Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente onderzoekt voorzieningenaanbod

Van 19 mei tot en met 23 mei laat de gemeente Capelle aan den IJssel een onderzoek verrichten naar de behoefte aan en het aanbod van voorzieningen en activiteiten in de gemeente. Instellingen, kerkelijke organisaties, buurtgroepen en bewoners van Capelle aan den IJssel worden die week benaderd om mee te werken aan een interview.

De gemeente Capelle aan den IJssel wil graag een vollediger beeld hebben van welke voorzieningen en activiteiten binnen de Capelse wijken plaatsvinden. Ook wil de gemeente onderzoeken of het aanbod voldoet aan de vraag van bewoners en waar eventuele hiaten en problemen zitten.

De onderzoeksresultaten worden gebruikt als basis voor de gemeentelijke nota sociale infrastructuur. Deze nota zal een beeld geven van welke voorzieningen er zijn en welke activiteiten plaatsvinden, waar de hiaten zitten, welke problemen er spelen en wat mogelijke oplossingen zijn. Ook zullen de gegevens gebruikt worden bij het opzetten van de Brede-School-Netwerken. De gegevens worden anoniem verwerkt.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten van de PABO van de Hogeschool Rotterdam en Omstreken, onder leiding van het bureau CPS uit Amersfoort. Dit bureau is gespecialiseerd in onderwijs en advies. Het onderzoek vindt plaats aan de hand van interviews met mensen die professioneel of vrijwillig actief zijn bij een voorziening of instelling, of betrokken zijn bij een activiteit en met individuele buurtbewoners. Het gaat om een steekproef.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Capelle aan den IJssel, Annemiek van Dijk, beleidsadviseur sociale infrastructuur, telefoon 010-2848338 of met Safanja Bendeler, beleidsadviseur onderwijs, telefoon 010-2848389.