Politie Amsterdam-Amstelland

Roof in parkeergarage
21-5-2003. Vannacht is een 30-jarige man het slachtoffer geworden van straatroof in een parkeergarage. De man kwam rond middernacht zijn auto ophalen, toen werd hij ingesloten door drie mannen. Hij werd vastgepakt en beroofd van zijn eigendommen. Daarna gingen de daders er vandoor.
Ruitenwisserreparatie op rijbaan
21-5-2003. Een 36-jarige beschonken man veroorzaakte gisteren een levensgevaarlijke situatie toen hij op de linkerrijstrook van de A10 de ruitenwissers van zijn auto stond te repareren. Passerende agenten brachten de man en zijn voertuig naar de vluchtstrook. Daar verklaarde hij dat zijn ruitenwissers het hadden begeven en hij deze wilde repareren. Op het bureau bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 495 ug/l (1,1 promille) waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Achteraf bleken de ruitenwissers prima te functioneren.
Bonnen voor fietsen op de stoep
21-5-2003. De politie heeft gisterochtend binnen een uur 28 fietsers op de bon geslingerd omdat zij over het trottoir fietsten in de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van de Govert Flinckstraat. Straatdealer aangehouden
21-5-2003. Vannacht hielden agenten in de binnenstad een 29-jarige straatdealer aan toen hij zijn verboden waren aan de man bracht. Ook zijn evenoude klant werd ingerekend. Die bleek net acht bolletjes te hebben gekocht. De koper werd na verhoor heengezonden. De dealer zit nog vast.
Bedreigd op snelweg
21-5-2003. Agenten arresteerden gisteren een 27-jarige man die kort daarvoor op de snelweg een automobilist met een vuurwapen had bedreigd. De politie kon de betrokken auto op een bedrijventerrein in Amsterdam-Zuidoost traceren. Het vuurwapen werd in de auto aangetroffen. Het bleek een nepwapen te zijn, maar was niet van echt te onderscheiden. De bedreiger zit vast en is inmiddels in verzekering gesteld.