Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

21-05-2003
Weekmarkt Surhuisterveen blijft op Torenplein

'Autoluwe De Kolk niet geschikt'

De weekmarkt in Surhuisterveen blijft tijdens de proefperiode van het autoluwe De Kolk op het Torenplein, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Tijdens een vorige week gehouden inspraakavond bleek dat het voorstel van Ondernemersvereniging H&I om de markt tijdelijk naar De Kolk te verplaatsen niet geschikt is.

De belangrijkste argumenten om de markt aan het Torenplein te houden zijn de goede bereikbaarheid van het Torenplein en de aanwezigheid van goede parkeervoorzieningen; twee zaken die van essentieel belang zijn om een marktplein te vormen. Daarnaast is de markt al ruim 50 jaar aan het Torenplein gevestigd en heeft de ervaring in de praktijk geleerd dat het plaatsen van marktkramen voor winkels conflicten tussen beide partijen kan opleveren.

Inspraakavond
De inspraakavond is door de gemeente georganiseerd, in overleg met H&I en de marktkooplieden. Een groot deel van de marktkooplieden was op de bijeenkomst aanwezig, evenals winkeliers van De Kolk en het Torenplein. H&I was niet aanwezig.