Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt ramkraak op juwelierszaak Oudenbosch (21/3)

Oudenbosch, woensdag 21 mei 2003

OUDENBOSCH: In de nacht van dinsdag op woensdag 21 mei vond omstreeks 3.15 uur een ramkraak plaats op een juwelierszaak aan de Fenkelstraat in Oudenbosch. Verschillende getuigen meldden bij de politie dat twee mannen met behulp van een auto een metalen bak (inhoud ca. 0,6 m3) door het rolluik van de winkel hadden gedrukt en zich op deze wijze toegang hadden verschaft tot de winkel.

Binnen in de winkel hebben de mannen diverse vitrines vernield en een nog onbekende hoeveelheid sieraden buit gemaakt. Korte tijd later verlieten ze de juwelierszaak met dezelfde auto. Getuigen wisten de politie te informeren over het kenteken van de auto; deze bleek in de loop van dinsdagavond te zijn gestolen in Etten-Leur. Korte tijd na de inbraak, werd de auto enkele straten verderop aangetroffen.

De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht, zowel in de winkel als in de auto. Tevens werden enkele getuigen gehoord en is een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, zowel op de plaats waar de auto werd ontvreemd, als op de plaats delict en op de lokatie waar de auto werd aangetroffen. Ook mogelijke verbanden met andere ramkraken worden door de politie onderzocht.

Bron: Manon Ostendorf