Korps: Limburg-Zuid, plaats: 21-05-2003

Persberichten district Maastricht (HP; 14.00 u) Woensdag 21 mei 2003

Maastricht, rijden onder invloed

Een 45 jarige inwoner van het Belgische Hasselt is woensdagmorgen 21 mei 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 02.15 uur een personenauto slingerend over de Statensingel te Maastricht rijden. Bij de daarop volgende controle bleek de bestuurder behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Het alcoholgebruik werd nog eens bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking aan een ademanalyse moest verlenen. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 2.3 promille. Tegen de inwoner van Hasselt werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, licht gewond bij verkeersongeval.
Een 39 jarige automobiliste uit Maastricht is maandagmorgen 20 mei 2003 licht gewond geraakt nadat zij op de Scharnerweg te Maastricht betrokken raakte bij een kop/staart aanrijding tussen drie personenautos.
Kort na 09.00 uur bracht een automobilist zijn auto tot stilstand voor een kort file op de Scharnerweg net voor de tunnel. Een tweede automobiliste deed ditzelfde echter een 43 jarige automobilist uit Maastricht zag dit te laat en reed achter op zijn voorganger. Deze auto werd op door de kracht van de aan rijding tegen zijn voorganger gedrukt. Alle drie de autos werden beschadigd. De Bestuurster van de middelste auto, de 39 jarige inwoonster van Maastricht, liep nekletsel op en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek kon zij gelukkig huiswaarts.

Maastricht, straatroof.
Een 68 jarige inwoner van Maastricht is maandagavond 20 mei 2003 in de stationshal te Maastricht het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer liep in de vroege avonduren in de stationshal waar hij plotseling stevig werd vastgepakt en in een fotohokje werd geduwd. Daar werd zij arm op zijn rug gedraaid en werd van hem een gouden zegelring weggenomen. Na het in bezit krijgen van de ring vertrok de straatrover meteen. Het slachtoffer deed van de beroving dinsdagmorgen bij de politie aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, diefstal vanaf garageterrein.
In de nacht van maandag op dinsdag heeft ten nadele van een aan de Armand Maassenstraat te Maastricht gevestigd automobielbedrijf een diefstal plaatsgevonden. Na het forceren van een hekwek van de omheining kreeg de dief de toegang. Uit een gestalde personenauto werd een krik genomen waarna van twee hagelnieuwe personenauto de velgen inclusief de banden werden gestolen. Het garagebedrijf heeft van de diefstal aangifte gedaan.