Gemeente Bergh

Aanvragen huursubsidie
21-05-2003

Is uw huur te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor huursubsidie. Ook als u een particuliere huisbaas heeft of een lage huur. Huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurkosten. Er zijn wel grenzen aan de hoogte van de huur.

Wanneer komt u in aanmerking voor huursubsidie? Voor huursubsidie komt iedere burger die rechtmatig in Nederland verblijft in aanmerking. Het recht op huursubsidie is afhankelijk van uw inschrijving bij de gemeente, uw inkomen en vermogen. De hoogte van het bedrag hangt af van het aantal personen dat in uw woning verblijft, het gezamenlijke inkomen en de hoogte van de huur.

Hoe kunt u huursubsidie aanvragen?
Eerst vult u het aanvraagformulier in. Hierna vult de verhuurder een deel van het formulier in. Als het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend is, stuurt u het in de bijgevoegde antwoordenveloppe naar het ministerie. U ontvangt rechtstreeks van het ministerie de bevestiging of afwijzing op uw aanvraag huursubsidie. Het ministerie moet binnen dertien weken een besluit nemen, gerekend vanaf de datum van aanvraag en ontvangst van alle gevraagde gegevens. Bent u het niet eens met de beslissing, dan kunt u binnen 6 weken na ontvangst een bezwaarschrift indienen.

Wacht niet met insturen van de aanvraag. Als u wacht met insturen van de aanvraag kunt u huursubsidie mislopen. U mag uw aanvraag indienen voordat u gaat wonen in de woning waarvoor u huursubsidie aanvraagt.

Welke gegevens heeft u nodig?
Om te beoordelen of u recht heeft op huursubsidie moet u een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier indienen.

Aanvraag voor nieuw tijdvak
Heeft u het vorige tijdvak huursubsidie ontvangen en voor 13 juni 2003 nog geen bericht van het ministerie van VROM gehad, dan moet u een nieuwe aanvraag indienen. Het aanvraagformulier kunt u af halen bij de publieksbalie van de gemeente Bergh.