GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 21 mei 2003 14:41 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Monopolist profiteert van scholen

(21 mei 2003)

Kamervraag
Vragen van het lid Vendrik (GL) aan de minister van Onderwijs over nl.tree


1. Bent u er van op de hoogte dat nl.tree in een brochure de scholen benadert met de volgende tekst: 'Per 1 januari 2004 eindigt het contract tussen het Ministerie van OC&W en nl.tree, waardoor de bijdrage van het ministerie aan nl.tree vervalt en u zelf rechtstreeks geld ontvangt dat u kunt besteden aan ICT. U kunt dus uw vertrouwde internet- en Kennisnetpakket behouden en merkt technisch niets van de verandering. Wilt u een andere samenstelling? Dat kan natuurlijk ook. Graag willen wij nog deze zomer met u komen tot een overeenkomst waar beide partijen tevreden mee zijn.' Zo ja, kunt u toelichten wat u hiervan vindt?
2. Wat vindt u er van dat de monopolist klanten blanco cheques tracht te laten tekenen uit vrees voor verandering en technische ingewikkeldheden, terwijl van een level playing field en inzicht in de bekostigingssituatie voor na 1-1-2004 (nog) geen sprake is?
3. Wat vindt u er van dat nl.tree schoolhoofden probeert te binden terwijl u nog bezig bent met onderhandelingen met het veld over de voorwaarden voor potentiële aanbieders?
4. Bent u het met mij eens dat dit het misbruik maken van een voorrangspositie door nl.tree is? Zo ja, vindt u dit wenselijk? Zo nee, welke maatregelen heeft u genomen om deze situatie te veranderen? Wat doet u om onwetende en onervaren schoolhoofden hierover te informeren?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -