De Unie


Philips: CAO overleg hapert

21 mei 2003 - Philips wil altijd voorop lopen in arbeidsvoorwaarden. Dat deden zij in 1996 met pensioenen, dat deden zij in 1998 wederom met pensioenen, dat deden zij in 2000 met het zogeheten gedifferentieerd collectief. De Unie heeft er altijd naar gestreefd om die vooruitgang niet tegen te houden maar ze in goede banen te leiden zonder dat Philips de kans kreeg om door te slaan naar een bepaalde richting.

Ook in 2003 loopt Philips weer voorop als het gaat om aanpassingen in arbeidsvoorwaarden. De Unie heeft met haar inzet voor ogen het gedifferentieerd collectief in goede banen te leiden.

Over de hele pensioendiscussie in 2003 kunnen we helder zijn. Als er problemen zijn bij de onderneming of bij het pensioenfonds, kunnen we daar niet de ogen voor sluiten maar dat kan en zal niet betekenen dat een zo belangrijke arbeidsvoorwaarde zo maar even verspeeld wordt.

De veranderende regelgeving heeft betrekking op hoe pensioenfondsen hun financiering geregeld moeten hebben maar ook op de manier van jaarverslaggeving van de onderneming. Veel van deze regelgeving is (nog) niet volledig helder en duidelijk waardoor het treffen van tegenmaatregelen niet eenvoudig is. Daarnaast is de hele materie voor menigeen een soort drijfzand waar je steeds meer in verstrikt raakt zonder te weten hoe eruit te komen.

In tegenstelling tot enkele berichten in kranten hebben wij, lees alle vakorganisaties, de afgelopen dagen geen concrete voorstellen neergelegd anders dan wat we al eerder gedaan hadden. Wel zijn we tot de slotsom gekomen dat we de problematiek in twee stukken moeten behandelen, korte termijn en lange termijn problemen onderscheiden en daar bijpassende oplossingen bedenken. De inzet van De Unie was, is en blijft daarbij behoud van de goede dingen die er zijn zonder de ogen te sluiten voor mogelijke haken en ogen in de toekomst.

Vandaar ook dat wij Philips hebben voorgehouden met een voorstel te komen dat recht doet aan de korte termijn problemen en daar waar lange termijn problemen spelen ook de tijd te nemen om alle mogelijke oplossingen op een rij te zetten en zo ook met onze leden daar uitgebreid over te kunnen spreken.

Dat voorstel heeft Philips aanvaard. De tijd die Philips nodig heeft om daaraan te werken is langer dan alle partijen wenselijk vinden maar een alternatief is er op dit moment simpelweg niet. Philips wil niet in de richting van een CAO voor een half jaar en De Unie wenst geen hap-snap oplossingen. Dan maar de tijd nemen en het CAO-overleg nog verder van de eigenlijke afloopdatum 1 mei 2003 laten weglopen.

De Unie realiseert zich daarbij dat uw geduld op de proef wordt gesteld maar snelle oplossingen die meer schade aanrichten dan goed doen, is helemaal niemand mee gebaat. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Een volgend overleg vindt plaats op 6 juni aanstaande.

Wij vertrouwen erop u hiermede voorlopig wederom voldoende geïnformeerd te hebben en verblijven,

Met vriendelijke groet,

Theo Willms en Gerald Maenen
Bestuurders Philips

* Intropagina Philips

woensdag, 21 mei 2003