschikbaarheids- en performance management.

Sniffer Technologies oplossingen zitten op strategisch belangrijke punten op het netwerk. Het Sniffer Network Protection Platform is ontwikkeld voor ondernemingen, service providers en overheisdinstellingen die hun risico's op het gebied van netwerktechnologie en -beveiliging willen verminderen, de prestaties en beschikbaarheid van hun netwerk willen optimaliseren, en onkosten willen verlagen.

"De zich ontwikkelende mix van applicaties en diensten die op de netwerken van ondernemingen draaien is ondertussen zo complex dat geen enkel product dreigende problemen effectief kan isoleren en oplossen," aldus Eric Hemmendinger, research director security en privacy bij Aberdeen Group. "In- en externe bedreigingen, zoals wormen, virussen, trojans, kwaadaardige applets en gerichte aanvallen, zullen hoe dan ook door weten te dringen in het bedrijfsnetwerk. Met het Sniffer Network Protection Platform biedt Network Associates de middelen die nodig zijn om netwerkbedreigingen te identificeren, prioriteren en op te lossen voordat ze de bedrijfsvoering in gevaar brengen."

Het Sniffer Network Protection Platform beschermt de prestaties, beveiliging en integriteit van bedrijfsnetwerken. Het platform bestaat uit verschillende oplossingen voor het beheren en de instrumentatie van de netwerkomgeving: Sniffer Technologies s6040, Sniffer Distributed 4.3 en de Sniffer Network Performance Orchestrator (nPO). Er zijn mogelijkheden ingebouwd om later oplossingen voor intrusion prevention en applicatiebeheer op te nemen. .

Sniffer Technologies s6040
De s6040 is de krachtigste oplossing voor fout- en prestatiebeheer die Sniffer Technologies tot nu toe geleverd heeft. Het biedt real-time Expert Analysis en een vernieuwende 'blade' architectuur. De s6040 is een modulaire appliance die speciaal ontwikkeld is voor de kern van Gigabit netwerken in grote ondernemingen. De s6040 appliance helpt ondernemingen bij het verbeteren van de prestaties, productiviteit en kosten-effectiviteit van hun netwerkinfrastructuur, door Gigabit Ethernet speed data-acquisitie en -analyse. De s6040 biedt innovatieve mogelijkheden zoals ondersteuning voor a-symmetrische routing en ondersteuning voor maximaal vier full-duplex media modules. Hiermee kunnen netwerkbeheerders de tijd die nodig is voor het oplossen van vaak bijzonder complexe beveiliging- en prestatieproblemen sterk terugbrengen.

Sniffer Distributed 4.3
De nieuwe Sniffer Distributed 4.3 is de analysesoftware die draait op de Sniffer Technologies appliances. Deze oplossing voor fout- en netwerkprestatiebeheer kan op het gehele netwerk ingezet worden. Nieuw is de mogelijkheid om RMON+ functionaliteit in te zetten voor elders gevestigde of kleine filialen waar Expert Analysis niet vereist is. Dit nieuwe niveau van kosten-effectiviteit betekent dat klanten hun netwerken vanuit de kern, waar bedrijfskritieke applicaties opereren, tot en met de uiterste rand, waar eindgebruikers interactie hebben met klanten, kunnen instrumenteren. Tegelijkertijd biedt Sniffer Distributed 4.3 inzicht in beveiligings- en prestatieproblemen op het volledige netwerk.

Network Performance Orchestrator (nPO)
De nPO oplossing van Sniffer Technologies biedt centraal beheer en visualisatie voor het Sniffer Network Protection Platform. Met de nieuwe verbeteringen van de belangrijkste componenten - nPO Manager 2.0 en nPO Visualizer 2.1 - kunnen netwerk-, beveiligings- en applicatieprofessionals strategisch en effectief de groei van hun netwerken en applicaties plannen, beheren en veilig stellen.

nPO Manager 2.0 biedt verbeterd centraal beheer, administratie en beveiliging. Hiermee kunnen IT-beheerders eenvoudig hun Sniffer Technologies instrumentatie beheren vanaf een centraal punt. nPO Manager bevat nu 'multi-trace' analyse waarmee netwerkbeheerders snel gegevens over verkeer vanuit meerdere netwerksegmenten kunnen sorteren, zodat zij snel de oorzaak van problemen kunnen bepalen. Bij meerdere netwerksegmenten vermindert nPO Manager de tijd die nodig is voor het identificeren van fouten van dagen tot slechts minuten. Nieuwe features zijn onder andere een eenvoudig te gebruiken interface, verbeterd alarmbeheer, kortere tijd-tot-oplossing, en nieuwe analysemogelijkheden.

Met nPO Visualizer 2.1 kunnen IT-beheerders uitgebreidere rapporten makenover netwerkprestatieproblemen, bandbreedte-gebruik, internationale statistieken, belangrijkste alarmen en gebruikstrends. Met extra gebruiker-, voorkeur- en rapportage controls krijgen beheerders meer inzicht in de netwerkactiviteit en kunnen zij gefundeerde beslissingen maken over bestedingen en besparingen.

"Met het Sniffer Network Protection Platform hebben organisaties nu een strategisch platform van producten waarmee zij hun IT-investeringen op verschillende belangrijke punten van het netwerk kunnen beschermen," aldus Ray Smets, president van Sniffer Technologies, een divisie van Network Associates. "Bedrijven kunnen nu cyberaanvallen identificeren en kostbare netwerkbeschikbaarheidsproblemen oplossen voordat ze de bedrijfsvoering in gevaar brengen."

Sniffer Technologies
Sniffer Technologies, een divisie van Network Associates, levert oplossingen voor netwerk-, beveiligings- en applicatiebeheer die er op gericht zijn om business uptime en beschikbaarheid te garanderen. De Sniffer Technologies geïntegreerde productsuite ondersteunt een zeer uitgebreide verzameling van netwerktopologieën. Met de geïntegreerde productsuite kunnen kleine, middelgrote en grote bedrijven en service providers hun netwerken en applicaties kosteneffectief draaiende houden tijdens de drukste momenten. De suite is één van de betrouwbaarste oplossingen voor controle, probleemoplossing en netwerkvisualisatie. De suite voldoet aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingsvereisten van zakelijke websites, internetapplicaties, geconvergeerde netwerken voor voice, video en data, draadloze LAN's, en high-speed switched en optische netwerken. Voor meer informatie kunt u de Sniffer website bezoeken op www.sniffer.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van intrusion prevention oplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en netwerkbeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van vernieuwende service managementoplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###