Microsoft Office Visio 2003 biedt organisaties nieuwe tools om bedrijfsprocessen te visualiseren en te analyseren

Eerste bètaversie beschikbaar voor evaluatie- en testdoeleinden

Schiphol-Rijk, 21 mei 2003 - De eerste publieke bètaversie van Office Visio 2003 kan vanaf heden gedownload worden van de website van Microsoft. Deze versie biedt onder andere nieuwe grafiektypen, galerieën en sjablonen, evenals veel gebruikte grafiektypen die de Six Sigma, ISO 9000 en TQM systemen voor kwaliteitscontrole ondersteunen. De nieuwe Visio zal beschikbaar komen in Standard en Professional edities, en wordt deze zomer verwacht.

Met Visio 2003 kunnen organisaties bedrijfsprocessen gemakkelijk op visuele wijze documenteren en analyseren, waarna deze processen verbeterd en geoptimaliseerd kunnen worden. Het product is onderdeel van het Microsoft Office System en biedt als zodanig nieuwe functies voor het bouwen van krachtige, onderling met elkaar verbonden oplossingen op basis van Microsoft .NET en XML Webservices. Visio-documenten veranderen hiermee in intelligente clients die geïntegreerd kunnen worden met bedrijfsapplicaties en die in real-time inzicht in bedrijfsinformatie bieden.

Door toepassing van Business Process Management (BPM), dat wil zeggen het analyseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, kunnen organisaties kosten reduceren en hun efficiency verhogen. De eerste stap in dit proces is het visualiseren en analyseren van de informatie, zodat managers en medewerkers kunnen zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Visio 2003 is een uitstekend hulpmiddel bij deze stap, met nieuwe business process-schema's, sjablonen en tools, zoals conceptuele grafieken, beslissingsschema's, flowcharts, proces- en procedureschema's, en tijd- en activiteitengrafieken. Hiermee kunnen de bedrijfsprocessen uitvoerig worden gedocumenteerd en is het mogelijk om complexe systemen en processen inzichtelijk te maken met behulp van overzichtelijke grafieken en schema's.

Ontwikkelplatform voor partners
Visio 2003 is zodanig van opzet dat het product nauw geïntegreerd kan worden met de andere applicaties binnen Microsoft Office System, alsook met de leden van de Windows Server System-familie, waaronder Windows Server 2003 met SharePoint Services, BizTalk Server en SQL Server.

Daarnaast vormt Visio 2003 een compleet ontwikkelplatform voor het bouwen van aanvullende oplossingen door partners, met onder andere een ActiveX-control-element, een software development kit (SDK) en de nieuwe Shape Studio voor het gemakkelijk ontwerpen van nieuwe diagramvormen.

Beschikbaarheid
Microsoft Vision 2003 zal verschijnen in Standard en Professional edities. Klanten kunnen zich aanmelden voor de bètaversie op www.microsoft.com/office/preview/visio/. Hier is tevens meer informatie te vinden. Het uiteindelijke product wordt deze zomer verwacht, waarbij dan ook de prijs wordt bekend gemaakt.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.