De Unie


Transavia schort Cao overleg op!

21 mei 2003 - Huiswerk WDT nog steeds niet af Afgelopen week is er een start gemaakt met de Cao onderhandelingen bij Transavia, nadat de betrokken vakbonden al op 7 mei jl. een uitgebreide rapportage hebben gekregen van de directie van Transavia over de cijfers van afgelopen jaar en de toekomstvisie van Transavia met de focus op Basiq Air.

In het laatste overleg, na de veelbesproken Break Out Sessie te Balk, heeft Transavia echter besloten dat er 20% bespaard moet worden op de kosten. Tevens is het management tot de conclusie gekomen dat Transavia (n.a.v. de cijfers over april 2003) structureel in zwaar weer terecht is gekomen. Dit is de reden dat Transavia zich de komende zes weken wil beraden op haar positie en het Cao overleg heeft opgeschort tot juli 2003.

Huiswerk WDT
De Unie heeft in het eerste overleg met Transavia al laten weten eerst de eindrapportage van de Transavia Werkgroep WDT te willen ontvangen alvorens wij onze voorstellen voor de Cao definitief kunnen indienen. Helaas hebben wij deze rapportage tot op heden nog niet mogen ontvangen, ondanks eerdere toezeggingen. De komende weken zal Transavia de grondbonden nader informeren over de uitkomsten van de eigen Werkgroep. Zodra De Unie de eindrapportage ontvangt, zullen wij deze bespreken met ons Sectiebestuur en onze eigen Werkgroep WDT. Op basis van die uitkomsten zullen wij onze definitieve Cao voorstellenbrief aan uw directie verzenden. Vanzelfsprekend ontvangen ook alle leden hiervan een exemplaar.

De Unie blijft zich verbazen over de opstelling van Transavia: eerst de onderhandelingen starten zonder dat het huiswerk af is, om vervolgens die onderhandelingen zelf weer te beëindigen. In ieder geval staan ons nog boeiende onderhandelingen te wachten, aangezien het structurele loonbod van Transavia zich vooralsnog beperkt tot
1,25% per oktober 2003 en 0,75% per oktober 2004, in een contract van
2 jaar. Wij houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Michel Rog
Bestuurder

* Intropagina Transavia

woensdag, 21 mei 2003