Ingezonden persbericht

GlobalSign sluit partnership met SURFdiensten voor Nederland en België

Leuven/Houten, 21 mei 2003 - GlobalSign, Europees marktleider op het gebied van digitale certificaten en outsourced PKI-oplossingen, heeft een samenwerkingsverband afgesloten met SURFdiensten. SURFdiensten, de licentieorganisatie voor het hoger onderwijs, gaat de SSL Servercertificaten van GlobalSign aanbieden aan zijn klanten. Hierdoor kunnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen eenvoudiger, voordeliger en sneller hoogwaardige servercertificaten aanschaffen.

SSL Servercertificaten bieden een essentiële basisbeveiliging voor de communicatie tussen een website en zijn bezoekers. ServerSign, het beveiligde servercertificaat van GlobalSign, staat garant voor de identiteit en het eigendom van een internetdomeinnaam en garandeert vertrouwelijke communicatie tussen een webserver en de aangesloten gebruikers/klanten. ServerSign-certificaten, verkrijgbaar voor één, twee of drie jaar, worden in de hele wereld aanvaard.

"Servercertificaten zijn een sterk onderschat beveiligingsmiddel en bieden een aanzienlijke toegevoegde waarde voor instellingen die zich via internet willen profileren. Wij vonden het daarom meer dan de moeite waard om in samenwerking met SURFnet de ServerSign-certificaten toe te voegen aan ons dienstenaanbod", aldus Jan Bakker, directeur van SURFdiensten.

Johan Sys, algemeen directeur van GlobalSign: "Organisaties zijn nog te weinig op de hoogte van de voordelen die servercertificaten bieden. Dat willen we veranderen door de drempel voor de aanvraagprocedure te verlagen en door strategische samenwerkingsverbanden af te sluiten. GlobalSign is één van de grootste Europese spelers op het gebied van servercertificaten. Het bedrijf opereert in een markt die volop in ontwikkeling is."

SURFdiensten
SURFdiensten treedt op als intermediair tussen diverse ICT-aanbieders en het onderwijs en werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SURFdiensten verstrekt (software)licenties aan het hoger en wetenschappelijk onderwijs, bibliotheken, instellingen en musea. Via de webwinkel SURFSPOT.NL worden de producten direct online aangeboden aan studenten en medewerkers in het hoger onderwijs. SURFSPOT.NL is ontwikkeld door SURFdiensten in samenwerking met diverse hogescholen en universiteiten. Studenten krijgen middels username en password toegang tot de winkel. SURFdiensten ontwikkelt momenteel toegangsmogelijkheden met behulp van een bankpas en mobiele telefoon. SLBdiensten verstrekt licenties aan het BVE-veld, Voortgezet Onderwijs en Voorbereidend Beroepsonderwijs en APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Ongeveer 95% van het hoger en wetenschappelijk onderwijs maakt inmiddels gebruik van de SURF-licenties. In het BVE-veld is dit zelfs 100%, in het Voortgezet Onderwijs circa 97% en in het Primair Onderwijs circa 90%.