Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-05-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Woensdag, 21 mei 2003

District Heerlen

Heerlen/Hoensbroek; verkeerscontroles
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen dinsdag op diverse plaatsen in Heerlen (Rennemigstraat, Palemigerboord, Unolaan, Schelsberg en Kloosterweg) en in Hoensbroek Randweg, Akerstraat Noord, Koumenweg) verkeerscontroles gehouden. In Heerlen werden totaal 430 voertuigbestuurders bekeurd (413 voertuigbestuurders wegens het te hard rijden, 6 voertuigbestuurders die het rode verkeerslicht negeerden, 7 wegens het niet dragen van de autogordel, 3 wegens het handhold (met gsm in handen) besturen van een voertuig en 1 voertuigbestuurder wegens een kale band van het voertuig. In Hoensbroek werden totaal 275 voertuigbestuurders bekeurd (267 voertuigbestuurders wegens het te hard rijden en 8 wegens het niet dragen van de autogordel).

Hulsberg; snelheidscontrole
Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft afgelopen dinsdag bij een snelheidscontrole op de Aalbekerweg in Hulsberg totaal 94 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overtreden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u). Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km p/u.

Hoensbroek; aangehouden
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 19.45 uur kreeg de politie een melding dat op Gebrookerplein in Hoensbroek enkele jongeren bezig waren een gestalde motorscooter te stelen. Vermoedelijk omdat de jongeren zich betrapt wisten, renden ze met achterlating van de motorscooter weg. De gewaarschuwde politie die inmiddels snel ter plaats was gegaan, traceerde twee jongens (14 jr) uit Hoensbroek die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Een van hen gooide op zijn vlucht een betonschaar in de struiken. Die werd teruggevonden en in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook een onderzoek instelt naar de identiteit van de andere bij de poging diefstal motorscooter betrokken jongeren.