Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CFO s en financiële professionals wereldwijd kiezen voor Cognos

Cognos Enterprise Planning vereenvoudigt plannings- en budgetteringsproces

Nieuwegein, 21 mei 2003 Cognos (Nasdaq: COGN; TSX: CSN), marktleider in Business Intelligence (BI) en Corporate Performance Management, maakt bekend dat een groot aantal internationale innovatieve organisaties, waaronder Manpower Inc. en Hunter Douglas Inc., de oplossingen van Cognos op het gebied van Enterprise Planning inzetten om hun financiële en algemene performance te managen.

Cognos dat onlangs in het Business Intelligence Platforms, May 2003 rapport van Forrester als leider in Business Intelligence oplossingen werd erkend, stelt CFO s en financiële professionals met Cognos Enterprise Planning instaat hun dagelijkse operatie in overeenstemming te brengen met de bedrijfsdoelstellingen. Dit zorgt ervoor dat alle managers in de organisatie werken volgens één consistent, nauwkeurig en zichtbaar beleid. Tevens biedt het de mogelijkheid verantwoordelijkheden door de gehele organisatie toe te wijzen. CFO s, financiële professionals en alle belanghebbenden van een organisatie krijgen zo een eenduidig en betrouwbaar inzicht in de financiële status op zowel algemeen als detailniveau.

Eén van de organisaties die de oplossing van Cognos inzet, is Manpower Inc., een van de grootste spelers op het gebied van personeelsvoorziening die haar diensten op internationaal niveau via 3900 vestigingen in 63 landen aanbiedt. Manpower zocht naar een methode om op effectieve wijze het budgetteringsproces te consolideren. Dit proces behelst het verzamelen en organiseren van een aanzienlijke hoeveelheid data van meer dan 700 filialen. De inzet van Cognos Enterprise Planning heeft verschillende voordelen aan het planningsproces van onze organisatie toegevoegd, aldus Michael Steinmetz, vice president of North American Finance. Plannen is altijd een lastig en tijdintensief proces. Cognos heeft dit weten te doorbreken dankzij een business planning oplossing die Manpower instaat stelt informatie organisatiebreed te delen wat resulteert in een significante tijdswinst ten aanzien van het jaarlijkse planningsproces.

Voor het complete bericht: Cognos 2003 News Releases: CFOs, Finance Professionals Select Cognos to Drive Best-in-Class Performance

Over Cognos

Cognos, marktleider in Business Intelligence (BI), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken. Als voorloper in de ontwikkeling van BI-software biedt Cognos zijn klanten een nieuw wapen in de concurrentiestrijd - Corporate Performance Management (CPM): de strategische toepassing van BI in de totale bedrijfsvoering.

Met CPM kunnen organisaties hun prestaties meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.