STICHTING ALZHEIMER NEDERLAND

Aktie 'Prettig oud worden' van start

Stichting Alzheimer Nederland, het Nationaal Fonds Ouderenhulp en SponsorBingo Loterij slaan handen ineen ten behoeve van ouderen in Nederland

Dat Nederland aan het vergrijzen is weten we allemaal. We beseffen echter niet dat het welzijn van veel ouderen in Nederland op de tocht staat. Ouderen verdwijnen in toenemende mate uit het maatschappelijke gezichtsveld door pensioenmaatregelen, overheidsbeleid en individualisering.

In Nederland werd in 2001 voor 1581 miljoen aan goede doelen met een CBF keurmerk besteed. Het overgrote deel hiervan gaat naar goede doelen die zich inzetten voor dieren, de natuur, kunst en cultuur en veel meer belangrijke onderwerpen. Het is opvallend dat in Nederland maar een heel klein deel van dit bedrag, 0,25%, ten goede komt aan de hulp voor ouderen. Dat terwijl juist deze groep ouderen steeds groter wordt en meer hulp nodig heeft. De honderdduizenden ouderen in Nederland vormen een kwetsbare groep met een grote behoefte aan meer en betere zorgvoorzieningen.

De directeuren Marc Wortmann van de Stichting Alzheimer Nederland en Jan Romme van het Nationaal Fonds Ouderenhulp willen het tij keren. In samenwerking met de SponsorBingo Loterij lanceren zij de actie 'Omdat we allemaal prettig oud willen worden'. 'We nodigen mensen middels een brief en onze website uit deelnemer te worden van de SponsorBingo Loterij. Hiermee maakt je niet alleen wekelijks kans op een half miljoen, maar steunt men ook onze organisaties', aldus Marc Wortmann. 'Een Bingolot kost 5 euro per maand. De helft hiervan gaat rechtstreeks naar Alzheimer Nederland en het Nationaal Fonds Ouderenhulp, iedere maand opnieuw. Met de inkomsten hopen wij beter te kunnen werken aan de moeilijke positie van de groeiende groep ouderen in onze samenleving. Door aan de aktie mee te doen, gunnen mensen zichzelf en anderen dus een kans op een prettige oude dag,' aldus de beide directeuren.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp en Alzheimer Nederland ontplooien en financieren veel projecten en activiteiten voor ouderen: huisbezoek, de Alzheimertelefoon, vakantieweken, ondersteuning van mantelzorgers, plaatselijk vervoer en ontmoetingsactiviteiten.

Stichting Alzheimer Nederland
Postbus 183
3980 CD Bunnik
Tel: 030 - 659 69 00
www.alzheimer-nederland.nl

Nationaal Fonds Ouderenhulp
J.F. Kennedylaan 101
3981 GB Bunnik
Tel: 030 - 656 77 74
www.ouderenhulp.nl

21 mei 03 15:37