Gemeente Leeuwarden

Bewoners discussiëren met raadsleden

Hoorzitting bestemmingsplan De hoorzitting op 20 mei in het Open Hof aan de Goudenregenstraat is druk bezocht. Zon 100 bewoners uit de Bloemenbuurt, Oldegalileën en Cambuursterhoek discussieerden met raadsleden over de herziening en samenvoeging van de bestemmingsplannen van deze wijken.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere het nieuw te vestigen multifunctionele centrum, de functie van de bedrijvigheid aan de Oostkant van de Dokkumer Ee, de bestemming van een schoolplein dat niet meer gebruikt wordt en de verkeersoverlast door bedrijven. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om andere onderwerpen te bespreken die niet in het bestemmingsplan thuis horen zoals bijvoorbeeld verkeersdrukte, de route van buslijnen en blauwe zone gebieden.

De gemeente Leeuwarden is druk bezig alle verouderde bestemmingsplannen te actualiseren. Veel plannen zijn ouder dan 10 jaar, zodat de looptijd is verstreken. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om een aantal bestemmingsplannen samen te voegen, zodat het grote aantal van zon 140 plannen teruggebracht wordt tot maximaal 40. Voor de wijken ten noorden en ten zuiden van de Groningerstraatweg wil de gemeente komen tot een actualisatie en samenvoeging van de bestemmingsplannen Bloemenbuurt (1996), Oldegalileën (1981), Oldegalileën Mariahof (1979)en Cambuursterpad (1987).