Persbericht

Datum:
21-05-2003


---

Aanleg persleiding Winterswijk Oost

Waterschap Rijn en IJssel legt volgend jaar een persleiding aan in Winterswijk Oost. Daarmee anticipeert het schap op het voorzien van drukriolering door de gemeente Winterswijk van huishoudens in het oostelijk buitengebied van die gemeente. Om het afvalwater vanuit de riolering op de rioolwaterzuivering aan de Honesweg in Winterswijk te krijgen legt het waterschap ook enkele rioolgemalen aan. Onderzoek door de Grontmij moet uitwijzen wat het beste trac voor de persleiding is. Medewerkers van dit bureau zullen daarvoor in de loop van dit jaar contact opnemen met grond-eigenaren.

Gemalen

Rioolgemalen die moeten zorgen voor een goed transport van het afvalwater zijn gepland in Woold, Kotten en Henxel. De persleiding en de gemalen worden in 2004 aangebracht.

Trac persleiding

Het nader vast te stellen trac van de persleiding en het oplossen van mogelijke knelpunten daarin gebeurt door de Grontmij. Medewerkers van dit bureau nemen persoonlijk contact op met de betreffende grond-eigenaren als bekend is waar deze gaat lopen. Ook zullen landmeters het trac dan gaan inmeten. Arie Koster en Diederik Speksnijder van Waterschap Rijn en IJssel zijn de aanspreekpunten van het schap bij dit project.


---

---

Noot voor de pers:

Voor nadere informatie is Hans Bijen van de unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel beschikbaar. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0314-369 367 of mobiel 06-22200178.