Provincie Zuid-Holland

Persbericht

21-05-2003
Zuid-Holland werkt mee aan versterking positie voortgezet onderwijs

Het bestuur van de Stichting ISVO Ibn Ghaldoun in Rotterdam mag een nieuwe vestiging voor voortgezet onderwijs opzetten op de rechter Maasoever.
De vestiging wordt een instroompunt van de Islamitische school voor voortgezet onderwijs.
Het Dalton lyceum en het Titus Brandsma College in Dordrecht mogen fuseren. En in de Haagse regio mogen diverse onderdelen van het Stevin College,
het Thomas More/Overvoorde College, het Hofstad College en het Haags Montessoricollege een fusie aangaan waardoor een locatie voor de theoretische leerweg (Mavo) in Wateringse Veld van de grond kan komen. Dat blijkt uit het advies van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland aan de minister van onderwijs en wetenschappen op 15 aanvragen.

Door de realisering van hun plannen kunnen de scholen voor voortgezet onderwijs hun positie versterken en zo bijdragen aan de vraag naar meer en beter onderwijs dicht bij huis.
Overigens zijn er in de lijst zes initiatieven die in het kader van een regionaal arrangement van de grond zijn gekomen. Het betreft het gebied Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg waar begin dit jaar een convenant voor de spreiding van het onderwijsaanbod is getekend. De verwachting is dat goedkeuring van de aanvragen door de Minister op korte termijn zal bijdragen aan een beter en meer samenhangend beroepsonderwijs in deze regio.