KLM

03/032

KLM BENOEMT ARJEN PEN BIJ COMMERCIELE ORGANISATIE

AMSTELVEEN, 21 mei 2003 - Met ingang van 1 juni 2003 verbindt Arjen Pen (33) zich voor 12 maanden aan KLM. Arjen Pen gaat zich bezighouden met het mede vormgeven van een veranderingsproject dat tot doel heeft de processen en know-how binnen de Commerciële organisatie te optimaliseren.

Na afronding van zijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen en de universiteit Paris-Dauphine startte Arjen Pen in 1993 zijn loopbaan bij Lufthansa AG. In de zes jaar bij de Duitse luchtvaartmaatschappij, was hij onder andere als General Manager Marketing & Distribution Europe West/South werkzaam in Parijs.

In 1999 trad hij in dienst bij de Zwitserse regionale luchtvaartmaatschappij Crossair als Vice President Sales en Lid van de Raad van Bestuur. In oktober 2001 werd hij benoemd tot Executive Vice President Sales & Marketing bij Swiss Int. Air Lines. In deze functie heeft hij zich hoofdzakelijk beziggehouden met het opbouwen van de nieuwe Zwitserse luchtvaartmaatschappij. Eind januari 2003 heeft Arjen Pen op eigen verzoek Swiss verlaten.