Gemeente Capelle a/d IJssel

Presentatie Plan van Aanpak Schollevaar Oost aan WOP Schollevaar

Dinsdagavond 13 mei 2003 presenteerden de gemeente en Stichting Woningpartners samen het Plan van Aanpak voor Schollevaar Oost aan het wijkoverlegplatform Schollevaar. De reactie van het WOP was voorzichtig positief. De WOP-leden vonden de inhoud van het plan goed, maar drongen aan op spoedige actie. De afgelopen jaren zijn tal van plannen gemaakt, maar nu moet het eindelijk eens echt tot uitvoering komen, aldus het WOP. Het WOP wil daar graag zelf een actieve rol bij spelen.

Het Plan van Aanpak geeft in hoofdlijnen aan wat er in de komende vijf jaar in Schollevaar Oost gaat gebeuren om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Het gaat hierbij om een combinatie van maatregelen op stedenbouwkundig en sociaal gebied. Anders dan eerdere plannen gaat dit nieuwe plan uit van een stapsgewijze aanpak met concrete maatregelen die snel een zichtbaar resultaat opleveren. De uitvoering van het plan start in de gebieden Aïda, Nabucco en Librije en richt zich op de terreinen, woningen, woonomgeving en sociale samenhang. Dit jaar nog moeten de eerste resultaten daarvan gereed zijn.

De aanpak van Schollevaar Oost is een belangrijk onderwerp uit het Collegewerkplan 2002-2006. Tevens is het een van de projecten die deel uitmaken van het toekomstbeeld dat in 2000 is geschetst voor Capelle aan den IJssel in het kader van het project Capelle 2020. Voor de verbeteringen in de wijk heeft de gemeenteraad in november 2002 voor de komende jaren een bedrag van 500.000,- jaarlijks beschikbaar gesteld. Woningpartners investeert dit jaar in ieder geval 2.000.000,-.

De verdere uitwerking en uitvoering van het plan gebeurt in nauwe samenwerking met het WOP, andere bewoners uit de wijk, scholen, winkeliersverenigingen, belangenorganisaties, enzovoort.