Ingezonden persbericht

Persbericht

Legend QDI lanceert nieuwe P4I875P mainboard


-gebaseerd op Intel's nieuwe i875P-chipset met Communications Streaming Architecture-

Mei 2003 - Legend QDI, een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards en componenten, introduceert haar P4I875P-mainboard voor high-end desktops en servers. Deze aankondiging sluit direct aan op de introductie van Intel's i875P (Canterwood)-chipset en onderstreept de partnerovereenkomst tussen beide ondernemingen.

De P4I875P maakt gebruik van de nieuwe Quick Magic Extension (QME)-interfacingtechnologie van Legend QDI, waardoor het nieuwe mainboard kan worden geïmplementeerd als ATX- of MATX-form factor, voor een betere interface met PCI- en S-ATA-bussen. Daarnaast heeft het bord een 800MHz FSB, ondersteunt het Hyper-Threading, de nieuwe Prescott CPU, dual channel DDR en Error Correction Coding (ECC)-geheugen.

Het bord biedt één AGP8X-slot, twee 150 MBps S-ATA HD-interfaces, één 1G Ethernet interface, acht USB 2.0 interfaces en on-board 6-kanaals 20-bit AC'97 audio. Het grotere geheugen en de verbeterde prestaties van de north- en south bridge zijn te danken aan Performance Acceleration Technology (PAT). PAT is een nieuwe technologie op de i875P-chipset.

Daarnaast vergroot Intel's CSA (Communications Streaming Architecture)-technologie de bandbreedte van het 1G Ethernet tot 1,675 Gbps in vergelijking tot de traditionele PCI-bus op 533 Mbps.

Het mainboard is uitgerust met een aantal onderscheiden EASY-technologieën van QDI, waaronder Pro-StepEasy voor overklokken, Pro-RecoveryEasy voor databescherming, Pro-UpdateEasy voor BIOS-updating en andere waardevolle EASY-technologieën zoals Pro-LogoEasy, BootEasy en BIOS-ProtectEasy.

Technische achtergrond:

· CPU: 400/533/800MHz FSB - ondersteunt Hyper-Threading en Prescott CPUs (>3,60GHz)

· Chipset: i875P/ICH5

· Geheugen: 4 DIMM sockets, Dual Channel DDR333/400
· Uitbreidingsslots: 3 PCIs (ondersteunt maximaal 5 PCIs met QME-technologie), 1 AGP 8X

· Harddisk: 2 Serial ATA150 (ondersteunt 4 Serial ATA met QME technology)
· USB: 8 USB 2.0 interfaces

· LAN: Geïntegreerd 1G Ethernet LAN

· Audio: 6-Channel AC' 97

· Form Factor: MATX/ATX

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux.
Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com Productinformatie: http://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group Limited. Legend's reeks notebook computers, LCD-monitoren en andere randapparatuur is in 2001 op de Europese markt geïntroduceerd. Legend QDI moederborden bieden toonaangevende technologieën op basis van eigen innovaties, zoals Pro-StepEasy, Pro-LogoEasy, Pro-UpdateEasy, SpeedEasy II, RecoveryEasy II, ManageEasy, BootEasy, Hardware Doctor en CPU Triple Protection.
Het hoofdkantoor van Legend QDI bevindt zich in Slough in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beschikt Legend QDI over een krachtig Europees distributienetwerk met verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. In de Benelux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de Benelux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland). Het distributiecentrum van de onderneming bevindt zich in Nederland (Ridderkerk).
Legend QDI behaalde in het jaar 2000 zowel nationaal als internationaal de ISO9001-certificatie en de ISO14001-certificatie voor milieubeheer.

Voor redactionele informatie of fotografie kunt u contact opnemen met Influx PR,
Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.