Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 20 mei 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

Collegebesluiten van 20 mei 2003

Werken aan werkklimaat

Het college van b. en w. heeft besloten een voorbereidingskrediet van 250.000,00 beschikbaar te stellen voor een luchtverversingsinstallatie die binnenkort wordt aangelegd in het Stadskantoor. Verwacht wordt dat de klachten over het werkklimaat daarmee aanzienlijk zullen dalen.

Collegebesluit 20 mei 2003

Eekhoffprijs

Het reglement voor de Eekhoffprijs wordt gewijzigd zo heeft het college van b. en w. besloten. De Eekhoffprijs is een vierjaarlijkse prijs voor lokaal historisch onderzoek. Het reglement wordt zo gewijzigd dat in het vervolg ook reeds gepubliceerde bijdragen voor de prijs in aanmerking komen.

Collegebesluit 20 mei 2003

Samenwerkingsovereenkomst Achter de Hoven/Vegelin

Het college van b. en w. heeft besloten een samenwerkingsovereenkomst over de stedelijke vernieuwing in Achter de Hoven/Vegelin aan te gaan met Corporatieholding Friesland. Het college van b. en w. stelt de raad voor een krediet beschikbaar te stellen van 9.578.403,00 voor uitvoering van deze samenwerkingsovereenkomst. De CHF zal voor eigen rekening en risico de verdere uitvoering van het project overnemen en levert ook de projectleider. De publiekrechtelijke verantwoordelijkheid blijft bij de gemeente Leeuwarden.

Collegebesluit 20 mei 2003

Raadsspel voor jongerenplatforms

Het college van b. en w. heeft besloten de raad voor de stellen een subsidie van 8.000,00 beschikbaar te stellen voor het raadsspel voor jongerenplatforms, waarvoor de VVD een initiatiefvoorstel heeft ingediend. Bij dit raadsspel vormen de jongerenplatforms een soort gemeenteraad. De jongerenplatforms dienen eigen voorstellen in waar de jongerengemeenteraad een besluit over moet nemen. De beste drie voorstellen kunnen worden uitgevoerd. De gemeente Leeuwarden wil hiermee de jongerenparticipatie stimuleren.

Collegebesluit 20 mei 2003

Verzoek om planschadevergoeding

Het college van b.en w. heeft besloten de gemeenteraad te adviseren het verzoek om planschadevergoeding in verband met bestemmingsplan Goutum-Noord van een aantal bewoners van Zwenkgras en Fioringras af te wijzen.

Uit de adviezen van geraadpleegde deskundigen, blijkt dat het ontstaan van een nieuwe woonwijk een normale maatschappelijke ontwikkeling is. Bebouwing aan de rand van een middelgrote stad en verlies van uitzicht hierdoor is mogelijk.

Collegebesluit 20 mei 2003

Museumhaven

Het college van b. en w. heeft besloten het Aanwijzingsbesluit ligplaatsen, kaden en wallen 2003 vast te stellen. De locatie voor de museumhaven komt bij de Nieuweweg en de Willemskade NZ te liggen. Voor de schepen die nu nog aan de Willemskade NZ liggen wordt een uitsterfconstructie gehanteerd en de steiger voor passanten aan de Willemskade NZ wordt verwijderd. Als vervanging voor de bestaande ligplaatsen komen twee ligplaatsen aan de Emmakade en een gedeelte van de Snekertrekweg in aanmerking. De Snekertrekweg krijgt ontheffing voor bewoonde voormalige binnenvaartschepen tot maximaal 50 meter. Er komt een onafhankelijke commissie die adviezen over ligplaatsen in de museumhaven uitbrengt met daarin de havenmeester, een ambtenaar monumentenzorg en twee leden van de schouwcommissie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig.

Collegebesluit 20 mei 2003

Uitkering 2003 kinderopvang en buitenschoolse opvang

Er wordt 795.016,20 beschikbaar gesteld voor kinderopvang, zo wil het college van b. en w. de raad voorstellen. Het bedrag komt ten laste van de rijksmiddelen in het kader van de Regeling Uitbreiding Kinderopvang en buitenschoolse opvang.

De stimuleringsregeling Uitbreiding kinderopvang en buitenschoolse opvang trad in 1999 in werking met als doel het aantal kindplaatsen in de kinderopvang fors uit te breiden in de periode tussen 1999 en 2003. De gemeente Leeuwarden krijgt een uitkering om 414.4 kindplaatsen te realiseren.

Collegebesluit 20 mei 2003

Vaststellen juridische kwaliteitsnormen

Het college van b. en w. heeft besloten het projectplan juridische kwaliteitszorg voor kennisgeving aan te nemen en de volgende normen vast te stellen als kwaliteitsniveau voor de juridische dienstverlening binnen de gemeente Leeuwarden:
1. Personeel: De juridische functie is zowel kwalitatief als kwantitatief voldoende.

2. Structuur: De juridische functie heeft een duidelijke plaats in de organisatie.

3. Werkwijze: In elk organisatieonderdeel zijn de processen gestandaardiseerd.

4. Publiekrechtelijk handelen: Dit vindt plaats binnen de daarvoor gestelde regels.

5. Privaatrechtelijk handelen: Dit vindt ook plaats binnen de daarvoor gestelde regelgeving en richtlijnen.
6. Feitelijk handelen: De organisatie wil onrechtmatig handelen voorkomen.

7. Arbeidsverhoudingen: Deze zijn geregeld conform de gestelde regels.

Het projectplan Juridische Kwaliteitszorg is een vervolg op het rapport Bedrijfsvoering in Beeld, dat weer een vervolg was op de audit op de juridische dienstverlening door Deloite en Touche in 2002. In het projectplan juridische kwaliteitszorg wordt aangegeven op welke wijze de aanbevelingen uit de organisatiebrede juridische audit zal worden uitgevoerd. Om te zorgen dat juridische kwaliteit aandacht blijft houden wordt het juridische kwaliteitszorgsysteem gekoppeld aan de Planning en Controlcyclus.

Collegebesluit 20 mei 2003

Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

De Gemeente Leeuwarden ontvangt regelmatig brieven van burgers. Brieven met instemming of afkeuring van het gevoerde beleid en brieven met klachten en bezwaren.

Voor een snelle reactie is het van belang dat u de brief goed adresseert. Sinds 6 maart jl. is de wet op de Dualisering van kracht. De taken en bevoegdheden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zijn toen ook veranderd.

Werkzaamheden van de gemeenteraad zijn o.a.
* het stellen van kaders

* het uitzetten van beleid

* het controleren van de uitvoering van het beleid
Werkzaamheden van het college van burgemeester en wethouders zijn o.a.:

* het dagelijks bestuur

* het verlenen van vergunningen
* het verstrekken van subsidies
* het uitvoeren van besluiten van de raad
Brieven of klachten over vergunningen, subsidies of beleidsuitvoering, stuurt u naar:

Aan het college van Burgemeester en Wethouders Postbus 21.000
8900 JA Leeuwarden

Brieven over beleid of klachten over het college van b & w stuurt u naar:

Aan de Raad van de Gemeente Leeuwarden Postbus 21.000
8900 JA Leeuwarden

Voor informatie of twijfel over de juiste aanhef kunt u contact opnemen met het secretariaat van de griffie, mevrouw J. Veninga, telefoonnummer 058-233 2372.

N.B.: als u uw brief richt aan bijvoorbeeld de fractievoorzitters of aan de raadsfracties, dan krijgt u geen antwoord van de gemeenteraad. De fracties van de politieke partijen beantwoorden zelf de brief.