Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Dossier Klassieke vogelpest

Wijziging Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 dd. 21-05-2003 16:00 uur

Toelichting voor de Staatscourant

Algemeen

Nu er al enige tijd geen nieuwe uitbraken van Aviaire Influenza zijn geconstateerd, wordt het veterinair verantwoord geacht enige versoepelingen in te voeren in het regime voor de vervoersbeperkingsgebieden.

Deze versoepelingen zullen gefaseerd in de verschillende gebieden worden ingevoerd. Daarbij is onder meer van belang het moment van de laatste besmetting in het betreffende gebied en de situatie in de omliggende gebieden dan wel het aangrenzende buitenland.

Bij regeling van 15 mei 2003 is het regime in het vervoersbeperkingsgebied Gelderse Vallei-Beneden Leeuwen reeds versoepeld. Met de onderhavige wijziging van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 wordt het thans geldende regime in de vervoersbeperkingsgebieden Echt en Zundert en in een gedeelte van het vervoersbeperkingsgebied Nederweert versoepeld. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om enkele grammaticale verbeteringen en verduidelijkingen aan te brengen.

Versoepelingen

De wijziging van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 betreft een versoepeling van het regime voor de in de bijlage opgenomen gebieden. Welk regime van toepassing is op het betreffende gebied, is te vinden in de bijlage bij de regeling. Daarin is namelijk per gebied aangegeven welke artikelen van de regeling van toepassing zijn. In de bijlage waren al de vervoersbeperkingsgebieden opgenomen.

In de onderhavige regeling wordt het vervoersbeperkingsgebied Nederweert gescheiden in een vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord, hetgeen boven de A67 ligt, en een vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Zuid, hetgeen onder de A67 ligt. Deze scheiding is aangebracht omdat het wenselijk is, gelet op de data van de laatste uitbraken, de versoepelingen van toepassing te verklaren op het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord, maar nog niet op het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Zuid.

Bij regeling van 15 mei 2003 waren ook de beschermingsgebieden binnen het toezichtsgebied Gelderse Vallei - Beneden Leeuwen opgenomen. Thans worden ook het beschermingsgebied Deurne, dat in het vervoersbeperkingsgebied Nederweert-Noord ligt, en de beschermingsgebieden Echt en Zundert opgenomen. Beschermingsgebieden zijn de gebieden die liggen binnen een straal van minimaal 3 kilometer rondom de geruimde bedrijven.

De versoepelingen gelden voor de vervoersbeperkingsgebieden met uitzondering van de daarbinnen gelegen beschermingsgebieden. Het betreft derhalve de gebieden in een straal van minimaal 3 tot 10 kilometer rond de geruimde bedrijven.

Thans wordt voor het gebied tussen de 3 tot 10 kilometer in de vervoersbeperkingsgebieden Nederweert-Noord, Echt en Zundert een aantal versoepelingen doorgevoerd. Deze versoepelingen zijn de volgende:

* pluimvee kan onder voorwaarden worden afgevoerd naar de slacht; * consumptie-eieren uit het gebied kunnen onder voorwaarden worden vervoerd naar de plaats van bestemming;
* een- en evenhoevigen kunnen onder voorwaarden op gemengde bedrijven worden aangevoerd.

De voorwaarden voor het vervoer zijn opgenomen in de onderhavige wijzigingsregeling en in verschillende protocollen waar in de regeling naar verwezen wordt. Over het regime is overleg gevoerd met het bedrijfsleven. De protocollen zijn goedgekeurd door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees. Deze protocollen zijn gepubliceerd op www.minlnv.nl/rvv.

Overige wijzigingen

In de artikelen 3b en 8a is het vijfde lid vervallen, hetgeen inhoudt dat het niet langer vereist is dat varkens, die overeenkomstig het derde onderscheidenlijk eerste lid van bedoelde artikelen binnen het gebied zijn vervoerd naar een stal van een bedrijf waar geen AI-gevoelige dieren aanwezig zijn, niet buiten het gebied gebracht worden.

Artikel 3h en de daarbij behorende bijlage V is vervallen. Het in bedoelde bijlage genoemde slachthuis, gelegen in compartiment G, mocht voorheen vleeskuikens afkomstig uit compartiment F slachten. Aangezien compartiment F leeg is wat betreft vleeskuikens is deze bepaling overbodig en komt dus te vervallen. Artikel 4 is hieraan aangepast.

Op grond van artikel 9 is het mogelijk om onder voorwaarden pluimvee naar de slacht te vervoeren in de gebieden in een straal van minimaal 3 tot 10 kilometer rond de geruimde bedrijven. In dit artikel zijn twee extra voorwaarden opgenomen, ten einde dezelfde maatstaven te volgen zoals die gelden voor vervoer van pluimvee naar de slacht buiten de toezichtsgebieden. Het betreft de eis dat alle op het bedrijf aanwezige vleeskuikens binnen 72 uur worden vervoerd naar het slachthuis, of alle andere in een stal gehouden AI-gevoelige dieren, binnen 72 uur, worden vervoerd naar een slachthuis en de voorwaarde van een door de dierenarts ondertekende gezondheidsverklaring, opgemaakt binnen 12 uur voor vertrek naar het slachthuis, en opgesteld overeenkomstig het in bijlage VI, onderdeel B, bij de regeling opgenomen model.

Artikel 11 is zodanig gewijzigd dat thans ook de aanvoer van varkens naar een bedrijf waar AI-gevoelige dieren worden gehouden mogelijk wordt. Dit geldt onder voorwaarden binnen de gebieden in een straal van minimaal 3 tot 10 kilometer rond de geruimde bedrijven.

In Bijlage VII zijn twee nieuwe locaties Deurne en Zundert aangewezen, voor het vervoer van eieren als bedoeld in artikel 10 van de regeling.

Ten behoeve van de duidelijkheid is de tekst van de regeling in zijn geheel vervangen.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op beschikking 2003/357/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 16 mei 2003 houdende tweede wijziging van Beschikking 2003/290/EG tot vaststelling van beschermende maatregelen in verband met aviaire influenza in Nederland (PbEG L 123);

Gelet op Richtlijn 92/40/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 19 mei 1992 tot vaststelling van communautaire maatregelen voor de bestrijding van aviaire influenza (PbEG L 167);

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 15, eerste lid, aanhef en onderdelen b en e, 17, 18, eerste en tweede lid, 29, 30, eerste en derde lid, 31 en 107 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I

De Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 wordt als volgt gewijzigd:

A

De artikelen 1 tot en met 13 worden vervangen door:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

a. AI: Aviaire Influenza;
b. AI-gevoelige dieren: gehouden dieren van een soort behorende tot de orde van de hoenderachtigen (Galliformes), tot de familie van de eenden, ganzen en zwanen (Anatidae), tot de families van de struisvogels (Struthionidae), emoes (Dromaiidae) en nandoes (Rheidae) en voor consumptie gehouden duiven (Columbia livia); c. bijlage I: bijlage I bij deze regeling;
d. gebied: gebied als aangewezen in bijlage I, onderdelen I en II; e. vervoermiddel: voertuig, waaronder mede begrepen een combinatie van een voertuig met één of meer door dat voertuig voortbewogen aanhangwagens, opleggers of containers;
f. compartiment A, B, C, D, E, F, G en H: compartiment A, B, C, D, E, F, G en H als bedoeld in de Regeling compartimentering AI-gevoelige dieren 2003.

Artikel 2

Het is in een gebied verboden te handelen in strijd met de in bijlage I bij de onderscheiden aangewezen gebieden telkens van toepassing verklaarde artikelen of artikelonderdelen van deze regeling.

Artikel 3

1. Het vervoer, met inbegrip van verplaatsing over de openbare weg zonder vervoermiddel,
van:
a. AI-gevoelige dieren, en
b. broed- en consumptie-eieren,
uit, naar of binnen het gebied, is verboden. 2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel b, is niet van toepassing ten aanzien van consumptie-eieren, voor zover deze eieren worden vervoerd, anders dan van binnen het gebied gelegen bedrijven waar AI-gevoelige dieren aanwezig zijn, pakstations en soortgelijke inrichtingen.
3. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel b, is niet van toepassing ten aanzien van eieren bestemd voor industriële verwerking afkomstig van een bedrijf waar AI-gevoelige dieren worden gehouden die hetzij rechtstreeks hetzij via een op grond van de Verordening registratie verzamelaars, grossiers en houders van een pakstation en heffingen consumptie-eieren 2002 geregistreerd pakstation binnen een gebied worden vervoerd naar een op grond van de Registratieverordening groothandel in eieren en eiproducten en eiproductenindustrie 1999 geregistreerde eiproductenfabrikant.
4. De in het derde lid bedoelde eieren worden verpakt, vervoerd, opgeslagen en verwerkt overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.
5. In afwijking van het eerste lid, aanhef en onderdeel b, is het toegestaan om consumptie-eieren te vervoeren van een pakstation gelegen binnen het gebied overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv, mits:
a. er geen eieren uit het vervoersbeperkingsgebied aanwezig zijn in het pakstation en dit pakstation is gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv;
b. de consumptie-eieren rechtstreeks afkomstig zijn van een buiten het vervoersbeperkingsgebied gelegen pakstation of opslagplaats dat is geregistreerd bij het Productschap Pluimvee en Eieren op basis van de Verordening registratie verzamelaars, grossiers en houders van een pakstation en heffingen consumptie-eieren 2002.
6. In het in de aanhef van het vijfde lid bedoelde protocol wordt onder meer bepaald welke instantie de benodigde toestemming voor het vervoer verleent en de voorwaarden waaronder zodanige toestemming wordt verleend.
7. Indien eieren als bedoeld in het derde lid, worden vervoerd via een pakstation, geschiedt het vervoer van de eieren naar het pakstation in:
a. wegwerpverpakkingen die na eenmalig gebruik worden vernietigd, of
b. bergingsmiddelen, trays en andere herbruikbare verpakkingsmiddelen, die voor en direct na elk gebruik worden gereinigd en ontsmet, overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Warenautoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.
8. Indien eieren als bedoeld in het derde lid, afkomstig zijn uit een andere lidstaat dan Nederland, wordt het verpakkingsmateriaal, bedoeld in het zevende lid, onderdeel b, teruggezonden naar die lidstaat, nadat het verpakkingsmateriaal overeenkomstig het zevende lid, onderdeel b, is gereinigd en ontsmet.

Artikel 3a

1. Het is verboden te vervoeren:
a. gebruikt strooisel en mest van AI-gevoelige dieren, of b. dierlijke mest afkomstig van een plaats waar AI-gevoelige dieren worden gehouden.
2. Onder het vervoer van gebruikt strooisel, mest van AI-gevoelige dieren en dierlijke mest, bedoeld in het eerste lid, wordt mede verstaan het aanwenden ervan.
3. Opslagen van mest van AI-gevoelige dieren worden op een zodanige wijze afgedekt dat dieren, waaronder mede wordt verstaan niet gehouden dieren, niet met de mest van AI-gevoelige dieren in aanraking kunnen komen.
4. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op: a. het vervoer van kalvergier door middel van een kalvergierpersleiding van de Stichting Beheer en Aanleg Kalvergierpersleiding enclave Uddel-Elspeet en Omstreken door bedrijven die rechtstreeks op deze leiding zijn aangesloten; b. rechtstreeks vervoer van kalvergier door middel van een vervoermiddel overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv, naar een door deze directeur aangewezen kalvergierbewerkingsinstallatie. Het vervoermiddel wordt voor en na het vervoer gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv. 5. Het verbod, bedoeld in het eerste lid in samenhang met het tweede lid, is niet van toepassing op het vervoer en de aanwending van mest, niet zijnde mest van AI-gevoelige dieren, mits is voldaan aan elk van de volgende voorwaarden:
a. de mest is niet gemengd met mest van AI-gevoelige dieren; b. de mest wordt, indien het steekvaste mest betreft, tegelijkertijd met het uitrijden ondergewerkt of, indien het vloeibare mest betreft, aangewend overeenkomstig bijlage II, punten 2 en 3, onderdeel a, onder 1e, van het Besluit gebruik meststoffen, danwel tegelijkertijd met het uitrijden ondergewerkt;
c. de te gebruiken werktuigen zijn voor gebruik gereinigd en ontsmet volgens een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv;
d. de voor de mestaanwending te gebruiken werktuigen worden telkens, ingeval tussentijds vervoer moet plaatsvinden over de openbare weg, vóór het vervoer alsook onmiddellijk na de beëindiging van de werkzaamheden gereinigd en ontsmet volgens het eerdergenoemde protocol;
e. de voor de mestaanwending te gebruiken werktuigen bevatten, ingeval van vervoer over de openbare weg, geen meststoffen; f. vervoer van mest tussen het erf en de percelen van het betrokken bedrijf via de openbare weg blijft tot een minimum aantal vervoersbewegingen beperkt en vindt uitsluitend plaats door middel van een vervoermiddel met een gesloten tank danwel een gesloten container;
g. het vervoermiddel wordt voor en na het vervoer gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de eerdergenoemde directeur goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.
6. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, onderdeel b, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van vloeibare dierlijke mest, niet zijnde mest van AI-gevoelige dieren, naar een locatie waar de mest wordt opgeslagen, mits is voldaan aan de voorwaarden, genoemd in het vijfde lid, onderdelen a en g. Opslag van de mest geschiedt in een afgesloten silo.
7. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, is niet van toepassing op het vervoer van pluimveemest uit compartiment D naar de locatie genoemd in bijlage VIII bij deze regeling langs een route zoals beschreven in die bijlage, mits het vervoer plaatsvindt overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv, en is voldaan aan elk van de volgende voorwaarden:
a. voorafgaand aan het vervoer stelt een dierenarts in een verklaring vast dat bij geen van de op het bedrijf aanwezige dieren klinische verschijnselen zijn geconstateerd; b. het vervoer vindt plaats binnen 24 uur na controle door een dierenarts;
c. ten minste 12 uur voor het vervoer wordt het voornemen tot het vervoeren van de mest gemeld;
d. het vervoermiddel dat wordt gebruikt voor het vervoer, wordt gereinigd en ontsmet;
e. de mest wordt van het bedrijf rechtstreeks vervoerd naar de locatie waar de mest verwerkt zal worden; f. gedurende het vervoer is op het voertuig aanwezig: de originele verklaring van de dierenarts en een verklaring van de afnemer die de mest zal verwerken; en g. de gegevens in de verklaring van de afnemer, bedoeld onder f, komen overeen met de gegevens op het bewijs, bedoeld in artikel 7 van het Besluit administratieve verplichtingen Meststoffenwet.

Artikel 3b

1. Het vervoer van evenhoevigen en eenhoevigen, met inbegrip van verplaatsing over de openbare weg zonder vervoermiddel, afkomstig van of naar een bedrijf waar AI-gevoelige dieren worden gehouden, is verboden.
2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer met een vervoermiddel van eenhoevigen of evenhoevigen van het bedrijf, bedoeld in het eerste lid, rechtstreeks naar een slachthuis.
3. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van eenhoevigen of evenhoevigen, rechtstreeks van het bedrijf, bedoeld in het eerste lid, naar een bij dat bedrijf behorend weiland en vice versa, of naar een stal van een bedrijf waar geen AI-gevoelige dieren aanwezig zijn, mits het vervoer plaatsvindt binnen het gebied.
4. Het vervoer, bedoeld in het tweede en derde lid, vindt plaats overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekend gemaakt op www.minlnv.nl/rvv.

Artikel 3c

1. Het verbod, bedoeld in artikel 3, eerste lid, aanhef en onderdeel a, is niet van toepassing ten aanzien van eenden, afkomstig van buiten het gebied, die rechtstreeks worden vervoerd naar een in bijlage II bij deze regeling bedoeld slachthuis en langs een route zoals beschreven in die bijlage.
2. Het vervoer, bedoeld in het eerste lid, is alleen toegestaan indien:
a. de kratten, kooien of andere speciale inrichtingen die worden gebruikt voor het vervoer van de dieren, bedoeld in het eerste lid, voor en direct na elk gebruik worden gereinigd en ontsmet, overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Warenautoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv, en
b. de kratten, kooien of andere speciale inrichtingen, bedoeld in onderdeel a, indien de dieren afkomstig zijn uit een andere lidstaat dan Nederland, worden teruggezonden naar die lidstaat, nadat deze overeenkomstig onderdeel a zijn gereinigd en ontsmet.

Artikel 3d

Het vervoermiddel dat wordt gebruikt voor het vervoer, bedoeld in artikel 3b, tweede en derde lid, en de speciale inrichtingen daarvan worden gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.

Artikel 3e

1. Het is verboden diervoeder te vervoeren naar een bedrijf waar AI-gevoelige dieren aanwezig zijn.
2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op het rechtstreekse vervoer van diervoerder naar een bedrijf waar AI-gevoelige dieren aanwezig zijn indien het vervoer van het diervoeder voldoet aan de in bijlage III bij deze regeling opgenomen voorschriften.

Artikel 3f

1. Het is verboden rauwe melk afkomstig van bedrijven waar AI-gevoelige dieren aanwezig zijn te vervoeren, met inbegrip van verplaatsing over de openbare weg zonder een vervoermiddel. 2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing, indien:
a. de rauwe melk rechtstreeks naar een melkfabriek wordt vervoerd, en
b. het vervoer van rauwe melk voldoet aan de in bijlage IV bij deze regeling opgenomen voorschriften.

Artikel 3g (vervallen)

Artikel 3h (vervallen)

Artikel 4

1. Het is verboden vervoermiddelen, gebruikt of kennelijk bestemd voor het vervoer van:
a. AI-gevoelige dieren;
b. broed- en consumptie-eieren, en
c. gebruikt strooisel en mest van AI-gevoelige dieren, te vervoeren uit, naar of binnen het gebied. 2. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel b, is niet van toepassing ten aanzien van een vervoermiddel dat wordt gebruikt of kennelijk bestemd is voor het vervoer van consumptie-eieren, anders dan van binnen het gebied gelegen bedrijven waar zich AI-gevoelige dieren bevinden, pakstations en soortgelijke inrichtingen.
3. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel b, is niet van toepassing ten aanzien van een vervoermiddel dat wordt gebruikt of kennelijk bestemd is voor het vervoer van de in artikel 3, derde lid, bedoelde eieren.
4. De in het derde lid bedoelde vervoermiddelen worden voorafgaand aan het vervoer naar en van de pakstations en na aflevering van de eieren op een pakstation of een geregistreerde eiproductenfabrikant als bedoeld in artikel 3, derde lid, gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.
5. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel c, is niet van toepassing op door de door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees aangewezen vervoermiddelen die ten behoeve van de opslag van dierlijke meststoffen, lege containers aanvoeren op een bedrijf. Deze vervoermiddelen verlaten het gebied niet en worden voor het verlaten van een bedrijf telkens gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv. 6. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel c, is niet van toepassing op vervoermiddelen, niet zijnde vervoermiddelen als bedoeld in het vijfde lid, die ten behoeve van de opslag van dierlijke meststoffen, lege containers aanvoeren op een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, aangewezen locatie. Deze vervoermiddelen worden voor het verlaten van de locatie gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.
7. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel a, is niet van toepassing ten aanzien van een vervoermiddel dat wordt gebruikt of kennelijk is bestemd voor het vervoer van eenden. Deze vervoermiddelen worden afgedekt, gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv. 8. Het verbod, bedoeld in het eerste lid, aanhef en onderdeel b, is niet van toepassing ten aanzien van een vervoermiddel dat wordt gebruikt of kennelijk bestemd is voor het vervoer van consumptie-eieren als bedoeld in artikel 3, vijfde lid. 9. Het verbod, bedoeld in het eerste lid aanhef en onder c, is niet van toepassing ten aanzien van een vervoermiddel dat wordt gebruikt voor het vervoer van pluimveemest als bedoeld in artikel 3a, zevende lid.

Artikel 5 (vervallen)

Artikel 6

De eigenaar, houder of hoeder van AI-gevoelige dieren is verplicht de AI-gevoelige dieren op te sluiten in een ruimte, die zodanig is afgeschermd dat wordt voorkomen dat andere vogels en hun uitwerpselen in deze ruimte kunnen doordringen.

Artikel 7

De eigenaar, houder of hoeder van AI-gevoelige dieren draagt er zorg voor dat deze dieren de ruimte, bedoeld in artikel 6, niet verlaten.

Artikel 8

Deze regeling laat de op grond van artikel 25 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren geldende beperkingen onverlet.

Artikel 8a

1. Artikel 8 is niet van toepassing op het rechtstreeks vervoer van één- en evenhoevigen naar het slachthuis of naar een stal, onderscheidenlijk een gedeelte van een stal, van een bedrijf waar geen AI-gevoelige dieren aanwezig zijn, of naar een bij het bedrijf behorend weiland en vice versa, overeenkomstig artikel 3d en het protocol, bedoeld in artikel 3b, vierde lid, mits het vervoer binnen het gebied plaatsvindt en deze één- en evenhoevigen afkomstig zijn van een bedrijf waarvan:
a. de AI-gevoelige dieren ingevolge artikel 22, eerste lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren zijn gedood en vervolgens van het bedrijf zijn afgevoerd, en b. de gebouwen na de afvoer, bedoeld onder a, ten genoegen van de directeur Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, zijn gereinigd en ontsmet.
2. Artikel 8 is niet van toepassing op het rechtstreeks vervoer van melk overeenkomstig artikel 3f mits deze melk afkomstig is van een bedrijf waarvan:
a. de AI-gevoelige dieren ingevolge artikel 22, eerste lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren zijn gedood en vervolgens van het bedrijf zijn afgevoerd, en b. de gebouwen na de afvoer, bedoeld onder a, ten genoegen van de directeur Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, zijn ontsmet. 3. Artikel 8 is niet van toepassing op het rechtstreeks vervoer van diervoeder overeenkomstig artikel 3e mits dit vervoer plaatsvindt naar een bedrijf waarvan:
a. de AI-gevoelige dieren ingevolge artikel 22, eerste lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren zijn gedood en vervolgens van het bedrijf zijn afgevoerd, en b. de gebouwen na de afvoer, bedoeld onder a, ten genoegen van de directeur Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, zijn ontsmet. 4. Het eerste lid is niet van toepassing op het vervoer van varkens van een bedrijf waarbij de uitslag van de serologische test op aviaire influenza bij varkens positief is gebleken danwel deze tests nog in uitvoering zijn.
5. Artikel 8 is niet van toepassing op het vervoer en de aanwending van dierlijke mest, niet zijnde mest van AI-gevoelige dieren, overeenkomstig artikel 3a, van een bedrijf, indien: a. de AI-gevoelige dieren ingevolge artikel 22, eerste lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren zijn gedood en vervolgens van het bedrijf zijn afgevoerd; en b. de gebouwen na de afvoer, bedoeld onder a, ten genoegen van de directeur Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, zijn ontsmet.

Artikel 9

De verboden, bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, aanhef en onderdeel a, en 4, eerste lid, aanhef en onderdeel a, zijn niet van toepassing op het vervoer van AI-gevoelige dieren met een vervoermiddel indien de dieren rechtstreeks worden vervoerd naar een slachthuis als bedoeld in bijlage VI, onderdeel A, bij deze regeling langs een route zoals beschreven in die bijlage, indien:

a. alle op het bedrijf aanwezige vleeskuikens binnen 72 uur worden vervoerd naar het slachthuis, of alle andere in een stal gehouden AI-gevoelige dieren, binnen 72 uur, worden vervoerd naar een slachthuis;
b. een door de dierenarts ondertekende gezondheidsverklaring, opgemaakt binnen 12 uur voor vertrek naar het slachthuis, en opgesteld overeenkomstig het in bijlage VI, onderdeel B, bij deze regeling opgenomen model, tijdens het vervoer op het transportmiddel aanwezig is en voorafgaand aan het lossen op het slachthuis is afgegeven aan de keuringsambtenaar; c. het vervoer plaatsvindt overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv;
d. het vervoer en het vervoermiddel zijn aangemeld overeenkomstig het protocol, bedoeld onder c;
e. het vervoermiddel het gebied niet verlaat, tenzij het vervoer plaatsvindt langs de route, bedoeld in bijlage VI; f. het vervoermiddel wordt gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv; g. de kratten en kooien of andere speciale inrichtingen die worden gebruikt voor het vervoer van de dieren, voor en direct na elk gebruik worden gereinigd en ontsmet, overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv; h. op het slachthuis, bedoeld in de aanhef, worden uitsluitend AI-gevoelige dieren afkomstig uit het gebied geslacht, en i. het vlees van de dieren wordt voorzien van een rond merk, zoals opgenomen in het protocol, bedoeld onder c, en wordt binnen Nederland afgezet.

Artikel 10

De verboden, bedoeld in artikel 3, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en 4, eerste lid, aanhef en onderdeel b, zijn niet van toepassing ten aanzien van consumptie-eieren die rechtstreeks worden vervoerd met een vervoermiddel naar de plaats van bestemming, met dien verstande dat indien consumptie-eieren worden vervoerd vanaf een bedrijf waar AI-gevoelige dieren aanwezig zijn, de eieren worden vervoerd naar een in bijlage VII bedoelde locatie binnen het gebied en wordt voldaan aan elk van de volgende voorwaarden:

a. de locatie is gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv; b. het vervoer van de eieren naar en van de locatie geschiedt in wegwerpverpakkingen die na eenmalig gebruik worden vernietigd, of bergingsmiddelen, trays en andere herbruikbare verpakkingsmiddelen, die voor en direct na elk gebruik worden gereinigd en ontsmet, overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv;
c. het vervoer naar en van de locatie vindt plaats overeenkomstig een door de directeur de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv, en d. het vervoer en het vervoermiddel zijn aangemeld overeenkomstig het protocol, bedoeld onder c. Het vervoermiddel verlaat het gebied niet en wordt gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.

Artikel 11

Het verbod, bedoeld in artikel 3b, eerste lid, is niet van toepassing op het vervoer van één- en evenhoevigen afkomstig van een plaats waar geen AI-gevoelige dieren aanwezig zijn, naar een bedrijf waar AI-gevoelige dieren worden gehouden, indien:

a. het vervoer plaatsvindt overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv;
b. voor zover het vervoer plaatsvindt met een vervoermiddel, het vervoermiddel is aangemeld, overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees goedgekeurd protocol, en c. voor zover het vervoer plaatsvindt met een vervoermiddel, het vervoermiddel wordt gereinigd en ontsmet overeenkomstig een door de directeur van de Voedsel en Waren Autoriteit, onderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, goedgekeurd protocol, zoals bekendgemaakt op www.minlnv.nl/rvv.

Artikel 12

Deze regeling berust mede op de artikelen 15, eerste lid, aanhef en onderdelen b en e, en 18, eerste en tweede lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

Artikel 13

Deze regeling wordt aangehaald als Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003.

B

Bijlage I tot en met VIII worden vervangen door de in bijlage bij deze regeling opgenomen Bijlage I tot en met VIII.

Artikel II

Deze regeling wordt bekend gemaakt aan de media en treedt op 21 mei 2003 om 16.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

Bijlage 1 als bedoeld in artikel I, onderdeel B, van de regeling van 21 mei 2003, houdende wijziging van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Bijlage I (Gebieden) als bedoeld in artikel 1, onderdeel c, van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Onderdeel I
1. Vervoersbeperkingsgebied Gelderse Vallei-Beneden Leeuwen 1. De artikelen 1, 2, 3, eerste, derde, vierde, zevende en achtste lid, 3a tot en met 3f, 4, eerste, derde tot en met negende lid, en 6 tot en met 13, van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2, met uitzondering van de gebieden als omschreven in onderdeel II, onderdeel 1, onder 2, onderdelen a tot en met e, van deze bijlage. 2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. Vanaf de kruising van Afslag 36 (Almere Stad) en de Hoge Vaart, de Hoge Vaart volgend in oostelijke richting tot aan de kruising van de Hoge Vaart met de Larserweg (N302)
2. Larserweg (N302) volgend in zuidelijke richting tot aan Gooise Weg (N305)
3. Gooise Weg (N305) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Ganzenweg (N305)
4. Ganzenweg (N302) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Knardijk (N302) overgaand in de Ceintuurbaan (N302) tot aan Afslag 13 (Lelystad). 5. Vanaf Afslag 13 (Lelystad) de A28 volgend in oostelijke richting tot aan de kruising van de A28 met Hierdense Beek (water).
6. Hierdense Beek (water) volgend in zuidelijke richting overgaand in de Leuvenumse Beek (water) tot aan de kruising van de Leuvenumse Beek (water) met Oude Zwolseweg.
7. Oude Zwolseweg volgend in westelijke richting tot aan Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg. 8. Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg volgend in zuidelijke richting tot Staverdenseweg (Staverden). 9. Staverdenseweg (Staverden) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Pirkweg, overgaand in Staverdenseweg (Elspeet) tot Uddelerweg (N310). 10. Uddelerweg (N310) volgend in zuidelijke richting overgaand in Elspeterweg (N310) tot aan Aardhuisweg (Uddel)
11. Aardhuisweg (Uddel) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Amersfoortseweg (N344).
12. Amersfoortseweg (N344) volgend in oostelijke richting tot aan Jachtlaan (Apeldoorn).
13. Jachtlaan (Apeldoorn) volgend in zuidelijke richting overgaand in Laan van Spitsbergen tot aan Europalaan (N304)
14. Europalaan (N304) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Otterloseweg (N304) overgaand in de Apeldoornseweg (N804) overgaand in de Delenseweg (N804) overgaand in de Hoenderloseweg (N804) tot aan Koningsweg (N311).
15. Koningsweg (N311) volgend in westelijke richting tot aan Koningsweg (N310).
16. Koningsweg (N310) volgend in zuidelijke richting tot aan de Amsterdamseweg (N224) (Arnhem). 17. Amsterdamseweg (N224) (Arnhem) volgend in oostelijke richting tot Zijpendaalseweg.
18. Zijpendaalseweg volgend in zuidelijke richting via het Willemsplein, volgend in zuidelijke richting overgaand in Roermondsplein, overgaand in de Nelson Mandelabrug, overgaand in Eldenseweg tot de Batavierenweg. 19. Batavierenweg volgend in oostelijke richting tot aan de Nijmeegseweg (A325).
20. Nijmeegseweg (A325) volgend in zuidelijke richting overgaand in A325 overgaand in Generaal James Gavinweg (N325) tot aan Keizer Traianusplein. 21. Keizer Traianusplein volgend in westelijke richting overgaand in Sint Canisiussingel overgaand in Oranjesingel tot aan Keizer Karelplein. 22. Keizer Karelplein volgend in zuidelijke richting overgaand in Groesbeekseweg overgaand in Sint Annastraat overgaand in Rijksweg (N844) tot aan Jan J. Ludenlaan (N271).
23. Jan J. Ludenlaan (N271) volgend in westelijke richting tot aan A73 (bij Afslag 3 Malden) 24. A73 volgend in zuidelijke richting tot aan afslag 4 (Cuijk)
25. Vanaf afslag 4 (Cuijk) de Provincialeweg (N321) volgend in westelijke richting tot aan Burgemeester Thijssenstraat (Beers)
26. Burgemeester Thijssenstraat (Beers) volgend in zuidelijke richting overgaand in Millseweg overgaand in Beerseweg tot aan Karstraat.
27. Karstraat volgend in noordelijke richting tot aan Hoogveldseweg.
28. Hoogveldseweg (Mill) volgend in zuidelijke richting overgaand in Domeinenstraat overgaand in Vorleweg tot aan Volkelseweg (N264).
29. Volkelseweg (N264) volgend in westelijke richting overgaand in Nieuwedijk (N264) overgaand in Rondweg Volkel (N264) overgaand in Rouwstraat tot Zeelandsedijk (Volkel)
30. Zeelandsedijk (Volkel) volgend in zuidwestelijke richting tot aan de Brabantstraat 31. Brabantstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Volkelseweg (N605) overgaand in Molenstraat overgaand in Julianastraat tot aan Wilhelminastraat (Boekel) 32. Wilhelminastraat (Boekel) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Erpseweg overgaand in Boekelseweg overgaand in Heesakker tot De Wasaa (Erp) 33. De Wasaa (Erp) volgend in zuidelijke richting overgaand in Den Uil tot Brugstraat (N604)
34. Brugstraat (N604) volgend in oostelijke richting overgaand in Molentiend tot Hoogstraat 35. Hoogstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Rijbeemd
36. Rijbeemd volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Keldonkseweg overgaand in De Roost overgaand in Antoniusstraat overgaand in de Morgenstraat (Keldonk) overgaand in Hool tot aan Sweenslag 37. Sweenslag volgend in westelijke richting overgaand in Hoolstraat overgaand in Erpsesteeg overgaand in Hoge Biezen tot aan Krijtenburg
38. Krijtenburg volgend in noordwestelijke richting tot aan Zijtaartseweg
39. Zijtaartseweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Eversestraat
40. Eversestraat volgend in westelijke richting tot aan Veghelseweg (N265)
41. Veghelseweg (N265) volgend in zuidwestelijke richting tot aan de rivier Dommel (St. Oedenrode) 42. Rivier Dommel (St. Oedenrode) volgend in westelijke richting tot aan snelweg A2 (Boxtel) 43. Snelweg A2 (Boxtel) volgend noordwestelijke richting tot aan knooppunt Hintham ('s Hertogenbosch) 44. Vanaf Knooppunt Hintham de A2 volgend in noordelijke richting tot aan afslag 13 (Culemborg). 45. Vanaf afslag 13 (Culemborg) de Rietveldseweg (N320) volgend in oostelijke richting tot aan Rijksstraatweg (N833).
46. Rijksstraatweg (N833) volgend in noordelijke richting tot aan Stationssingel (Culemborg). 47. Stationssingel (Culemborg) volgend in westelijke richting tot aan Otto van Reesweg. 48. Otto van Reesweg volgend in noordelijke richting tot aan Kleine Buitenom.
49. Kleine Buitenom volgend in oostelijke richting tot aan Veerweg.
50. Veerweg volgend in noordelijke richting (de Lek overstekend) tot aan Lekdijk.
51. Lekdijk volgend in oostelijke richting tot aan Beusichemseweg.
52. Beusichemseweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Nachtdijk.
53. Nachtdijk volgend in noordelijke richting tot aan Tuurdijk.
54. Tuurdijk volgend in oostelijke richting overgaand in Watertorenweg overgaand in Leemkolkweg tot aan Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N229).
55. Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N229) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Werkhovenseweg (N229) overgaand in Schoudermantel (N229) tot aan afslag 19 (Bunnik).
56. Vanaf afslag 19 (Bunnik) de A12 volgend in oostelijke richting tot aan afslag 20 (Driebergen). 57. Vanaf afslag 20 (Driebergen) de Hoofdstraat (Driebergen-Rijsenburg) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Driebergseweg tot aan Laan van Beek En Royen (Zeist).
58. Laan van Beek En Royen (Zeist) volgend in noordelijke richting tot aan Krakelingweg.
59. Krakelingweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Oude Woudenbergse Zandweg tot aan Boulevard.
60. Boulevard volgend in noordelijke richting overgaand in Zandbergenlaan (N238) overgaand in de Nieuwe Dolderseweg (N238) overgaand in de Provincialeweg (N238) Den Dolder overgaand in de Dolderseweg tot aan Soestdijkerweg (N234).
61. Soestdijkerweg (N234) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Biltseweg (N234)tot aan Amsterdamsestraatweg (N221).
62. Amsterdamsestraatweg (N221) volgend in noordelijke richting tot aan Wakkerendijk (N221) 63. Wakkerendijk (N221) volgend in noordelijke richting tot aan Laarderweg.
64. Laarderweg volgend in westelijke richting tot aan Zuidersingel.
65. Zuidersingel volgend in zuidelijke richting tot aan Afslag 34 (Eemnes).
66. Vanaf Afslag 34 (Eemnes) de A27 volgend in noordelijke richting tot aan Afslag 36 (Almere Stad)

2. Vervoersbeperkingsgebied Nederweert
1.
a. De artikelen 1, 2, 3, eerste, derde, vierde, zevende en achtste lid, 3a, 3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste, derde tot en met zesde, achtste en negende lid, en 6 tot en met 13, van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2, onderdeel a, met uitzondering van het gebied als omschreven in onderdeel II, onderdeel 2, onder 2, van deze bijlage.
b. De artikelen 1 tot en met 3b, 3d tot en met 4, eerste tot en met zesde lid, achtste en negende lid, 6 tot en met 8a, 12 en 13 van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2, onderdeel b. 2. Vervoersbeperkingsgebied Nederweert
a. Vervoersbeperkingsgebied Nederweert Noord Het gebied is als volgt begrensd: 1. Vanaf de Loonseweg (Oploo) de weg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oploseweg via 14 Oktoberplein (Overloon) tot aan Venrayseweg. 2. Venrayseweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Overloonseweg tot aan Noordsingel (Venray).
3. Noordsingel (Venray) volgend in westelijke richting tot aan Westsingel.
4. Westsingel volgend in zuidelijke richting overgaand in oostelijke richting in Zuidsingel tot aan Leunseweg.
5. Leunseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Albionstraat N553 (Leunen) overgaand in oostelijke richting in Horsterweg (N553) overgaand in zuidelijke richting in Venrayseweg (N553) overgaand in Jacob Merlostraat (Horst) overgaand in Herstraat tot aan Gasthuisstraat. 6. Gasthuisstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Stationsstraat.
7. Stationsstraat volgend in zuidelijke richting tot aan de spoorlijn.
8. De spoorlijn (Sevenum) volgend in oostelijke richting tot aan kruising spoorlijn met de snelweg A67 (ter hoogte Industriegebied Venlo). 9. De snelweg A67 (ter hoogte Industriegebied Venlo) volgend in westelijke richting tot het verkeersknooppunt Leenderheide. 10. Vanaf het verkeersknooppunt Leenderheide de Leenderweg volgend in noordelijke richting tot aan Piuslaan (Eindhoven).
11. Piuslaan (Eindhoven) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Jeroenboschlaan overgaand in Insulindelaan tot aan Eisenhowerlaan N270. 12. Eisenhowerlaan N270 volgend in noordoostelijke richting overgaand in snelweg A270 overgaand in de Europaweg (Helmond) tot aan Kanaal Noordwest (N266).
13. Kanaal Noordwest (N266) volgend in noordelijke richting overgaand in Kanaaldijk (N266) overgaand in Oranjelaan (N266) tot aan de Gemertseweg (N272). 14. Gemertseweg (N272) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Beeksedijk (N272). overgaand in Zuid om (N272) overgaand in Oost om (N272) overgaand in Peeldijk (N272) overgaand in Elsendorpseweg (N272) tot aan de Ripseweg (N277). 15. Ripseweg (N277) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Burgemeester Wijtvlietlaan (N277) tot aan de Ripsestraat.
16. Ripsestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oploseweg overgaand in Deurneseweg tot aan Loonseweg (Oploo).
b. Vervoersbeperkingsgebied Nederweert Zuid Het gebied is als volgt begrensd: 1. Vanaf de Nederlands-Belgische grens de snelweg A67 volgend in noordoostelijke richting tot het punt waar de spoorlijn de snelweg kruist (ter hoogte Industriegebied Venlo).
2. De spoorlijn volgend in oostelijke richting tot aan kruising spoorlijn met de A73 ter hoogte van Afslag 13 (Sevenum).
3. Vanaf Afslag 13 (Sevenum) de snelweg A73 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Kaldenkerkerweg. 4. Kaldenkerkerweg volgend in oostelijke richting tot aan de Nederlands-Duitse grens. 5. Nederlands-Duitse grens volgend in zuidelijke richting tot aan de Herkenbosserweg (N570). 6. Herkenbosserweg (N570) volgend in noordwestelijke richting opvergaand in Keulsebaan (N570) tot Sint Wirosingel.
7. Sint Wirosingel volgend in noordelijke richting tot Koninginnelaan.
8. Koninginnelaan volgend in westelijke richting tot aan de Bredeweg.
9. Bredeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Karel Doormanstraat overgaand in Heinsbergerweg (N293) tot aan de Pastoor Siebenstraat (St. Odiliënberg).
10. Pastoor Siebenstraat (St. Odiliënberg) volgend in zuidwestelijke richting tot aan St. Odilliastraat. 11. St. Odilliastraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in de Hagelkruisweg overgaand in Linnerweg (N571) overgaand in Waert overgaand in Waarderweg tot aan Huysbongerdweg (Montfoort). 12. Huysbongerdweg (Montfoort) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Schrevenhofweg overgaand in Hingenderstraat (St. Joost) overgaand in St. Joosterweg tot aan Echterstraat. 13. Echterstraat volgend in westelijke richting overgaand in Wilhelminalaan (Echt) overgaand in St. Jorisstraat overgaand in Diepstraat overgaand in Aasterbergerweg overgaand in Hogeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Jan Petersstraat overgaand in Maasheuvel tot aan de Maaseikerweg (Roosteren).
14. Maaseikerweg (Roosteren) volgend in westelijke richting tot aan Nederlands-Belgische grens. 15. Nederlands-Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan de snelweg A67.

3. Vervoersbeperkingsgebied Echt
1. De artikelen 1, 2, 3, eerste, derde, vierde, zevende en achtste lid, 3a,3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste, derde tot en met zesde, achtste en negende lid, en 6 tot en met 13, van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2, met uitzondering van het gebied als omschreven in onderdeel II, onderdeel 3, onder 2, van deze bijlage. 2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. Vanaf de Kapellerlaan (Roermond) de weg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Heinsbergerweg tot aan de Sint Wirosingel.
2. Sint Wirosingel volgend in oostelijke richting overgaand in Sint Plechelmusstraat tot aan Keulsebaan (N570). 3. Keulsebaan volgend in oostelijke richting overgaand in Herkenbosserweg (N570) tot aan de Nederlands-Duitse grens.
4. Nederlands-Duitse grens volgend in zuidelijke richting tot aan de Heringsbosch (Brunssum). 5. Heringsbosch (Brunssum) volgend in zuidelijke richting tot aan Boschstraat.
6. Boschstraat volgend in noordwestelijke richting tot aan de Hoogenboschweg.
7. Hoogenboschweg volgend in westelijke richting tot aan de Schinvelderstraat (N274).
8. Schinvelderstraat (N274) volgend in zuidelijke richting tot aan de Dorpstraat.
9. Dorpstraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Maastrichterstraat overgaand in Trigterweg overgaand in Patersweg overgaand in Randweg overgaand in Naanhofsweg tot aan de oprit Nuth (5) snelweg A76. 10. Snelweg A76 volgend in noordwestelijke richting tot aan verkeersknooppunt Kerensheide.
11. Verkeersknooppunt Kerensheide de snelweg A2 volgend in westelijke richting tot aan de Nederlands-Belgische grens.
12. Nederlands-Belgische grens volgend in noordelijke richting tot aan rivier de Maas.
13. Rivier de Maas volgend in noordoostelijke richting tot Hornerweg N280 (Roermond).
14. Hornerweg N280 volgend in oostelijke richting tot aan de Looskade.
15. Looskade volgend zuidoostelijke richting tot aan Roerkade.
16. Roerkade volgend in zuidelijke richting overgaand in Minderbroederssingel tot aan Kapellerpoort. 17. Kapellerpoort volgend in zuidelijke richting tot aan Kappellerlaan.

4. Deel van compartiment A
De artikelen 1, 2, 3, eerste, derde, vierde, zevende en achtste lid, 3a tot en met 3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste en derde tot en met zesde, achtste en negende lid, en 6 tot en met 13, van de regeling zijn van toepassing op het compartiment A als bedoeld in bijlage I van de Regeling compartimentering AI-gevoelige dieren 2003, voor zover het geen vervoersbeperkingsgebied is.

5. Vervoersbeperkingsgebied Zundert
1. De artikelen 1, 2, 3, eerste, derde, vierde, zevende en achtste lid, 3a,3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste, derde tot en met zesde, achtste en negende lid, en 6 tot en met 13, van de regeling zijn van toepassing op het gebied beschreven onder 2, met uitzondering van het gebied als omschreven in onderdeel II, onderdeel 4, onder 2, van deze bijlage. 2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. Vanaf de oprit Etten Leur 16 snelweg A16 volgend in zuidelijke richting tot aan verkeersknooppunt Galder. 2. Verkeersknooppunt Galder de snelweg A 58 volgend in oostelijke richting tot aan afslag Ulvenhout 14. 3. Afslag Ulvenhout 14 volgend in zuidelijke richting tot aan Chaamsebaan (N268).
4. Chaamsebaan (N 268) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Chaamseweg overgaand in Bredaseweg overgaand in Dorpstraat tot aan Ulicotenseweg (Chaam). 5. Ulicotenseweg (Chaam) volgend in zuidelijke richting overgaand in Chaamseweg (Hazenberg) tot aan Dorpsstraat (Ulicoten).
6. Dorpsstraat (Ulicoten) volgend in westelijke richting tot aan Molenstraat.
7. Molenstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuwe Strumpt.
8. Nieuwe Strumpt volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Beemdendreef tot aan Zigraeck. 9. Zigraeck volgend in zuidoostelijke richting tot aan Hoogstratensebaan.
10. Hoogstratensebaan volgend in zuidwestelijke richting tot aan Grensweg (Baarlebrug)
11. Grensweg (Baarlebrug)volgend in zuidelijke richting tot aan de Nederlands-Belgische grens. 12. Nederlands-Belgische grens volgend in westelijke richting tot aan Antwerpseweg N262 (Nispen). 13. Antwerpseweg N262 (Nispen) volgend in noordelijke richting tot aan de oprit Roosendaal 24 snelweg A58. 14. Oprit Roosendaal 24 snelweg A58 volgend in oostelijke richting tot afrit Etten Leur 16.

Onderdeel II

1. Beschermingsgebied Gelderse Vallei- Beneden Leeuwen 1. De artikelen 1 tot en met 3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste tot en met zesde lid, achtste en negende lid, 6 tot en met 8a, 12 en 13 zijn van toepassing op de onder 2, onderdelen a tot en met e, beschreven gebieden.
2. Beschermingsgebieden
a. Beschermingsgebied Gelderse Vallei
Het gebied is als volgt begrensd:
1. Vanaf de kruising van de Watervalweg/ Telgterweg (Ermelo), de Telgterweg volgend in zuidelijke richting tot aan Zuiderveldweg.
2. Zuiderveldweg volgend in oostelijke richting tot aan Harderwijkerstraat (N303)
3. Harderwijkerstraat (N303) volgend in zuidelijke richting tot aan Van Eeghenlaan.
4. Van Eeghenlaan volgend in oostelijke richting tot aan Nieuwe Laaklaan.
5. Nieuwe Laaklaan volgend in noordelijke richting tot aan Julianalaan.
6. Julianalaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan Grieteweg.
7. Grieteweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Arnhemse Karweg.
8. Arnhemse Karweg volgend in zuidelijke richting tot aan Drieseweg.
9. Drieseweg volgend in oostelijke richting tot aan Laak. 10. Laak volgend in zuidelijke richting tot aan Peppelerweg. 11. Peppelerweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Garderenseweg (N797).
12. Garderenseweg (N797) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Wildvorsterweg.
13. Wildvorsterweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Hessenweg (Koudhoorn) volgend in noordoostelijke richting tot aan Gardenseweg (N797). 14. Gardenseweg (N797) volgend in oostelijke richting overgaand in Putterweg (N797) tot Roeëkamperweg. 15. Roeëkamperweg volgend in zuidelijke richting tot aan Lage Boeschoterweg.
16. Lage Boeschoterweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Hooiweg.
17. Hooiweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Hoge Steeg (N310).
18. Hoge Steeg (N310) volgend in zuidelijke richting tot aan Apeldoornsestraat (N344).
19. Apeldoornsestraat (N344) volgend in oostelijke richting tot aan Kootwijkerweg (N302).
20. Kootwijkerweg (N302) volgend in zuidelijke richting overgaand in Nieuw Millegenseweg volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Heetweg volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Noorderheideweg tot aan Duinweg.
21. Duinweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Kerkendelweg.
22. Kerkendelweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Asselseweg.
23. Asselseweg volgend in oostelijke richting to taan snelweg A1.
24. Snelweg A1 volgend in zuidoostelijke richting tot aan parkeerplaats De Hucht aan de snelweg A1. 25. Vanaf de snelweg A1 volgend in oostelijke richting tot de afslag Hoenderlo.
26. De afslag Hoenderlo volgend tot de Otterloseweg N304. 27. Otterloseweg N304 volgend in zuidwestelijke richting tot aan Ossenweg.
28. Ossenweg volgend in westelijke richting tot aan Stevenpolsepad.
29. Stevenpolsepad volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Apeldoornseweg (N304).
30. Apeldoornseweg (N304) volgend in oostelijke richting overgaand in Otterloseweg (N304) overgaand in Harskampweg overgaand in Apeldoornseweg N804 tot aan Houtkampweg (Hoenderlo).
31. Houtkampweg (Hoenderlo) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Wildbaanweg .
32. Wildbaanweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Reemsterweg.
33. Reemsterweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Harderwijkerweg N310
34. Harderwijkerweg N310 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Nieuw Reemsterlaan.
35. Nieuw Reemsterlaan volgend in westelijke richting tot aan Plankenwambuisweg.
36. Plankenwambuisweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Verlengde Arnhemseweg (N224). 37. Verlengde Arnhemseweg (N224) volgend in westelijke richting tot aan Kruislaan.
38. Kruislaan volgend in zuidelijke richting tot aan snelweg A12.
39. Snelweg A12 volgend in Westelijke richting tot aan Doctor Hartogsweg.
40. Doctor Hartogsweg volgend in oostelijke richting tot aan Mosweg.
41. Mosweg volgend in zuidelijke richting tot aan Haselweg. 42. Haselweg volgend in oostelijke richting tot aan Panoramaweg.
43. Panoramaweg volgend in noordelijke richting tot aan Hertogweg.
44. Hertogweg volgend in oostelijke richting tot aan Bosbeekweg.
45. Bosbeekweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Quadenoord overgaand in Bosweg in zuidelijke richting tot aan Bennekomseweg.
46. Bennekomseweg volgend in westelijke richting overgaand in de Keijenbergseweg tot aan Hollandseweg. 47. Hollandseweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Diedenweg.
48. Diedenweg volgend in zuidelijke richting overgaand in de Westbergweg, overgaand in Onderlangs overgaand in de Veerdam tot aan het Veer.
49. Via het Veer de Nederrijn overstekend en de Veerweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Knoppersweg (N386) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Wageningestraat (N386) tot aan de Engelandstraat. 50. Engelandstraat volgend in westelijke richting tot aan De Steeg.
51. De Steeg volgend in zuidelijke richting overgaand in Molenhofstraat tot aan de Waal.
52. De Waal volgend in westelijke richting tot aan kruising Waalbanddijk ten zuiden van de Waal. 53. Waalbanddijk volgend in zuidelijke richting tot aan de kruising Klapstraat.
54. Klapstraat volgend in zuidelijke richting tot aan de kruising van Heemstraweg.
55. De van Heemstraweg volgend in westelijke richting tot aan de kruising Noord Zuid weg.
56. Noord Zuid weg volgend in noordwestelijke richting tot aan de Waalbanddijk.
57. Waalbanddijk volgend in westelijke richting tot aan kruising Pastoor Schoenmakersstraat. 58. Bij Pastoor Schoenmakersstraat in noordelijke richting de Waal oversteken tot aan de Nieuweweg. 59. De Nieuweweg volgend in noordelijke richting tot aan de kruising Waalbanddijk.
60. De Waalbanddijk volgend in oostelijke richting tot aan de kruising Lappenafweg.
61. De Lappenafweg volgend in noordelijke richting tot aan de kruising Keizerstraat.
62. De Keizerstraat volgend in westelijke richting to aan de kruising met de Oudesteeg.
63. De Oudesteeg volgend in noordelijke richting overgaand in Veldsteeg tot aan de het Spoor. 64. Het Spoor volgend in noordoostelijke richting tot aan de kruising Schaapssteeg.
65. De Schaapsteeg volgend in noordelijke richting tot aan de kruising Burgemeester Houtkoperweg. 66. Burgemeester Houtkoperweg volgend in westelijke richting tot aan de Provincialeweg (320).
67. De Provincialeweg (N320) volgend in oostelijke richting overgaand in Betuwestraatweg tot aan de kruising (N233). 68. N233 volgend in noordelijke richting overgaand in Rijnbrug (N233) overgaand in Lijnweg (N233) overgaand in Cuneraweg (N233) aan Kampjesweg
69. Kampjesweg volgend in noordelijke richting tot aan Spoorlaan.
70. Spoorlaan volgend in noordwestelijke richting overgaand in de Verlengde Spoorlaan tot aan de Middellaan (Veenendaal).
71. Middellaan (Veenendaal) volgend zuidwestelijke richting overgaand in Bergweg tot aan de Rondweg West. 72. Rondweg West volgend in noordelijke richting tot Dijkstraat.
73. Dijkstraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Nijhoflaan volgend in westelijke richting tot aan de Dijkstraat West.
74. Dijkstraat West volgend in westelijke richting tot aan Slaperdijk.
75. Slaperdijk volgend in noordoostelijke richting tot aan Dwarsweg.
76. Dwarsweg volgend in westelijke richting tot aan de Bergweg.
77. Bergweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan de Jan van Zutphenweg (Amerongen).
78. Jan van Zutphenweg (Amerongen) volgend in westelijke richting tot aan de Boslaan.
79. De Boslaan volgend in noordelijke richting tot aan de Majoorsweg.
80. Majoorsweg volgend in noordelijke richting tot aan de Scherpenzeelseweg.
81. Scherpenzeelseweg volgend in westelijke richting tot aan de Utrechtsebaan.
82. Utrechtsebaan volgend in westelijke richting tot aan de Maarsbergseweg (N226).
83. Maarsbergseweg (N226) volgend in noordelijke richting overgaand in de Woudenbergseweg (N226) tot aan Snelweg A 12 afslag Maarsbergen 22.
84. Snelweg A 12 afslag Maarsbergen 22 volgend in westelijke richting tot aan Amerfoortseweg N227 afslag Maarn 21. 85. Amerfoortseweg N227 volgend in noordelijke richting overgaand in Doornseweg tot aan Kolonel H L van Roijenweg.
86. Kolonel H L van Roijenweg volgend in westelijke richting overgaand in Het Zeisterspoor tot aan Laan Blussé van Oud Alblas.
87. Laan Blussé van Oud Alblas volgend in noordwestelijke richting tot aan Amerfoortseweg (N237). 88. Amerfoortseweg (N237) volgend in noordoostelijke richting overgaand in de Utrechtseweg tot aan Stichtse Rotonde.
89. Stichtse Rotonde volgend in noordelijke richting tot aan Daam Fockemalaan.
90. Daam Fockemalaan volgend in noordelijke richting tot aan Barchman Wuytierslaan.
91. Barchman Wuytierslaan volgend in noordelijke richting tot aan Amsterdamseweg.
92. Amsterdamseweg volgend in oostelijke richting tot aan Radiumweg ( N199).
93. Radiumweg (N199) volgend in noordelijke richting overgaand in Bunschoterstraat overgaand in Amersfoortseweg (N199)overgaand in Westsingel overgaand in Groen van Prinsterersingel overgaand in Westdijk in noordwestelijke richting tot aan het water Nijkerkernauw.
94. Het water Nijkerkernauw volgend in oostelijke richting tot aan de Nijkerkerbrug
95. De Nijkerkerbrug volgend in noordelijke richting, overgaand in Nijkerkerweg (N301) tot aan Spiekweg (N705).
96. Spiekweg (N705) volgend in noordoostelijke richting tot aan Dasselaarweg .
97. Dasselaarweg volgend in oostelijke richting met de bocht mee in noordelijke richting tot aan Horsterweg. 98. Horsterweg volgend in oostelijke richting tot aan Gelderseweg.
99. Gelderseweg volgend in noordelijke richting tot aan Strandweg.
100. Strandweg volgend in oostelijke richting tot aan Rede. 101. Rede volgend in oostelijke richting tot aan Nuldernauw. 102. Nuldernauw overstekend in oostelijke richting tot aan Palmbosweg.
103. Palmbosweg volgend in zuidelijke richting tot aan Buitenbrinkweg.
104. Buitenbrinkweg volgend in oostelijke richting tot aan Schaapsdijk.
105. Schaapsdijk volgend in zuidoostelijke richting tot aan Zeeweg.
106. Zeeweg volgend in oostelijke richting tot aan Telgterweg.
107. Telgterweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Telgterengweg tot aan Bulderweg.
108. Bulderweg volgend in oostelijke richting tot aan Volenbeekweg.
109. Volenbeekweg volgend in zuidelijke richting tot aan de Oude Telgterweg.
110. Oude Telgterweg volgend in westelijke richting tot aan de Watervalweg.
111. Watervalweg volgend in zuidelijke richting tot aan de kruising van de Watervalweg/ Telgterweg (Ermelo). b. Beschermingsgebied Beneden-Leeuwen
Het gebied is als volgt begrensd:
1. De rivier de Waal ter hoogte van de N323 volgend in oostelijke richting tot aan de kruising van de Waalbandijk en de Pastoor Schoenmakersstraat (Boven-Leeuwen).
2. Pastoor Schoenmakersstraat (Boven-Leeuwen) volgend in zuidelijke richting tot de Molenstraat. 3. Molenstraat volgend in zuidelijke richting tot de Meidoornstraat.
4. Meidoornstraat volgend in oostelijke richting overgaand in de Korenbloemstraat tot de Florastraat. 5. Florastraat volgend in zuidelijke richting tot de Van Heemstraweg (N322).
6. Van Heemstraweg (N322) volgend in oostelijke richting tot Noord Zuid (N322)
7. Noord Zuid (N322) volgend zuidelijke richting tot de Ulandsestraat.
8. Ulandsestraat volgend in westelijke richting overgaand in de Zegeweg tot de Van Coothweg. 9. Van Coothweg volgend in zuidelijke richting tot de Sluissewal.
10. Sluissewal volgend in zuidelijke richting tot Blauwe Sluis.
11. Blauwe Sluis volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Bovendijk tot Heerstraat. 12. Heerstraat volgend in westelijke richting overgaand in de Hoogstraat tot Berghuizen.
13. Berghuizen volgend in zuidoostelijke richting tot Bergsestraat.
14. Bergsestraat volgend in noordelijke richting tot de Hogenhofstraat.
15. Hogenhofstraat volgend in oostelijke richting tot de Kerkstraat.
16. Kerkstraat volgend in zuidelijke richting tot de Raadhuisdijk.
17. Raadhuisdijk volgend in oostelijke richting overgaand in de Veerweg tot aan de rivier de Maas. 18. Rivier de Maas volgend in westelijke richting tot het Burgemeester Delenkanaal.
19. Burgemeester Delenkanaal volgend in zuidelijke richting tot de Kanaalstraat (Berghem).
20. Kanaalstraat volgend in westelijke richting tot de Maaskade.
21. Maaskade volgend in zuidelijk richting tot de Achterschaijkstraat.
22. Achterschaijkstraat volgend in westelijke richting tot de Macharenseweg.
23. Macharenseweg volgend in zuidelijk richting tot de Hertogensingel.
24. Hertogensingel volgend in westelijke richting overgaand in de Zaltbommelseweg overgaand in de Gewandeweg tot de Polkenhoefstraat.
25. Polkenhoefstraat volgend in noordelijke richting tot de Polderdijk.
26. Polderdijk volgend in westelijke richting tot de Weisestraat.
27. Weisestraat volgend in noordelijke richting tot de Tiendweg.
28. Tiendweg volgend in westelijke richting tot de Lithergraaf.
29. Lithergraaf volgend in noordelijke richting tot de Valkseweg.
30. Valkseweg volgend in westelijke richting tot de Meester van Coothstraat (N625).
31. Meester van Coothstraat (N625) volgend in noordelijke richting overgaand in de Kerkstraat (N635) tot de Veerweg.
32. Veerweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in het veerpont over de Maas overgaand in de Doorbraakdijk overgaand in de Molendijk tot de Molenstraat. 33. Molenstraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in de Driehuizenstraat tot de Kerkstraat. 34. Kerkstraat volgend in oostelijke richting tot de Kerkdijk.
35. Kerkdijk volgend in noordelijke richting overgaand in de Greffelingsedijk overgaand in de Schansedijk tot de Wamelseweg.
36. Wamelseweg volgend in noordwestelijke richting tot Dijkgraaf de Leeuwweg.
37. Dijkgraaf de Leeuwweg volgend in westelijke richting tot de Elsweg.
38. Elsweg volgend in noordwestelijke richting tot Bering. 39. Bering volgend in zuidwestelijke richting tot Lindenlaan.
40. Lindenlaan volgend in noordwestelijke richting overgaand in Nieuwstraat tot Papesteeg.
41. Papesteeg volgend in noordoostelijke richting tot Dalenweg.
42. Dalenweg volgend noordelijke richting overgaand in Kavelweg tot Bergweg.
43. Bergweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Zijvond tot de Hommelstraat.
44. Hommelstraat volgend in noordelijke richting tot Hoevenstraat.
45. Hoevenstraat volgend oostelijke richting tot de Parkenstraat.
46. Parkenstraat volgend in noordelijke richting overgaand in Hollenhof tot de Hogeweg.
47. Hogeweg volgend in oostelijke richting tot de Kerkstraat.
48. Kerkstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Waalbandijk tot N323
49. N323 volgend in noordelijke richting tot de rivier de Waal.
c. Beschermingsgebied Kapel-Avezaath
Het gebied is als volgt begrensd:
1. De Tielseweg (N834) (Buren) volgend in oostelijke richting tot de Akkerstraat.
2. Akkerstraat volgend in noordoostelijke richting tot de Blatemsedijk.
3. Blatemsedijk volgend in oostelijke richting tot de Koornbroeksteeg.
4. Koornbroeksteeg volgend in noordoostelijke richting tot de Avezaathsesteeg.
5. Avezaathsesteeg volgend in zuidoostelijke richting tot de Burensedijk.
6. Burensedijk volgend in zuidwestelijke richting tot Noordereind.
7. Noordereind volgend in zuidelijke richting tot Beemdsestraat.
8. Beemdsestraat volgend in oostelijke richting tot de Molenstraat.
9. Molenstraat volgend in zuidwestelijke richting tot de Culemborgse Grintweg.
10. Culemborgse Grintweg volgend in westelijke richting tot de Lingeweg.
11. Lingeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in de Jan Steenstraat overgaand in de Paulus Potterstraat tot de Rivierenlandlaan.
12. Rivierenlandlaan volgend in zuidwestelijke richting tot de Provinciale weg (N834).
13. Provinciale weg (N834) volgend in zuidoostelijke richting tot de Waardenburglaan.
14. Waardenburglaan volgend in zuidelijke richting overgaand in de Jonkheer P.A. Reuchlinlaan. 15. Jonkheer P.A. Reuchlinlaan volgend in zuidelijke richting tot de Inundatiedijk Zuid. 16. Inundatiedijk Zuid volgend in oostelijke richting tot de Kruisstraat.
17. Kruisstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in de Zennewijnenseweg overgaand in de Waalbanddijk volgend in zuidelijke richting tot de Hermoesestraat. 18. Hermoesestraat volgend in westelijke richting tot de Pippertsestraat.
19. Pippertsestraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in de Bommelsestraat tot de Oude Bommelsestraat.
20. Oude Bommelsestraat volgend in westelijke richting tot de Elsevierstraat.
21. Elsevierstraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in de Dreef tot de Dorpsstraat. 22. Dorpsstraat volgend in noordelijke richting tot de Blankertseweg.
23. Blankertseweg volgend in noordelijke richting tot de Rijksstraatweg.
24. Rijksstraatweg volgend in noordelijke richting overgaand in de Rijksstraatweg (N833) tot de Burensedijk. 25. Burensedijk volgend in noordoostelijke richting overgaand in de Kornedijk tot de Tielseweg (N834). d. Beschermingsgebied Ravenstein
Het gebied is als volgt begrensd:
1. Vanaf de kruising van de spoorlijn en de Drutenseweg (N845), de Drutenseweg (N845) volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Houtsestraat. 2. De Houtsestraat volgend in zuidelijke richting tot aan de Torenstraat.
3. De Torenstraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Boomsestraat in zuidoostelijke richting volgend overgaand in Eindsestraat tot aan de Graafseweg (N324)
4. De Graafseweg (N324) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in N324 volgend in zuidoostelijke richting overgaand in de Elftweg (N324) volgend in zuidelijke richting overgaand in de Bosschebaan (N324) volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Venesteinlaan. 5. Venesteinlaan volgend in westelijke richting overgaand in Heijtmorgen volgend in westelijke richting tot aan de Monseigneur Borretstraat.
6. Monseigneur Borretstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Monseigneur Suijsstraat.
7. Monseigneur Suijsstraat volgend westelijke richting overgaand in Schaijksestraat volgend in westelijke richting tot de Dorpenweg (N277)
8. Dorpenweg (N277) volgend in zuidelijke richting overgaand in Provinciale Weg Zuid (N277) overgaand in Provinciale Weg Veghel Grave tot Voederheil. 9. Voederheil volgend in westelijke richting overgaand in Zevenhuis tot de Weversweg.
10. Weversweg volgend in westelijke richting overgaand in Brobbelbiesweg overgaand in Zeelandseweg tot Loo. 11. Loo volgend in westelijke richting tot de Rondweg (N265).
12. Rondweg (N265) volgend in noordelijke richting tot Noorderbaan (N603).
13. Noorderbaan (N603) volgend in westelijke richting overgaand in Heescheweg (N603) overgaand in Nistelrodeseweg (N603) overgaand in Osseweg (N603) overgaand in Nieuwe Hescheweg (N603) tot de Julianasingel.
14. Julianasingel volgend in oostelijke richting overgaand in Hartog Hartogsingel overgaand in Zevenbergseweg tot aan de spoorlijn.
15. Spoorlijn volgend in noordoostelijke richting tot aan Beving.
16. Beving volgend in noordwestelijke richting tot aan de Bendelaar.
17. Bendelaar volgend in noordoostelijke richting tot aan De Rijt.
18. De Rijt volgend in noordoostelijke richting overgaand in de Langelsestraat tot aan de rivier de Maas. 19. De rivier de Maas volgend in noordelijke richting tot aan de Niftriksche Uitvliet.
20. Niftriksche Uitvliet volgend in zuidoostelijke richting tot aan de Maasbandijk.
21. Maasbandijk volgend in zuidelijke richting tot aan de spoorlijn.
22. De spoorlijn volgend in oostelijke richting tot aan de Drutenseweg (N845).
e. Beschermingsgebied Heeswijk-Dinther
Het gebied is als volgt begrensd:
1. Vanaf de kruising van Nulandse Weerscheut en de N50 de N50 volgend in oostelijke richting overgaand in A50 tot aan Osseweg (N603).
2. Osseweg (N603) volgend in zuidelijke richting tot aan Graafsebaan
3. Graafsebaan volgend in oostelijke richting tot aan Slabroekseweg.
4. Slabroekseweg volgend in zuidelijke richting tot aan de Doelenweg.
5. Doelenweg volgend in westelijke richting overgaand in Sonhofweg overgaand in Canadasweg tot aan Poeskespad. 6. Poeskespad volgend in noordelijke richting tot aan Raktweg.
7. Raktweg volgend in westelijke richting overgaand in Meuwelweg tot aan Nistelrodesedijk. 8. Nistelrodesedijk volgend in zuidelijke richting tot aan Bosweg.
9. Bosweg volgend in westelijke richting tot aan Kampweg. 10. Kampweg (Loosbroek) volgend in zuidoostelijke richting tot Leeghandseweg.
11. Leeghandseweg volgend in westelijke richting tot Langenbergsestraat.
12. Langenbergsestraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Hoekseweg tot Roestenburgseweg. 13. Roestenburgseweg volgend in westelijke richting overgaand in Schanseweg volgend in zuidwestelijke richting tot Hoog Beugt (N606).
14. Hoog Beugt (N606) volgend in noordwestelijke richting tot de Kilsdonkseweg.
15. Kilsdonkseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in De Knokert tot snelweg A 50.
16. Snelweg A 50 volgend in westelijke richting tot de Achterdijk.
17. Achterdijk volgend in noordwestelijke richting tot de Poelkensdijk.
18. Poelkensdijk volgend in zuidwestelijke richting tot Haagsebosch.
19. Haagsebosch volgend in noordwestelijke richting overgaand in Kruissteeg tot de Steeg. 20. Steeg volgend in zuidelijke richting tot Baksdijk. 21. Baksdijk volgend in westelijke richting tot Houterdsedijk (Houterd).
22. Houterdsedijk (Houterd) volgend in noordelijke richting tot De Heikampen.
23. De Heikampen volgend in westelijke richting tot de Molendijk Noord.
24. Molendijk Noord volgend in noordelijke richting overgaand in Kapelstraat overgaand in Brugstraat overgaand in Zandstraat (Middelrode) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Milrooijsedijk tot Kaathoven (Kaathoven).
25. Kaathoven (Kaathoven) volgend in oostelijke richting tot Brugstraat.
26. Brugstraat volgend in noordelijke richting tot aan Van Rijckevorselweg.
27. Van Rijckevorselweg volgend in noordelijke richting tot aan Nulandse Weerscheut.
28. Nulandse Weerscheut volgend in noordelijke richting tot aan Rijksweg N50.

2. Beschermingsgebied Deurne
1. De artikelen 1 tot en met 3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste tot en met zesde lid, achtste en negende lid, 6 tot en met 8a, 12 en 13 zijn van toepassing op het onder 2 beschreven gebied. 2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. Vanaf de Oude Kerkbaan de weg volgend in noordoostelijke richting tot de Pastoor Jacobspeel. 2. Pastoor Jacobspeel volgend in zuidelijke richting tot de Kempkensberg.
3. Kempkensberg volgend in oostelijke richting tot aan de Meerselsepeel.
4. Meerselsepeel volgend in zuidelijke richting tot aan de Deurneseweg (N270).
5. Deurneseweg (N270) volgend in oostelijke richting tot aan de Jan Poelsweg (N277).
6. Jan Poelsweg N277 (Ijselsteyn) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in de Puttenweg (N277) tot aan Paardekopweg.
7. Paardekopweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Moostdijk.
8. Moostdijk volgend in zuidoostelijke richting tot aan Grauwveenweg.
9. Grauwveenweg volgend in zuidwestelijke richting tot aan Lavendellaan (Griendtsveen).
10. Lavendellaan (Griendtsveen) volgend in westelijke richting tot aan Zonnedauw.
11. Zonnedauw volgend in zuidelijke richting tot aan het kanaal.
12. Het kanaal volgend in westelijke richting tot Helenaveenseweg.
13. Helenaveenseweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Soemeersingel overgaand in Rector Nuijtsstraat overgaand in Soemeersingel (Helenaveen) tot Oude Peelstraat.
14. Oude Peelstraat volgend in westelijke richting tot aan de Hogebrug.
15. Hogebrug volgend in noordelijke richting tot Blokweg. 16. Blokweg volgend in westelijke richting tot Leegveld. 17. Leegveld volgend in noordelijke richting tot Haverweg. 18. Haverweg volgend in westelijke richting overgaand in Zonnewende.
19. Zonnewende volgend in westelijke richting tot aan Hanenbergweg.
20. Hanenbergweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Breemortelweg.
21. Breemortelweg volgend in westelijke richting tot aan Kranenmortelweg.
22. Kranenmortelweg overgaand in Zeilbergsestraat (Deurne) overgaand in Molenstraat tot Europastraat. 23. Europastraat volgend in noordelijke richting tot Haageind.
24. Haageind volgend in noordoostelijke richting overgaand in Milhezerweg tot aan Langstraat. 25. Langstraat volgend in oostelijke richting tot aan de Suezlaan.
26. Suezlaan volgend in noordoostelijke richting overgaand in Suezdreef tot aan Goorseberglaan. 27. Goorseberglaan volgend in noordwestelijke richting tot Kwadestaartweg.
28. Kwadestaartweg volgend in noordoostelijke richting tot Padbrugseweg.
29. Padbrugseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in staartweg tot Oude Kerkbaan. 3. Beschermingsgebied Echt
1. De artikelen 1 tot en met 3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste tot en met zesde lid, achtste en negende lid, 6 tot en met 8a, 12 en 13 zijn van toepassing op het onder 2 beschreven gebied. 2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. Vanaf de kruising Pepinusbrug (N572) (Mariahoop) Dominicusweg de Dominicusweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Zandweg
2. Zandweg volgend in oostelijke richting tot aan Annerdaalderweg
3. Annerdaalderweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Diergaarderstraat West (Mariahoop) 4. Diergaarderstraat West volgend in zuidelijke richting overgaand in Schellaertstraat tot aan Kerkstraat 5. Kerkstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Vlaskuilseweg
6. Vlaskuilseweg volgend in oostelijke richting overgaand in Breukelderveestraat tot aan Nederlands-Duitse grens 7. Nederlands-Duitse grens volgend in zuidwestelijke richting tot aan Waterbeemdenweg (Susteren) 8. Waterbeemdenweg volgend in noordelijke richting tot aan Heerenstraat
9. Heerenstraat volgend in oostelijke richting tot aan Rooterweg
10. Rooterweg volgend in noordwestelijke richting tot aan Weg Naar Assendonk
11. Weg Naar Assendonk volgend in oostelijke richting tot aan Hommelweg
12. Hommelweg volgend in westelijke richting tot aan Heidestraat
13. Heidestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Sustederveldweg overgaand in Patersweg tot aan Pepinusbrug
14. Pepinusbrug volgend in zuidoostelijke richting tot aan Dominicusweg.
4. Beschermingsgebied Zundert
1. De artikelen 1 tot en met 3b, 3d tot en met 3f, 4, eerste tot en met zesde lid, achtste en negende lid, 6 tot en met 8a, 12 en 13 zijn van toepassing op het onder 2 beschreven gebied. 2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. Vanaf de Molenstraat (Zundert) de weg volgend in noordoostelijke richting tot aan Mierseweg. 2. Mierseweg volgens in oostelijke richting tot aan Oekelsebaan.
3. Oekelsebaan volgend in noordoostelijke richting overgaand in Schrikkenweg to aan Gelderdonksestraat. 4. Gelderdonksestraat volgend in oostelijke richting tot aan de Paandijksestraat.
5. Paandijksestraat volgend in oostelijke richting tot aan de snelweg A16 (E19) bij Hazeldonk. 6. Snelweg A16 (E19) bij Hazeldonk volgend in zuidwestelijke richting tot aan de Nederlands-Belgische grens.
7. Nederlands-Belgische grens volgend in zuidwestelijke richting overgaand in westelijke richting tot aan de Groenestraat.
8. Groenestraat volgend in noordoostelijke richting tot Kalmhoutsebaan.
9. Kalmhoutsebaan volgend in oostelijke richting tot aan Grote Heistraat.
10. Grote Heistraat volgend in noordoostelijke richting tot Diepstraat (Wernhout).
11. Diepstraat (Wernhout) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Wernhoutseweg N263.
12. Wernhoutseweg N263 volgend in noordelijke richting overgaand in Molenstraat (Zundert).

Bijlage II als bedoeld in artikel 3c van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Slachthuis en route als bedoeld in artikel 3c van de regeling

Slachthuis VSE, Weiburglaan 6, 3844 KZ Harderwijk (EG nr. 5017). Route: De lokale weg volgen van Hierden naar Harderwijk (de Zuiderzeestraatweg overgaand in de Newtonweg). In Harderwijk de Newtonweg blijven volgen overgaand in de Verkeersweg en de Verkeersweg overgaand in de Westermeenweg. De Westermeenweg blijven volgen tot aan de Weiburglaan.

Bijlage III als bedoeld in artikel 3 e van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Protocol als bedoeld in artikel 3e van de regeling inzake het transport van diervoeder naar bedrijven (PDF-formaat, 39 Kb).
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...en/regidvr118.htm .
Bijlage IV als bedoeld in artikel 3f van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Protocol als bedoeld in artikel 3f van de regeling inzake transport van rauwe melk naar de melkfabriek (PDF-formaat, 36 Kb)

Bijlage V (vervallen)

Bijlage VI als bedoeld in artikel 9 van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003.
A. Slachthuizen en routen als bedoeld in artikel 9 van de regeling Slachthuis Pingo Poultry Products B.V. EG nr. 5020 De Hork 1
5431 NS Cuijk
Route:
1. Vanuit compartimenten A en B
A 73 in zuidwestelijke richten volgen tot aan aflsag 4 (afslag Cuijk). Aan het einde van de afrit linksaf de Beersebaan op. Vervolgens 1e rotonde rechts en daarna 1e weg links de Beerseweg. deze weg volgen met de bocht mee naar rechts overgaand in de Hork na 500 meter ligt rechts het slachthuis.
2. Vanuit compartiment E
A50 volgen richting Nijmegen, bij knooppunt Bankhoef de A326 richting Nijmegen volgen, bij afslag Wijchen A73 richting het zuiden, daarna gelijk aan bovenstaande corridor. B. Gezondheidsverklaring als bedoeld in artikel 9 van de regeling (PDF-formaat, 38 Kb)

Bijlage VII als bedoeld in artikel 10 van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Locaties als bedoeld in artikel 10 van de regeling. A. Locaties Gelderse Vallei- Beneden Leeuwen
1. Vermeulen Logistic
Steenweg 73
4181 AK Waardenburg
2. Lunenburg B.V.
De Amert 416
5462 GH Veghel
B. Locatie Deurne
DHL Solutions
Dirk Hartogweg 14
5928 LV Venlo
C. Locatie Zundert
Frigo Breda B.V.
Haseldonk 1818
4836 IM Breda

Bijlage VIII als bedoeld in artikel 3a, zevende lid, van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003

Corridor van compartiment D naar een locatie waar de mest verwerkt wordt in compartiment A

Hubun Bodemvoeding BV, Groeneweg 6, 3751 LE, Bunschoten-Spakenburg

Volg de A27 in noordelijke richting, volg bij Knooppunt Eemnes de A1 in oostelijke richting, volg bij de afrit Eembrugge (afrit 11) de Provincialeweg T6 in noordelijke richting, overgaand in de Bisschopsweg N 414. Volg aan het einde van de Bisschopsweg de Amersfoortseweg in noordelijke richting. Volg de Nijkerkerweg overstekend de Oostelijke Randweg, sla op de kruising Oostelijke Randweg met de Zuidwenk rechtsaf. Volg de Zuidwenk tot aan de Groeneweg en sla linksaf. Hubun Bodemvoeding ligt na 10 meter aan de linkerkant van de weg.

Regeling


---