Wereld Natuur Fonds Nederland

PERSBERICHT, 21 MEI 2003

Karel vuursteen nieuwe voorzitter wereld natuur fonds

Op 1 juli a.s. zal ir. K. (Karel) Vuursteen (61 jaar) aantreden als voorzitter van het Wereld Natuur Fonds in Nederland. Hij volgt dan de huidige voorzitter dr. G.J. (Hans) Wijers op, die aan heeft gegeven niet beschikbaar te zijn voor een tweede voorzitterstermijn. Wijers is dan vier jaar voorzitter geweest van het Wereld Natuur Fonds.

"Met Karel Vuursteen krijgt het Wereld Natuur Fonds een voorzitter met veel internationale bestuurlijke ervaring en brede kennis van het bedrijfsleven. Vuursteen behoort tot de topmanagers in Nederland, die dilemma's niet uit de weg gaat maar op een behoedzame doch daadkrachtige wijze tot een oplossing weet te brengen. Een man met een warm hart voor de natuur, die als topmarketeer een belangrijke bijdrage kan leveren bij de verdere ontwikkeling van het merk Wereld Natuur Fonds", aldus de huidige voorzitter Hans Wijers. Het Wereld Natuur Fonds heeft er alle vertrouwen in dat de organisatie onder voorzitterschap van de heer Vuursteen het belangrijke wereldwijde natuurbeschermingswerk met succes voort kan zetten.

Karel Vuursteen ziet het voorzitterschap van het Wereld Natuur Fonds als een enorme uitdaging vanuit de overtuiging dat natuur en milieu de levensader zijn van ons bestaan en de maatschappij in zijn geheel. "Zowel individuen, bedrijfsleven als overheden dienen zich bewust te zijn van hun taak hierin", aldus de nieuwe voorzitter Karel Vuursteen. Het voorzitterschap van het Wereld Natuur Fonds in Nederland is een onbezoldigde functie. De voorzitter is benoemd door de Raad van Toezicht voor een periode van vier jaar en kan voor een tweede termijn herbenoemd worden.

Vuursteen heeft zijn sporen in het bedrijfsleven verdiend bij Philips (1968-1991) en bij Heineken N.V. (1991-2002), laatstelijk als voorzitter van de Raad van Bestuur van Heineken N.V. Hij is in 2001 uitgeroepen tot Topman van het Jaar en heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder recent zijn essay "Het nieuwe consumeren". Op dit moment vervult Vuursteen nog enkele commissariaten en is hij voorzitter van de Stichting het Concertgebouw Fonds en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht Nyenrode Universiteit.

De Raad van Toezicht van het Wereld Natuur Fonds zal per 1 juli a.s. gevormd worden door: Karel Vuursteen (voorzitter), Henjo Hielkema, Bert Quant, Jacqueline Cramer, Marius Enthoven, Ineke van der Ouderaa en Jan Paul van Soest.

---
Op aanvraag beschikbaar:

- foto Karel Vuursteen (digitaal)

- beknopt C.V. ir. K. Vuursteen
Meer informatie:
Marie-Christine Lanser-Reusken, persvoorlichter
tel: 030-6937374 of mobiel 06-21548657 of email mlanser@wwf.nl


-
Wereld Natuur Fonds
unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist