Politie Zaanstreek-waterland



15:19 20-MEI-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Notoire winkeldievegge aangehouden

Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam werd aangehouden, omdat zij gestolen kleding in haar bezit had.
De verdachte is als winkeldievegge bekend bij de politie.
Surveillerende agenten werden aangesproken door een winkelier, die hun het signalement verschafte van een vrouw, die kleding in zijn winkel had gestolen. De agenten zagen de vrouw even later lopen en spraken haar aan. De vrouw bleek in het bezit van een geprepareerde tas om winkelalarmen te omzeilen. Bij een onderzoek in haar auto werd in totaal voor zo'n E 260 aan gestolen kleding aangetroffen. De kleding was afkomstig uit diverse winkels op de Gedempte Gracht.
Omdat het niet de eerste keer was, dat de vrouw zich aan winkeldiefstal schuldig maakte, werd zij in verzekering gesteld.

22:21 20-MEI-03
LOC: PURMEREND, PURMERDIJK

Getuigen van aanranding gezocht

De politie wil graag in kontact komen met eventuele getuigen van een aanranding van een 16-jarig meisje uit Purmerend. Zij kunnen bellen naar de sectie Zedenzaken via nummer 075-6271297.
Het meisje fietste omstreek 19.00 uur in de richting van Kwadijk, toen twee fietsende mannen haar passeerden. Even verderop blokkeerden zij de doorgang van het meisje en dwongen haar te stoppen. Eén van de mannen wilde haar tas hebben en toen zij die niet snel genoeg gaf, werd deze uit haar hand gerukt. Beiden mannen keken in haar tas, maar vonden niets van hun gading. Vervolgens toonde één van de daders het slachtoffer een groot mes en bedreigde haar daarmee. Onder bedreiging van dit mes moest het slachtoffer toelaten, dat de andere man haar over haar kont en borsten betastte. Daarna stapten beide daders weer op hun fietsen en reden weg in de richting van Kwadijk.
De daders zijn blanke mannen. Zij waren in het bezit van een bruine en een zwarte "Opoe" herenfiets. De man die het slachtoffer met het mes bedreigde was ongeveer 18 tot 20 jaar oud en 1.75 m tot 1.80 lang. Hij had kort blond stekelhaar en sprak met een licht mogelijk Volendams, accent. De man droeg een zwarte jas met twee witte strepen op beide mouwen. Op de achterkant van de jas stond het merk "Adidas" groot geschreven. Verder droeg hij een lichte spijkerbroek en donkere schoenen.
De andere man, die het slachtoffer betastte, had dezelfde leeftijd en was iets groter, tussen 1.80 m en 1.85 m. Hij had een stevig postuur en donker haar met een scheiding in het midden. Hij sprak met hetzelfde lichte accent. Hij droeg een korte rode jas met een brede elastieken band aan de onder zijde en een donkerblauwe spijkerbroek.

06:26 21-MEI-03
LOC: OOSTZAAN, KOLKWEG

Licht gewonde uit auto geknipt

Een 27-jarige automobilist uit Zaandam moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd na een kop-staart aanrijding. Hij werd slechts licht gewond aan zijn hoofd.
De man reed op de Thorbeckeweg in de richting van Oostzaan op de rijstrook voor het verkeer voor de afslag naar de A8. Voor hem reed een vrachtauto, die een lagere snelheid had dan hijzelf. Daarom haalde de automobilist deze vrachtauto links in, maar had te laat in de gaten, dat een bestelauto op die rijstrook stil stond voor een verkeerslicht. Daarop reed hij in volle vaart tegen de achterkant van die bestelauto. Zijn auto werd zodanig beschadigd, dat de brandweer het dak er af moest knippen om hem daaruit te bevrijden.






Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-210503



20-MEI-03
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
140 km per uur
Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg in de Noord-Beemster werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 140 km per uur. Van alle bestuurders reed vijftien procent harder dan de toegestane 80 km per uur.


19:50-20:50 20-MEI-03
DEN ILP

Te hard

Een snelheidscontrole in Den Ilp leverde dinsdagavond in een uur tijd tientallen overtreders op. Maar liefst dertig procent van alle bestuurders overschreed de vijftig-km-limiet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur.

EINDE*******************************


---- --